Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Ett nytt understöd för att främja motion och hobbyverksamheter i Helsingfors kan ansökas fr.o.m. 15.3.2018

Jaa

Helsingfors kultur- och fritidssektor söker nya idéer, verksamhetssätt och projekt för att främja barns och ungdomars hobbyverksamheter med låg tröskel och motionsverksamheter för stadsbor i alla åldrar. För projekten har avsatts 900 000 € ur kultur och fritidssektorns budget för år 2018. Bidragsutlysningen förverkligas två steg och inleds med en idéutlysning den 15 mars.

Registrerade samfund i Helsingfors kan ansöka on bidraget. De sökande kan samarbeta med oregistrerade samfund och aktörer och med aktörer som inte är registrerade i Helsingfors eller t.ex. med företag. I projektutlysningen prioriteras flera olika branschers och aktörers samprojekt.

Med det nya bidraget vill man påskynda att nya verksamhetsformer och partnerskaper uppstår samt berika deras innehåll. Man önskar också att nya samarbetsformer inom idrott-, kultur- och ungdomsverksamheten växer fram. Projekt, som experimenterar modigt, är riktade till nya målgrupper eller tillämpar antingen i andra städer eller internationellt framgångsrikt beprövade metoder, har goda chanser att få understöd.

Tilläggsinfo om bidraget

Det projekt som nu söks skall rikta sig speciellt till barn och unga som av någon orsak helt saknas hobbyer, samt helsingforsare i alla åldrar som ur hälsosynpunkt kunde ha mest nytta av mer motion. I kultur och fritidssektorns budget för år 2018 har man avsatt 900 000 euro för projekten. Nu utlyses bidrag för omfattande treåriga samprojekt, vars finansiering kan fortsätta under åren 2019 och 2020.

Den riktade tilläggsfinansieringen är en del av programmet för motionsverksamhet ”Liikkumisohjelma” – ett av kultur- och fritidssektorns strategiska spetsprojekt. Projektutlysningen är också det första gemensamma understödsprojektet för sektorns idrotts-, kultur-, och ungdomstjänster.

Tidtabell och sökprocedur

Projektutlysningen förverkligas under våren 2018 i två steg: Det första skedet består av en idéutlysning i mars-april som man deltar i med koncisa förslag. På basen av idéutlysningen får de invalda projekten en kallelse till att delta i projektutlysningen i juni. De projektidéer som blir invalda får också professionellt stöd i utvecklingsarbetet.

Det nya bidraget presenteras på Savoy-teatern tors. 15.3 kl. 17.30 under en kick-off tillställning. Anmälningar till evenemanget senast mån. 12.3 kl. 12 med denna länk: https://response.questback.com/helsinginkaupunki/e3usbgh2v4

Yhteyshenkilöt

Tilläggsinfo:

Veikko Kunnas
partnerskapschef, kultur
Kultur och fritid, Helsingfors stad
tel. 040 3341204
veikko.kunnas@hel.fi

Markku Toivonen
partnerskapschef, ungdom
Kultur och fritid, Helsingfors stad
tel. 041 5121747
markku.toivonen@hel.fi

Taina Korell
partnerskapschef, idrott
Kultur och fritid, Helsingfors stad
tel. 040 3501898
taina.korell@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kultur- och fritidssektorn upprätthåller och förbättrar Helsingforsbornas möjligheter till psykiskt och fysiskt välbefinnande, bildning och aktivt medborgarskap, oavsett ålder samt stöder Helsingfors stads livskraft. Sektorn består av tre servicehelheter dvs. kultur, idrott och ungdom.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme