Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Etsivään nuorisotyöhön 15,6 miljoonaa euroa

Jaa

Etsivä nuorisotyö varmistaa, että jokainen nuori saa tarvitsemansa tuen arkeen ja tulevaisuuden suunnitteluun. Kunnat palkkaavat etsivän nuorisotyön ammattilaisia aluehallintovirastojen myöntämillä avustuksilla.

Aluehallintovirastot ovat tänä vuonna myöntäneet yhteensä noin 15,6 miljoonaa euroa valtionavustusta etsivään nuorisotyöhön. Avustusta myönnettiin yhteensä 224 hakijalle. Myönnetyt avustukset käytetään kunnissa etsivän nuorisotyön ammattilaisten palkkauskuluihin. Avustussumma yhtä henkilötyövuotta kohden on 30 000 euroa. Myönnetyllä summalla katetaan kaikkiaan yli 500 henkilötyövuotta.

Ammattilainen kulkee nuoren rinnalla

Etsivä nuorisotyö on kasvatus- ja kohtaamistyötä nuoren kasvun tukena. Etsivä nuorisotyö varmistaa, että jokainen nuori saa kasvamiseen, itsenäistymiseen ja osallisuuteen tarvitsemansa tuen – että kenenkään ei tarvitse kasvaa ja selviytyä yksin. Työssä kohdataan 15–28-vuotiaita nuoria, jotka tarvitsevat tukea arkeen ja tulevaisuuden suunnitteluun. Työ on aina nuorelle vapaaehtoista ja perustuu nuoren omiin tavoitteisiin.

Etsivä nuorisotyöntekijä kulkee nuoren rinnalla hänelle tärkeissä vaiheissa ja niin kauan kuin hän tarvitsee. Työn tavoitteena on vahvistunut nuori, joka kokee selviävänsä erilaisissa tilanteissa ja on tyytyväinen omaan elämäänsä.

"Olen saanut apua monessa asiassa ja mieleni on luottavaisempi, kun minua autetaan. Olen todella kiitollinen, että tällaista palvelua on olemassa. Minulla on huomattavasti varmempi olo tulevaisuuden suhteen, kun voin luottaa, että apu on aina lähellä ja minun toiveitani kuunnellaan sekä kunnioitetaan." (Lähde: Sovari 2020 -kyselyn tulokset, Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry.)

Etsivästä nuorisotyöstä lisää uudessa käsikirjassa

Uunituoreessa etsivän nuorisotyön käsikirjassa (2022) vastataan kysymykseen mitä on etsivä nuorisotyö Suomessa. Käsikirjassa käydään läpi työn arvoja ja periaatteita, tavoitteita ja kohderyhmää, työotetta ja ammatillisuutta sekä johtamista ja työnrakenteita. Käsikirjaan pääset tutustumaan Into ry:n sivuilla:

Etsivän nuorisotyön käsikirja

Myönnetyt avustukset alueittain

Linkkien takaa näet aluehallintovirastojen alueillaan myöntämät avustukset:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto: Avustusta myönnettiin 5 434 100 euroa 54 hakijalle.

Itä-Suomen aluehallintovirasto: Avustusta myönnettiin 1 773 418 euroa 38 hakijalle.

Lapin aluehallintovirasto: Avustusta myönnettiin 882 000 euroa 20 hakijalle.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto: Avustusta myönnettiin 1 860 000 euroa 31 hakijalle.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto: Avustusta myönnettiin 4 195 000 euroa 60 hakijalle.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto: Avustusta myönnettiin 1 500 000 euroa 21 hakijalle.

Etsivän nuorisotyön avustukset

Avustusten tarkoituksena on vähentää nuorten syrjäytymistä. Etsivä nuorisotyö pyrkii tavoittamaan tuen tarpeessa oleva nuoren ja auttamaan hänet tarvitsemiensa palvelujen ja tuen piiriin. Kunnat järjestävät etsivää nuorisotyötä, ja toiminta kattaa lähes koko Suomen.

Aluehallintovirastot myöntävät avustuksia myös mm. nuorten työpajatoimintaan, nuorisoalan kehittämiseen sekä lasten ja nuorten paikalliseen harrastustoimintaan. Aviavustukset.fi-sivustolla on tietoa aluehallintoviraston opetus- ja kulttuuritoimen avustuksista.

Lisätietoja:

Etelä-Suomi: ylitarkastaja Tiina Mattila, p. 0295 016 555, ylitarkastaja Liisa Sahi, p. 0295 016 563, ylitarkastaja Jukka Moilanen, p. 0295 016 686

Itä-Suomi: nuorisotoimen ylitarkastaja Kirsi Kohonen, p. 0295 016 514

Lappi: nuorisotoimen ylitarkastaja Marja Hanni, p. 0295 017 393

Lounais-Suomi: nuorisotoimen ylitarkastaja Niclas Risku, p. 0295 018 051

Länsi- ja Sisä-Suomi: nuorisotoimen ylitarkastaja Annika Palola, p. 0295 018 817 (tavoitettavissa 23.5.2022 alkaen), ylitarkastaja Emilia Piitulainen, p. 0295 018 848

Pohjois-Suomi: nuorisotoimen ylitarkastaja Kirsi-Marja Stewart, p. 0295 017652

etunimi.sukunimi@avi.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto velvoittaa Kuusamon Suurpetokeskuksen korjaamaan epäkohdat 31.8.2022 mennessä5.7.2022 13:54:14 EEST | Tiedote

Aluehallintovirasto katsoo, ettei Kuusamon Suurpetokeskus Oy:n eläinten hyvinvointi ole enää tällä hetkellä välittömässä vaarassa, mutta havaitut epäkohdat on korjattava 31.8.2022 mennessä. Eläintarhalupaa ei peruta välittömästi. Aluehallintovirasto tekee lopullisen ratkaisunsa luvan peruuttamista koskevassa asiassa asetetun määräajan jälkeen.

Regionförvaltningsverket övervakade effektiviserat indrivningsbyråerna, utredde behandlingen av överbetalningar och deltog i lagberedningen 202129.6.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Södra Finland utredde i sitt tillsynsprojekt indrivningsbyråernas förfaringssätt i sådana fall där gäldenären har använt fel referensnummer i betalningen eller av misstag betalat för mycket. Vi effektiviserade övervakningen, deltog i lagberedningen och genomförde ett projekt för utveckling av det elektroniska indrivningsregistret.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme