Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ett vårevemenang avslutar Vaasa-opistos läsår

Dela

Ett vårevenemang ordnas som avslutning på Vaasa-opistos läsår 27-28.4. Under evenemanget kan man bekanta sig med produkter från olika kurser och färdigheter som studerats. Under veckoslutet utlovas också inkluderande workshoppar.

Vårevenemanget ordnas på Vaasa-opisto (Rådhusgatan 31) 27-28.4 kl. 11-16.

- Utställda finns arbeten av Vaasa-opistos studerande, bland annat fotografier, målningar samt klädsömnads- och porslinsarbeten. Dessutom kan man vid arbetsdemonstrationer bekanta sig med bearbetningen av material och hobbyer genom att prata med utförarna, berättar textilslöjdslärare Mirja Tuomivirta.

Arbetsdemonstrationer ordnas t.ex. om smide, vävning, lapptäcksarbeten, akrylmålning och porslinsmålning. I samband med evenemanget ordnas också en minnesinsamling, där man kan komma för att berätta minnen från arbetarinstitutskurser som man deltagit i. Minnesinsamlingen är en del av evenemangen under Medborgarinstitutens 120-årsjubileumsår. Kaféet är öppet under evenemanget.

Publiken med i workshoppar

I de inkluderande workshopparna har publiken möjlighet att pröva på mosaikarbete. Till klädreparationsworkshoppen kan man komma för att förlänga klädernas användningstid genom att lappa, reparera och stoppa tillsammans. I de inkluderande workshopparna erbjuds redskap samt handledning.

- Vi hoppas att evenemanget samlar många deltagare, var och en har möjlighet att komma för att se och uppleva någonting nytt, konstaterar Tuomivirta.

Kontakter

Aino Tanninen, aino.tanninen@edu.vaasa.fi, tfn 040 536 0846
Maija Minni, maija.minni@edu.vaasa.fi, tfn 040 537 3106
Mirja Tuomivirta, mirja.tuomivirta@edu.vaasa.fi, tfn 040 6310421

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum