Oulun yliopisto

EUCNC-konferenssi esittelee maailmanlaajuisen 5G-kehityksen tuloksia

Jaa

Oulussa järjestetään 12.–15.6.2017 kansainvälinen EUCNC2017-konferenssi, joka esittelee monipuolisesti 5G:n viimeisimpiä kehityslinjoja ja tutkimustuloksia. Konferenssissa avataan eurooppalaisen ICT-tutkimusagendan sisältöä tuleville vuosille sekä esitellään merkittävimmät ja ajankohtaisimmat EU-rahoitteiset 5G-hankkeet. Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävää maailmanlaajuisesti merkittävää tieteellistä konferenssia isännöi Oulun yliopiston tietoliikenteen yksikkö Centre for Wireless Communications (CWC). Toivotamme medianne edustajan tervetulleeksi seuraamaan konferenssiohjelmaa ja tutustumaan demonäyttelyyn.

Euroopan komission tukema, järjestyksessään 26. European Conference on Networks and Communications, EUCNC -konferenssi tuo Suomeen jopa yli 500 tietoliikenteen kärkivaikuttajaa ja asiantuntijaa maailmanlaajuisen 5G-tutkimuksen ja -teollisuuden huipulta. Tapahtumakeskuksen muodostavat Oulun torin ympärillä sijaitsevat kaupunginteatteri, kaupunginkirjasto ja Radisson Blu Oulu -hotelli.

”Konferenssin teema ”5G – European Roadmap, Global Impact” korostaa tapahtuman maailmanlaajuista vaikuttavuutta. Suomelle konferenssi on ainutlaatuinen mahdollisuus paaluttaa asemaansa 5G-kehityksen kärjessä. Tapahtumassa muun muassa demonstroidaan ensimmäistä kertaa Oulussa rakennetun testiverkon avulla 5G-verkkoihin kehitettyjä palveluita”, kertoo konferenssin ohjelmasta ja järjestelyistä vastaava akatemiaprofessori Matti Latva-aho Oulun yliopiston Centre for Wireless Communications -tutkimuskeskuksesta.

Ohjelmassa on viisi keynote-puhetta, kolme paneelikeskustelua ja lähes 200 tieteellistä esitelmää. Päätapahtumapaikalle Oulun kaupunginteatteriin rakentuu lisäksi noin neljäkymmentä osastoa käsittävä demonäyttely.

”Paikalla ovat kaikki keskeiset laitevalmistajat. Teollisuudella on vahva edustus sekä demonäyttelyssä että keynote-sessioissa ja paneelikeskusteluissa”, Latva-aho sanoo.

Konferenssin avaajina ovat Tekesin pääjohtaja Pekka Soini, viestintä- ja liikenneministeri Anne Berner ja EU:n DG Connectin johtaja Pearse O’Donohue.

Avajaisia edeltävänä päivänä Tekes isännöi kaikille avointa erityisesti yrityksille suunnattua workshopia, joka järjestetään maanantaina 12.6. Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksella. Konferenssiin rekisteröityneille osallistujille on tuolloin tarjolla yliopistolla myös kahdeksan muuta workshopia ja neljä tutorial-intensiivikurssia.

Tekesin ja Oulun yliopiston lisäksi tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat Nokia, Huawei, Ericsson, Keysight, Rohde&Schawarz ja National Instruments.

Konferenssilla on IEEE-konferenssin status eli kaikki vertaisarvioinnin kautta hyväksytyt esitelmät julkaistaan maailman suurimman teknillisen organisaation IEEE:n sähköisessä tietokannassa (IEEE Explorer). 

Yhteyshenkilöt

Akatemiaprofessori Matti Latva-aho, Oulun yliopisto, Centre for Wireless Communications, puh. +358 294 48 2847, sähköposti: matti.latva-aho@oulu.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Hyvä fyysinen kunto suojaa sydäntä11.12.2017 10:03Tiedote

Arvostetussa Medicine & Science in Sports & Exercise-lehdessä julkaistu oululainen tutkimus osoittaa, että fyysinen kunto on tärkeämpi sydäntä suojaava tekijä kuin kehon rasvan määrä tai fyysinen arki-aktiivisuus. Tulokset viittaavat siihen, että elintapamuutoksissa tulisi ensisijaisesti keskittyä fyysisen kunnon parantamiseen sydänterveyden edistämiseksi. Toki fyysistä kuntoa voidaan kohottaa lisäämällä arki-aktiivisuutta, jolla on myös fyysisestä kunnosta riippumattomia vaikutuksia sydänterveyteen.

Oulun yliopisto selvittämään ikiroudan sulamisen terveysvaikutuksia7.12.2017 01:00Tiedote

Oulun yliopisto on mukana laajassa kansainvälisessä tutkimuksessa, jossa ryhdytään selvittämään ihmisten ja ympäristön vuorovaikutusta ikiroudan peittämillä rannikkoalueilla. EU -rahoitteisessa Nunataryuk -projektissa tutkitaan, kuinka ilmastonmuutos vaikuttaa herkkään ympäristöön, sulattaa ikiroutaa, nostaa merenpintaa ja kuinka muutokset vaikuttavat ihmisten elinkeinoihin, terveyteen ja yhteisöihin. Tutkimusalueina ovat Pohjois-Amerikka, Grönlanti ja Huippuvuoret sekä Itä-Siperia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme