Oulun yliopisto

EUCNC-konferenssi esittelee maailmanlaajuisen 5G-kehityksen tuloksia

5.6.2017 14:13 | Oulun yliopisto

Jaa

Oulussa järjestetään 12.–15.6.2017 kansainvälinen EUCNC2017-konferenssi, joka esittelee monipuolisesti 5G:n viimeisimpiä kehityslinjoja ja tutkimustuloksia. Konferenssissa avataan eurooppalaisen ICT-tutkimusagendan sisältöä tuleville vuosille sekä esitellään merkittävimmät ja ajankohtaisimmat EU-rahoitteiset 5G-hankkeet. Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävää maailmanlaajuisesti merkittävää tieteellistä konferenssia isännöi Oulun yliopiston tietoliikenteen yksikkö Centre for Wireless Communications (CWC). Toivotamme medianne edustajan tervetulleeksi seuraamaan konferenssiohjelmaa ja tutustumaan demonäyttelyyn.

Euroopan komission tukema, järjestyksessään 26. European Conference on Networks and Communications, EUCNC -konferenssi tuo Suomeen jopa yli 500 tietoliikenteen kärkivaikuttajaa ja asiantuntijaa maailmanlaajuisen 5G-tutkimuksen ja -teollisuuden huipulta. Tapahtumakeskuksen muodostavat Oulun torin ympärillä sijaitsevat kaupunginteatteri, kaupunginkirjasto ja Radisson Blu Oulu -hotelli.

”Konferenssin teema ”5G – European Roadmap, Global Impact” korostaa tapahtuman maailmanlaajuista vaikuttavuutta. Suomelle konferenssi on ainutlaatuinen mahdollisuus paaluttaa asemaansa 5G-kehityksen kärjessä. Tapahtumassa muun muassa demonstroidaan ensimmäistä kertaa Oulussa rakennetun testiverkon avulla 5G-verkkoihin kehitettyjä palveluita”, kertoo konferenssin ohjelmasta ja järjestelyistä vastaava akatemiaprofessori Matti Latva-aho Oulun yliopiston Centre for Wireless Communications -tutkimuskeskuksesta.

Ohjelmassa on viisi keynote-puhetta, kolme paneelikeskustelua ja lähes 200 tieteellistä esitelmää. Päätapahtumapaikalle Oulun kaupunginteatteriin rakentuu lisäksi noin neljäkymmentä osastoa käsittävä demonäyttely.

”Paikalla ovat kaikki keskeiset laitevalmistajat. Teollisuudella on vahva edustus sekä demonäyttelyssä että keynote-sessioissa ja paneelikeskusteluissa”, Latva-aho sanoo.

Konferenssin avaajina ovat Tekesin pääjohtaja Pekka Soini, viestintä- ja liikenneministeri Anne Berner ja EU:n DG Connectin johtaja Pearse O’Donohue.

Avajaisia edeltävänä päivänä Tekes isännöi kaikille avointa erityisesti yrityksille suunnattua workshopia, joka järjestetään maanantaina 12.6. Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksella. Konferenssiin rekisteröityneille osallistujille on tuolloin tarjolla yliopistolla myös kahdeksan muuta workshopia ja neljä tutorial-intensiivikurssia.

Tekesin ja Oulun yliopiston lisäksi tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat Nokia, Huawei, Ericsson, Keysight, Rohde&Schawarz ja National Instruments.

Konferenssilla on IEEE-konferenssin status eli kaikki vertaisarvioinnin kautta hyväksytyt esitelmät julkaistaan maailman suurimman teknillisen organisaation IEEE:n sähköisessä tietokannassa (IEEE Explorer). 

Yhteyshenkilöt

Akatemiaprofessori Matti Latva-aho, Oulun yliopisto, Centre for Wireless Communications, puh. +358 294 48 2847, sähköposti: matti.latva-aho@oulu.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Väitös: Tietotekniset työkalut ennustamassa proteiinien toimintaa molekyylirakenteeseen perustuen15.8.2017 14:58Tiedote

Proteiinit muodostavat molekyylirakenteen, joka ohjaa jokaista elävää solua. Niiden monimutkainen rakenne edesauttaa kemiallisia reaktioita, jotka ovat tarpeen sekä solujen selviytymisessä että lisääntymisessä. Proteiinien kemiallisen koostumuksen, rakenteen ja toimintatarkoituksen ymmärtäminen on yksi perimmäisistä kysymyksistä molekyylibiologiassa ja biokemiassa.

Väitös: Orgaanisten valoa emittoivien komponenttien värinsäätö15.8.2017 14:48Tiedote

Väitöskirjatyössä kehitettiin orgaanisten valoa emittoivien transistoreiden (OLET) ja diodien (OLED) värinsäätöä. Työssä tehtiin kolmikerrosrakenteisia OLETeja, jotka kykenevät emittoimaan valoa kahdella värillä ja joiden emittointiväri on jännitesäädettävissä. OLEDien osalta toteutettiin kaksi erilaista värinsäätömenetelmää, joissa molemmissa hyödynnettiin kuumennusta pysyvän värinvaihdon aikaansaamiseksi.

Oulun yliopistossa kehitetään öljy- ja metallipäästöjen monitorointia ja hallintaa4.7.2017 10:54Tiedote

Kaivosteollisuuden päästöt aiheuttavat ympäristöön joutuessaan merkittävää vahinkoa. Jotta näihin ympäristövahinkoihin voidaan reagoida mahdollisimman nopeasti, tulee kaivos- ja satama-alueiden vesiä monitoroida jatkuvatoimisesti. Oulun yliopistossa on meneillään tutkimushanke, jossa kehitetään öljyn ja metallien jatkuvatoimista mittausmenetelmää ja mallinnetaan satama-alueiden öljypäästöjen leviämistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme