Aviador Kustannus

Ettei yötä enää – Maiju Pohjolan uusin runokokoelma haastaa pohtimaan äitimyytin taustoja

Jaa

Maiju Pohjolan toinen runokokoelma Ettei yötä enää on herkkä ja vakava runoteos, joka tarttuu tärkeään aiheeseen: miksi niin monet synnyttäjät kokevat riittämättömyyttä ja uupuvat? Kenen ääni kuuluu kulttuurimme äitipuheen taustalla?

Maiju Pohjolan runokokoelma Ettei yötä enää on julkaistu Aviadorin kustantamana.

Maiju Pohjolan toinen runokokoelma Ettei yötä enää käsittelee synnytystä ja synnytyksen jälkeistä uupumusta ja masennusta sekä näihin kietoutuvia väkivallan teemoja. Runoilija pöyhii äitimyyttiä muun muassa upottamalla Johan Ludvig Runebergin romanttista sotakuvausta uhkuvat Vänrikki Stoolin tarinoiden säkeet 2000-luvun synnyttäjän mielenmaisemaan. Runot haastavat pohtimaan, kenen ääni kulttuurimme äitipuheen taustalla todella kumisee.

Pohjavireeltään Ettei yötä enää on herkkä ja vakava teos, joka pohtii ja kysyy syitä siihen, miksi niin moni synnyttäjä kokee riittämättömyyttä ja sen seurauksena uupumusta tärkeässä tehtävässään.

Maiju Pohjolan vuonna 2020 ilmestynyt esikoiskokoelma Lautuma keräsi kiitosta niin lehtikritiikeissä kuin lukevan yleisönkin keskuudessa. Esimerkiksi Helsingin Sanomissa teosta luonnehdittiin ”poikkeuksellisen eheäksi”.

Maiju Pohjola (s. 1990) on haminalainen runoilija, joka työskentelee myös äidinkielenopettajana. Hän sai esikoisteoksensa Lautuman (2020) kiittävän vastaanoton ansiosta kotikaupunkinsa hyvinvointivaliokunnan myöntämän kulttuuripalkinnon.

POHJOLA, MAIJU : Ettei yötä enää
80 sivua
Sidottu, kovakantinen
ISBN 9789523811287
Ilmestymisaika: Elokuu 2022

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Haastattelupyynnöt ja tiedustelut pressikuvista voi esittää Aviadorin tiedottaja Miksu Väkiparralle. Lähetämme pyynnöstä myös arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Maiju Pohjola © Vesa Hovi
Maiju Pohjola © Vesa Hovi
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on kotimainen kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin, musiikkikirjat sekä käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme