EU:n Safety Gate -järjestelmä auttaa saamaan vaaralliset COVID-19-tuotteet pois markkinoilta

Jaa

Euroopan komissio julkaisi tänään Safety Gate -vuosiraporttinsa. Safety Gate on tuoteturvallisuutta koskeva EU:n nopea tietojenvaihtojärjestelmä, joka on ollut käytössä vuodesta 2003 lähtien. Sen avulla varmistetaan nopea tiedonkulku viranomaisten kesken tuotteista, jotka on todettu vaarallisiksi. Vuonna 2020 Safety Gate -järjestelmässä ovat mukana 27 EU-maan lisäksi Iso-Britannia, Islanti, Liechtenstein ja Norja.

Koronapandemia toi markkinoille lisää vaarallisia tuotteita

Vuoden 2020 aikana järjestelmässä tehtiin EU-maissa kaikkiaan 2 253 ilmoitusta vaarallisista tuotteista. Ilmoitukset johtivat jäsenmaissa 5 377 jatkotoimenpiteeseen. Toimenpiteiden määrä kasvoi 20 prosentilla edellisestä vuodesta.

Yhdeksän prosenttia toimenpiteistä liittyi vaarallisiin tuotteisiin, jotka oli tuotu markkinoille koronapandemian luoman kysynnän takia. Tavallisimmin ilmoituksia tehtiin puutteellisista suojamaskeista, myrkyllisistä desinfiointiaineista tai vaarallisista ultraviolettilampuista.

– Safety Gate on osoittautunut kriisiaikana toimivaksi, ja se lisää kuluttajien turvallisuutta, totesi oikeusasioita vastaava komissaari Didier Reynders lehdistötilaisuudessa Brysselissä tiistaina 2.3.2021.

Suomesta 98 ilmoitusta vaarallisista tuotteista – eniten ne liittyivät leluihin

Suomessa tehtiin Safety Gate -järjestelmään 98 ilmoitusta ja ne johtivat 180 jatkotoimenpiteeseen. 42 prosenttia ilmoituksista koski leluja. Seuraaviksi yleisimpiä tuoteryhmiä, joista vaarallisia tuotteita Suomessa löytyi, olivat sähkölaitteet ja -varusteet (19 %) ja vaatteet, tekstiilit ja muotituotteet (12 %). Tyypillisimpiä riskejä, joita nämä vaaralliseksi todetut tuotteet aiheuttivat, olivat kemialliset vaarat (27 %), sähköiskun vaarat (23 %) ja loukkaantumisvaarat (19 %).

EU-maissa kolme yleisintä tuoteryhmää, joista tehtiin ilmoituksia, olivat lelut (27 %), moottoriajoneuvot (21 %) ja sähkölaitteet ja -varusteet (10 %).

Lehdistökontaktit:

Christian Wigand, puh. +32 2 296 22 53

Katarzyna Kolanko, puh. 32 2 296 34 44

Jördis Ferroli, puh. +32 2 299 2729

Lisätietoja Suomessa: Mailand Communications, Alpo Räinä, puh 040 5670 212, alpo.raina@mailand.fi

Avainsanat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Mailand Communications Oy
Mailand Communications Oy
Arkadiankatu 16 B 26
00100 Helsinki

0405670212http://www.mailand.fi

Viestintätoimisto Mailand Communications auttaa asiakkaitaan tunnettuuden kasvattamisessa, muutostilanteiden hallinnassa ja myynnin kehittämisessä monikanavaisen viestinnän keinoin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mailand Communications Oy

Euroopan komissio on päivittänyt tuoteturvallisuussuosituksia16.9.2021 14:28:07 EEST | Tiedote

Euroopan komissio kokoaa vuosittain yhteen EU:n kansalliset viranomaiset yhteistyöhön tuoteturvallisuuden testaamiseksi. Tuotteiden turvallisuutta koskeva koordinoitu toiminta (CASP) vastaa suositusten laatimisesta. Testit suoritetaan EU:n akkreditoimissa laboratorioissa tuotevalikoimalla, jonka markkinavalvontaviranomaiset valitsevat vuosittain EU:n 27 jäsenvaltiosta (sekä Norjasta, Islannista ja Liechtensteinista).

Varsinais-Suomen kuntavaaliehdokkaat samoilla linjoilla yhdessä asiassa – ennaltaehkäiseviin palveluihin tulee jatkossa panostaa29.3.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry:n (VSLJ) toimesta tehty kysely osoittaa, että kuntavaaliehdokkaat olisivat valmiita lisäämään tukea lapsille ja nuorille. Lasten ja nuorten kouluoloja sekä laadukasta varhaiskasvatusta priorisoitiin muun muassa ikäihmisten päivätoimintaan tai yleisten liikuntapaikojen kehittämiseen verrattuna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme