Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Eturauhassyöpä ja alaraajojen valtimotauti teemoina Tays tutuksi -luentosarjan aloituksessa 22.1.

Jaa

Tays tutuksi -yleisöluennot valottavat kevätkaudella uusinta tutkimusta ja hoitoa. Ensimmäinen luento pidetään 22.1. otsikolla "Miesten päivä". Professori Teuvo Tammela kertoo eturauhassyövän hoidosta ja verisuonikirurgian dosentti Velipekka Suominen ikääntyvillä miehillä yleisestä alaraajojen valtimotaudista ja sen hoidosta. Luentoja voi seurata myös verkosta.

Kevään 2020 aikana pidetään neljä Tays tutuksi: uusinta uutta tutkimuksesta ja hoidosta -yleisöluentoa. Luennoilla kuullaan Taysin asiantuntijoita eri aloilta - he kertovat oman alansa viimeaikaisesta kehityksestä ja siitä, miten tutkimustulokset näkyvät käytännön hoitotyössä.

Luennot pidetään Sampolan auditoriossa, jonka osoite on Sammonkatu 2, Tampere. Luennot järjestetään yhteistyössä Tampereen seudun työväenopiston kanssa. Luennot ovat maksuttomia ja avoimia kaikille, ja niitä voi seurata myös verkon kautta.

Koko luentosarjan ohjelma:

Miesten päivä - eturauhassyöpä & alaraajojen valtimotauti keskiviikkona 22.1. klo 18-19

Luennoitsijat:
Urologian erikoislääkäri, professori Teuvo Tammela
Verisuonikirurgian dosentti Velipekka Suominen

Naisten päivä - rintasyöpä & munasarjasyöpä keskiviikkona 19.2. klo 18-19

Luennoitsijat:
Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri, dosentti Annika Auranen
Syöpätautien erikoislääkäri, LT Maarit Bärlund

Suolistosairaudet - krooninen tulehduksellinen suolistosairaus IBD tiistaina 3.3. kello 18-19

Luennoitsija:
Gastroenterologian erikoislääkäri, LT Airi Jussila 

Silmäsairaudet - glaukooma tiistaina 28.4. kello 18-19

Luennoitsija:
Silmätautien erikoislääkäri, LT Anu Vaajanen

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja luentosarjasta ja yhteydet luennoitsijoihin:

Viestintäasiantuntija Anna-Mari Martikainen
044 472 8036
anna-mari.martikainen@pshp.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tays Kehitysyhtiö Oy:n toiminta on käynnistynyt2.6.2020 14:08:33 EESTTiedote

Tays Kehitysyhtiö Oy perustettiin Tähtisairaala -hankkeen yhtenä tuloksena. Etelä-Pohjanmaan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirien yhteisen Kehitysyhtiön toiminta on nyt käynnistynyt Matti Eskolan tultua valittua yhtiön toimitusjohtajaksi. Kesäkuun aikana sairaanhoitopiirien hallitusten käsittelyyn tulee sairaanhoitopiirien ja Kehitysyhtiön pitkäkestoinen, vuoden 2023 loppuun saakka jatkuva yhteistyösopimus.

Puoliso tai tukihenkilö voi 1.6. lähtien osallistua myös synnytyksen jälkeiseen aikaan sekä keisarileikkaukseen Taysissa29.5.2020 11:59:26 EESTTiedote

Puolison tai tukihenkilön läsnäolon rajoituksia synnytyksessä ja synnytyksen jälkeisenä aikana lievennetään 1.6.2020 alkaen Taysissa. Vastedes sekä synnytykseen että synnytyksen jälkeiseen hoitoon saa osallistua yksi tukihenkilö, mikäli perhe asuu Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueelta tai on lähetetty Taysiin lääketieteellisin perustein.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme