Espoon kaupunki - Esbo stad

EU:n Alueiden komitean ENVE-valiokunnan seminaari Hanasaaressa 8.7.2019

Jaa

Kestävän kehityksen seminaari avaa EU-puheenjohtajuuskauden Espoossa. Paikalle on tulossa noin 40–50 kunta- ja aluepäättäjää EU:n jäsenvaltioista.

Kestävän kehityksen seminaari avaa EU-puheenjohtajuuskauden Espoossa. Paikalle on tulossa noin 40–50 kunta- ja aluepäättäjää EU:n jäsenvaltioista.

”Olen kutsunut EU:n virallisen toimielimen alueiden komitean ENVE-valiokunnan jäsenet juuri Espooseen, koska Espoo on YK:n edelläkävijäkaupunki eikä se ole tyytynyt tavoittelemaan hiilineutraalisuutta vuoteen 2030 mennessä, vaan jo viisi vuotta aikaisemmin. Suomi on pari päivää sitten hyväksynyt puheenjohtajakauden kärkitavoitteeksi ilmastonmuutoksen torjumisen. Eurooppalaiset paikallistasonpäättäjät pääsevät nyt tutustumaan, miten ilmastonmuutosta Suomessa torjutaan”, ENVE-valiokunnan jäsen Sirpa Hertell toteaa.

Kunnilla ja alueilla avainrooli EU:n ympäristötavoitteiden saavuttamisessa

Ilmastonmuutoksen torjunnassa paikallistason merkitys on noin 65 % ja kun huomioidaan myös sopeutumistoimet, paikallistasolla tehdyn työn merkitys on 90 %.

Hanasaaren ENVE-seminaarissa kuullaan EU:n kunta- ja aluepäättäjien mietteitä kestävästä kehityksestä. Pariisin sopimusta ja EU:n muutosstrategia käsitelevää keskustelua johtaa Alueiden komitean varapuheenjohtaja ja Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Markkula. Seminaari nostaa esiin myös YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ja kuntien roolin niiden toteuttajana.

Alueiden komitea on EU:n virallinen toimielin ja kaupunkien kannalta tärkein toimielin. Vain Alueiden komitean kautta paikallistason ääni tulee suoraan kuulluksi EU:n päätöksenteossa. ENVE-valiokunta vastaa Alueiden komiteassa ympäristöön, ilmastonmuutokseen ja energiaan liittyvistä asioista.

Seminaarivierailun aiheena Tapiolassa 1950-luvulla keksitty kaukolämpö

Seminaarin yhteydessä osallistujat vierailevat energiayhtiö Fortumilla, jossa keskustellaan hiilineutraaliin kaukolämpöön siirtymisestä.

Espoon kaupunki ja Fortum ovat sitoutuneet tekemään Espoon, Kirkkonummen ja Kauniaisten alueella toimivasta kaukolämpöjärjestelmästä hiilineutraalin 2020-luvulla. Se on Espoon tärkein ilmastoteko.

Suomessa arkinen kaukolämpö ei välttämättä ole tuttu maailmalla. Espoo on mitä parhain paikka asiaan tutustumiseen, onhan kyseessä 1950-luvulla Tapiolassa käyttöönotettu keksintö: vesi kuumennetaan ja laitetaan kiertämään kaupungin alla olevissa putkissa, joista käsin se lämmittää kodit, työpaikat, koulut ja sairaalat. Keksintö itsessään on ilmastoystävällinen. Haasteena on ratkaista, miten vesi pidetään jatkossa kuumana ilman päästöjä. Tähän ei päästä yhdellä keinolla. Fortumin tulevaisuuden ratkaisu on avoin ja joustava, tekoälyn ohjaama kaukolämpöverkko.

Seuraava puheenjohtajuuskauden tapahtuma Espoossa syyskuussa

Seuraavan kerran Suomen EU-puheenjohtajuuskauden tapahtumia järjestetään Espoossa syyskuussa:

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo Visual Festival on uusi kolmipäiväinen visuaalisen taiteen tapahtuma upeassa Träskändan puistossa ja kartanossa23.8.2019 08:00:00 EESTTiedote

Espoo Visual Festival järjestetään perjantaista sunnuntaihin 13.-15.9.2019 klo 19-23. Tänä vuonna Träskändan puistossa ja kartanossa järjestettävä tapahtuma esittelee 12 ajankohtaista kotimaista ja kansainvälistä visuaalisen taiteen teosta ja taiteilijaa. Ensimmäisenä vuotena tapahtuman painopiste on valo-, ääni- ja mediataiteessa.

Befolkningen i Esbo ökar i rekordtakt, skatteinkomstutvecklingen är osäker22.8.2019 15:19:15 EESTTiedote

Stadsstyrelsen behandlar stadens andra delårsrapport måndag 26.8. Enligt den ökar befolkningen i Esbo snabbt. Under de senaste 12 månaderna har invånarantalet ökat med 6 000 personer, medan den normala ökningen är cirka 4 000–5 000 nya invånare per år. Från början av 2019 är ökningen redan 3 260 personer. Arbetslöshetsgraden är 8,4 procent, det vill säga 0,3 procentenheter mindre än ett år tidigare.

Espoon väestö kasvaa ennätystahtia, verotulojen kehityksessä epävarmuutta22.8.2019 15:15:39 EESTTiedote

Kaupunginhallitus käsittelee kaupungin 2. osavuosikatsausta maanantaina 26.8. Sen mukaan Espoon väestö kasvaa nopeasti. Viimeisen 12 kuukauden aikana asukasmäärä on kasvanut 6 000 henkilöllä, kun normaali vuosikasvu on noin 4 000 - 5 000 uutta asukasta. Vuoden 2019 alusta lukien kasvua on jo 3 260 henkilöä. Työttömyysaste on 8,4 % eli 0,3 prosenttiyksikköä parempi kuin vuotta aikaisemmin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme