EU:n Safety Gate -järjestelmä auttaa saamaan vaaralliset COVID-19-tuotteet pois markkinoilta

Jaa
Euroopan komissio julkaisi tänään Safety Gate -vuosiraporttinsa. Safety Gate on tuoteturvallisuutta koskeva EU:n nopea tietojenvaihtojärjestelmä, joka on ollut käytössä vuodesta 2003 lähtien. Sen avulla varmistetaan nopea tiedonkulku viranomaisten kesken tuotteista, jotka on todettu vaarallisiksi. Vuonna 2020 Safety Gate -järjestelmässä ovat mukana 27 EU-maan lisäksi Iso-Britannia, Islanti, Liechtenstein ja Norja.

Koronapandemia toi markkinoille lisää vaarallisia tuotteita

Vuoden 2020 aikana järjestelmässä tehtiin EU-maissa kaikkiaan 2 253 ilmoitusta vaarallisista tuotteista. Ilmoitukset johtivat jäsenmaissa 5 377 jatkotoimenpiteeseen. Toimenpiteiden määrä kasvoi 20 prosentilla edellisestä vuodesta.

Yhdeksän prosenttia toimenpiteistä liittyi vaarallisiin tuotteisiin, jotka oli tuotu markkinoille koronapandemian luoman kysynnän takia. Tavallisimmin ilmoituksia tehtiin puutteellisista suojamaskeista, myrkyllisistä desinfiointiaineista tai vaarallisista ultraviolettilampuista.

– Safety Gate on osoittautunut kriisiaikana toimivaksi, ja se lisää kuluttajien turvallisuutta, totesi oikeusasioita vastaava komissaari Didier Reynders lehdistötilaisuudessa Brysselissä tiistaina 2.3.2021.

Suomesta 98 ilmoitusta vaarallisista tuotteista – eniten ne liittyivät leluihin

Suomessa tehtiin Safety Gate -järjestelmään 98 ilmoitusta ja ne johtivat 180 jatkotoimenpiteeseen. 42 prosenttia ilmoituksista koski leluja. Seuraaviksi yleisimpiä tuoteryhmiä, joista vaarallisia tuotteita Suomessa löytyi, olivat sähkölaitteet ja -varusteet (19 %) ja vaatteet, tekstiilit ja muotituotteet (12 %). Tyypillisimpiä riskejä, joita nämä vaaralliseksi todetut tuotteet aiheuttivat, olivat kemialliset vaarat (27 %), sähköiskun vaarat (23 %) ja loukkaantumisvaarat (19 %).

EU-maissa kolme yleisintä tuoteryhmää, joista tehtiin ilmoituksia, olivat lelut (27 %), moottoriajoneuvot (21 %) ja sähkölaitteet ja -varusteet (10 %).

Lehdistökontaktit:

Christian Wigand, puh. +32 2 296 22 53

Katarzyna Kolanko, puh. 32 2 296 34 44

Jördis Ferroli, puh. +32 2 299 2729

Lisätietoja Suomessa: Mailand Communications, Alpo Räinä, puh 040 5670 212, alpo.raina@mailand.fi

Avainsanat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Mailand Communications Oy
Mailand Communications Oy
Arkadiankatu 16 B 26
00100 Helsinki

0405670212http://www.mailand.fi

Mailand on viestintätoimisto, jonka työ tukee johtamista, kasvattaa arvoa ja parantaa palvelua. Asiakkaamme ovat yrityksiä ja yhteisöjä, jotka menestyvät, uudistavat toimialaansa ja kehittävät yhteiskuntaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mailand Communications Oy

Joukkorahoituspalvelujen tarjoajat Invesdor Group ja alankomaalainen Oneplanetcrowd yhdistyvät24.11.2022 07:58:00 EET | Tiedote

Suomessa, Saksassa ja Itävallassa joukkorahoituspalveluja tarjoava Invesdor Group ja sen Alankomaissa toimiva kilpailija Oneplanetcrowd julkistavat aikeensa yhdistyä. Näin syntyy yksi Euroopan suurimpiin lukeutuva joukkorahoitusalusta, jonka kautta on välitetty yli 438 miljoonaa euroa kasvuyrityksille ja hankkeille. Alustalla on yli 170 000 rekisteröitynyttä sijoittajaa. Yhdistymisen toteutuminen edellyttää viranomaisten hyväksynnän.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye