Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Eturauhassyöpä ja alaraajojen valtimotauti teemoina Tays tutuksi -luentosarjan aloituksessa 22.1.

Jaa

Tays tutuksi -yleisöluennot valottavat kevätkaudella uusinta tutkimusta ja hoitoa. Ensimmäinen luento pidetään 22.1. otsikolla "Miesten päivä". Professori Teuvo Tammela kertoo eturauhassyövän hoidosta ja verisuonikirurgian dosentti Velipekka Suominen ikääntyvillä miehillä yleisestä alaraajojen valtimotaudista ja sen hoidosta. Luentoja voi seurata myös verkosta.

Kevään 2020 aikana pidetään neljä Tays tutuksi: uusinta uutta tutkimuksesta ja hoidosta -yleisöluentoa. Luennoilla kuullaan Taysin asiantuntijoita eri aloilta - he kertovat oman alansa viimeaikaisesta kehityksestä ja siitä, miten tutkimustulokset näkyvät käytännön hoitotyössä.

Luennot pidetään Sampolan auditoriossa, jonka osoite on Sammonkatu 2, Tampere. Luennot järjestetään yhteistyössä Tampereen seudun työväenopiston kanssa. Luennot ovat maksuttomia ja avoimia kaikille, ja niitä voi seurata myös verkon kautta.

Koko luentosarjan ohjelma:

Miesten päivä - eturauhassyöpä & alaraajojen valtimotauti keskiviikkona 22.1. klo 18-19

Luennoitsijat:
Urologian erikoislääkäri, professori Teuvo Tammela
Verisuonikirurgian dosentti Velipekka Suominen

Naisten päivä - rintasyöpä & munasarjasyöpä keskiviikkona 19.2. klo 18-19

Luennoitsijat:
Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri, dosentti Annika Auranen
Syöpätautien erikoislääkäri, LT Maarit Bärlund

Suolistosairaudet - krooninen tulehduksellinen suolistosairaus IBD tiistaina 3.3. kello 18-19

Luennoitsija:
Gastroenterologian erikoislääkäri, LT Airi Jussila 

Silmäsairaudet - glaukooma tiistaina 28.4. kello 18-19

Luennoitsija:
Silmätautien erikoislääkäri, LT Anu Vaajanen

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja luentosarjasta ja yhteydet luennoitsijoihin:

Viestintäasiantuntija Anna-Mari Martikainen
044 472 8036
anna-mari.martikainen@pshp.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Kaksi pirkanmaalaista on sairastunut tuhkarokkoon12.2.2020 14:03:14 EETTiedote

Kaksi pirkanmaalaista on sairastunut tuhkarokkoon kaukomatkan jälkeen. Sairastuneet ovat rokottamattomia nuoria aikuisia, ja he matkustivat samassa seurueessa tammikuussa. Sairastuneet ovat joutuneet sairaalahoitoon voimakkaiden oireiden takia. Koska rokottamattomien henkilöiden tuhkarokko on erittäin tarttuva, taudille altistuneet on kartoitettu ja heihin ollaan yhteydessä. Tuhkarokko tarttuu helposti. Tartuntaan riittää oleskelu samassa tilassa sairastuneen kanssa. Tuhkarokkorokotuksia alettiin antaa Suomessa vuonna 1975 ja MPR-rokotukset käynnistettiin 1982. 60-luvulla Suomessa esiintyi vielä laajoja tuhkarokkoepidemioita, ja useimmilla ennen vuotta 1965 syntyneillä on suoja tuhkarokkoa vastaan. Vuosina 1965-74 syntyneillä saattaa olla puutteita rokotussuojassa, eivätkä he välttämättä ole sairastaneet tuhkarokkoa. Jos ei ole varma rokotussuojastaan, MPR-rokote kannattaa ottaa. Suoja tuhkarokkoa vastaan edellyttää joko sairastettua tuhkarokkoa tai kahden MPR-rokotuksen antamaa suojaa

Nuorten mielenterveyden häiriöiden kasvu on hätähuuto yhteiskunnan muutoksesta10.2.2020 11:00:00 EETTiedote

Yhä useammalla nuorella havaitaan masennusta ja ahdistuneisuutta. Jopa joka neljännellä nuorella on todettavissa mielenterveyden häiriö. Nuorisopsykiatrian potilasmäärät kasvavat mutta kasvaneeseen hoidon tarpeeseen ei pystytä vastaamaan. Hoitojonojen kasvua ei voida ratkaista vain lisäämällä hoitoresurssia. Nuorisopsykiatrian ammattilaiset arvioivat, että perheissä, kouluissa ja yhteiskunnassa on tapahtunut asioita, jotka uhkaavat nuorten tulevaisuutta ratkaisevalla tavalla.

Taysissa kehitetty epilepsiahoidon seurantatyökalu USA:n markkinoille31.1.2020 12:00:00 EETTiedote

Taysissa kehitetty epilepsiahoidon seurantatyökalu USA:n markkinoille Neuro Event Labsin ja Tampereen yliopistollisen sairaalan yhdessä kehittämä tekoälyavusteinen epilepsiahoidon seurantatyökalu Nelli mahdollistaa hoidon parantamisen tuhansilla potilailla, jotka kärsivät epilepsiasta ja muista neurologisista sairauksista. Järjestelmä tunnistaa ja seuraa epilepsiaa sairastavan henkilön yöaikaisia kohtauksia ja vähentää kalliiden video-EEG -seurantojen tarvetta. Sillä voidaan tukea potilaan kotona asumista ja työssäkäyntiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme