Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

EU:n kehitysministerit etsivät ratkaisuja kansainväliseen kehitysrahoitukseen

Jaa
EU:n ulkoasiainneuvosto kokoontuu kehitysministerikokoonpanossa 4. toukokuuta Brysselissä.

Suomea kokouksessa edustaa kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri  Ville Skinnari, joka tapaa Brysselissä myös EU:n edustajia ja tekee vienninedistämisen mahdollisuuksia kartoittavan vierailun Naton päämajaan.

Ulkoasiainneuvoston kokouksessa jatketaan aiemmassa epävirallisessa kehitysministerikokouksessa käytyä keskustelua monenvälisten kehityspankkien uudistamisesta, jotta pankit voivat paremmin tukea globaalien kehitys- ja ilmastotavoitteiden saavuttamista.

”Kehityspankkien uudistamisen yhteydessä on tärkeää huomioida myös kumppanimaiden muiden tulonlähteiden, erityisesti yksityisen rahoituksen ja verotuksen kehittäminen. Tämä on erityisen tärkeää huomioiden velkaantumisen kasvu kehittyvissä maissa”, ministeri Skinnari sanoo.

Kokouksen toisena asiakohtana on Venäjän hyökkäyssodan globaalit vaikutukset ja sen osalta vieraana on YK:n kauppa- ja kehityskonferenssin (UNCTAD) pääsihteeri   Rebeca Grynspan. Keskustelua käydään erityisesti ruokaturvallisuudesta, velkakysymyksistä ja epätasa-arvoisuuden kasvun pysäyttämisestä.

Lisäksi kokouksessa on tarkoitus käsitellä ajankohtaisia kysymyksiä, kuten tukea Ukrainalle sekä Afganistanin ja Sudanin tilanteita. Lisäksi hyväksyttävinä ovat neuvoston päätelmät muun muassa korruptioon liittyen. Kehitysministerit tapaavat myös Euroopan investointipankin pääjohtajan  Werner Hoyerin.

Lisätietoja

Mikko Autti, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin diplomaattiavustaja, puh. +358 295 350 034, mikko.autti@formin.fi

Titta Maja-Luoto, kehityspoliittisen osaston osastopäällikkö, puh. +358 295 350 017, titta.maja-luoto@formin.fi

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Utrikesministrarna Haavisto och Blinken undertecknade ett uttalande om samarbete inom 6G2.6.2023 11:51:19 EEST | Tiedote

Utrikesminister Pekka Haavisto och Förenta staternas utrikesminister Antony Blinken undertecknade ett uttalande om samarbete inom 6G mellan Finland och Förenta staterna i Helsingfors den 2 juni. Uttalandet uttrycker en gemensam vilja att intensifiera samarbetet på de centrala forsknings- och utvecklingsområdena inom 6G och att öka interaktionen mellan finländska och amerikanska aktörer.

Foreign Minister Haavisto and Secretary of State Blinken signed a Joint Statement on Cooperation in Advanced Wireless Communications2.6.2023 11:50:22 EEST | Press release

Finland’s Minister for Foreign Affairs Pekka Haavisto and United States Secretary of State Antony Blinken signed a Joint Statement on Cooperation in Advanced Wireless Communications between Finland and the United States in Helsinki on 2 June. In the Joint Statement, Finland and the United States confirm their common ambition to cooperate in key areas of 6G research and development and to increase interaction between Finnish and US actors.

Ulkoministerit Haavisto ja Blinken allekirjoittivat 6G-yhteistyötä koskevan julkilausuman2.6.2023 11:49:06 EEST | Tiedote

Ulkoministeri Pekka Haavisto ja Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken allekirjoittivat Suomen ja Yhdysvaltain välistä 6G-yhteistyötä koskevan julkilausuman Helsingissä 2. kesäkuuta. Julkilausumassa todetaan yhteinen tahtotila tiivistää yhteistyötä 6G:n tutkimuksen ja kehityksen kannalta keskeisillä aloilla ja lisätä vuorovaikutusta suomalaisten ja yhdysvaltalaisten toimijoiden välillä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme