Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

EU-vaaliuutisia jäsenmaista 26.5.2019

Jaa

Euroopan parlamentin tiedotuspalvelu tarjoaa medialle koonnin EU-vaaleihin liittyvistä kansallisista faktoista, tapahtumista ja keskusteluista.

TÄNÄÄN ÄÄNESTÄVÄT: Itävalta, Belgia, Bulgaria, Kroatia, Tanska, Viro, Suomi, Ranska, Saksa, Kreikka, Unkari, Italia, Liettua, Luxemburg, Puola, Portugal, Romania, Slovenia, Espanja ja Ruotsi. Ensimmäiset kootut viralliset tulokset EU-vaaleista julkaistaan klo 23.15 (klo 00.15 Suomen aikaa) sunnuntaina sen jälkeen, kun viimeiset äänestyspaikat on suljettu Italiassa.

VAALIPÄIVÄ. Parlamentin liveblogista voi seurata vaalipäivän tapahtumia. Päivitetyt ennusteet ja tulokset julkaistaan vaalitulossivustolla 23 kielellä. Lisätietoa julkaisuaikataulusta löytyy täältä.

MATERIAALIA TIEDOTUSVÄLINEILLE.
Euroopaan parlamentin multimediakeskuksessa on runsaasti EU-vaalien audiovisuaalista materiaalia toimitusten käyttöön. Esimerkiksi:

Euroopan parlamentin puhemies Tajani äänestämässä

Euroopan komission puheenjohtaja Juncker äänestämässä

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Tusk äänestämässä

Kärkiehdokas Weber äänestämässä

Kärkiehdokas Timmermans äänestämässä

Kärkiehdokas Zahradil äänestämässä

Kärkiehdokas Vestager äänestämässä

Kärkiehdokas Cue äänestämässä

Kärkiehdokas Keller äänestämässä

Vastuuvapauslauseke: Tämä on epävirallinen tiedote, jonka tarkoitus on helpottaa Euroopan parlamentin toimintaa seuraavien toimittajien työtä. Tämä ei ole virallinen tiedote tai kattava selostus parlamentin toimista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Neil CORLETT
Head of the Press Unit
(+32) 470 89 16 63
neil.corlett@europarl.europa.eu

Michaela FINDEIS
Press Officer / Editorial Coordinator
(+32) 498 98 33 32
michaela.findeis@europarl.europa.eu

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Malminkatu 16
00100 Helsinki

+358 9 622 0450http://www.europarl.fi

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto jakaa tietoa parlamentin toiminnasta, jäsenistä ja päätöksistä niin tiedotusvälineille kuin kouluille, viranomaisille, tutkijoille ja järjestöille. Toimisto palvelee myös yksittäisiä kansalaisia. Euroopan parlamentin toimisto järjestää seminaareja ja muita tilaisuuksia sekä pitää luentoja parlamentin toiminnasta tai ajankohtaisista EU-aiheista. Lisäksi toimisto ottaa vastaan vierailijaryhmiä ja järjestää toimittajatilaisuuksia. Parlamentin Suomen-toimisto sijaitsee Helsingin Kampissa, Malminkatu 16:ssa, jossa sijaitsee myös parlamentin ja Euroopan komission Suomen-edustuston yhteinen kansalaisten tietopiste.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme