Helsingin yliopisto

ETYJ:n erikoistarkkailija keskustelee Ukrainan konfliktista

Jaa

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö ETYJ:n erikoistarkkailija Alexander Hug luennoi keskiviikkona 12.9. Helsingin yliopiston Aleksanteri-instituutissa Itä-Ukrainan tilanteesta tarkkailumission näkökulmasta. Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan.


Alexander Hugin luento tarjoaa harvinaisen tilaisuuden kuulla puolueettoman tarkkailijan havaintoja Ukrainan kriisistä. Mukana keskustelussa on myös Aleksanteri-instituutin tutkijoita. 

Alexander Hug on toiminut ETYJ:n Ukrainaa valvovassa missiossa sen alusta asti, maaliskuusta 2014. OSCE Special Monitoring Mission to Ukraine (SMM) perustettiin Ukrainan hallinnon pyynnöstä ja ETYJ-maiden konsensuspäätöksellä.

Ennen Ukrainan missiota Hug on toiminut muissa ETYJ:n korkean tason tehtävissä. Ennen siirtymistään Ukrainaan hän työskenteli osastonjohtajana ja vähemmistöasioiden valtuutetun vanhempana neuvonantajana.

Lakimiehen koulutuksen saanut Hug on toiminut myös upseerina Sveitsin armeijassa. Upseerina hän oli mukana ETYJ:n tehtävässä pohjoisessa Bosnia-Hertsegovinassa, Sveitsin pääesikunnan tukiyksikössä. Hug on lisäksi ollut mukana ETYJ:n missiossa Kosovossa, Hebronin väliaikaisessa kansainvälisen valvonnan tehtävässä (TIPH) sekä EU:n Rule of Law -missiossa Kosovossa.

Missä: Aleksanteri-instituutti, Unioninkatu 33, 2. krs neuvotteluhuone
Milloin: Keskiviikkona 12.9. kello 12.30–14.00.
Lisätietoja: Markku Kangaspuro, markku.kangaspuro@helsinki.fi, p. 050 5223393


Aleksanteri-instituutti on valtakunnallinen, Helsingin yliopiston alainen Venäjän ja itäisen Euroopan tutkimuskeskus.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aleksanteri-instituutin johtaja Markku Kangaspuro, markku.kangaspuro@helsinki.fi, p. 050 5223393

Informaatikko Niina Into, niina.into@helsinki.fi, p. 050 318 5667

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme