Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

EU-vaalit 2019: Päivitys ennusteeseen uuden parlamentin kokoonpanosta

Jaa

Uudet päivitetyt ennusteet Euroopan parlamentin kokoonpanosta on julkaistu perustuen lopullisiin ja alustaviin tuloksiin 26 EU-maassa ja arvioihin tuloksista kahdessa maassa.

Uusi ennuste perustuu:

  • Lopullisiin tuloksiin seitsemästä EU-maasta: Kroatia, Kypros, Tšekki, Suomi, Ranska, Saksa ja Slovakia
  • Alustaviin tuloksiin 19 maasta: Itävalta, Belgia, Bulgaria, Tanska, Viro, Kreikka, Unkari, Italia, Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Alankomaat, Puola, Portugali, Romania, Slovenia, Espanja, Ruotsi
  • Kansallisiin arvioihin kahdesta maasta: Irlanti ja Britannia

Ennustetta parlamentin kokoonpanosta päivitetään yhä osoitteessa www.vaalitulokset.eu. Sivustolla esitellään kansalliset tulokset, paikkajako poliittisten ryhmien ja EU-maiden mukaan, meppien sukupuolijakauma sekä tietoa äänestysprosentista. Sivustolla on lisäksi mahdollista vertailla tuloksia, tarkastella erilaisia mahdollisia enemmistökoalitioita tai luoda pienoisohjelman omiin tarpeisiin.

Arviot äänestysprosentista EU:n alueella ovat aiempaa korkeampia

Äänestysprosentin EU:n alueella arvioidaan nousevan 50,82 %:in. Tämä olisi korkein äänestysprosentti EU-vaaleissa 20 vuoteen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaume DUCH GUILLOT
Euroopan parlamentin päätiedottaja
(+32) 496 59 94 76
jaume.duch@europarl.europa.eu

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Malminkatu 16
00100 Helsinki

+358 9 622 0450http://www.europarl.fi

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto jakaa tietoa parlamentin toiminnasta, jäsenistä ja päätöksistä niin tiedotusvälineille kuin kouluille, viranomaisille, tutkijoille ja järjestöille. Toimisto palvelee myös yksittäisiä kansalaisia. Euroopan parlamentin toimisto järjestää seminaareja ja muita tilaisuuksia sekä pitää luentoja parlamentin toiminnasta tai ajankohtaisista EU-aiheista. Lisäksi toimisto ottaa vastaan vierailijaryhmiä ja järjestää toimittajatilaisuuksia. Parlamentin Suomen-toimisto sijaitsee Helsingin Kampissa, Malminkatu 16:ssa, jossa sijaitsee myös parlamentin ja Euroopan komission Suomen-edustuston yhteinen kansalaisten tietopiste.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme