Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

EU:n ulkoasiainneuvosto keskustelee Iranista ja Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan

Jaa

EU-maiden ulkoministerit kokoontuvat Brysselissä maanantaina 12. joulukuuta. Ulkoministeri Pekka Haavisto edustaa Suomea kokouksessa.

Ulkoasiainneuvosto jatkaa keskustelua Venäjän sotilaallisesta hyökkäyksestä Ukrainaan. Keskustelussa esille nousevat muun muassa pakotteet, vastuuvelvollisuus sekä tuki Ukrainalle. Suomi pitää tärkeänä, että EU jatkaa vahvaa, tehokasta ja yhtenäistä vastaamista Venäjän hyökkäykseen Ukrainaan.

”EU:n vahvaa poliittista, taloudellista ja sotilaallista tukea Ukrainalle sekä humanitaarista apua Ukrainaan tulee jatkaa ja lisätä. EU:n tulee edelleen johdonmukaisesti lisätä pakotteita Venäjää kohtaan Venäjän aggression jatkuessa”, sanoo ministeri Haavisto.

Ulkoministerit käyvät keskustelun Iranin tilanteesta. Suomi tuomitsee Iranissa tapahtuvat väkivaltaisuudet ja ihmisoikeusrikkomukset.

Ajankohtaisissa aiheissa esillä ovat muun muassa Moldovan ja Tunisian tilanteet, EU:n eteläinen naapurusto ja ihmisoikeudet.

Ulkoministerit tapaavat myös epävirallisen EU:n itäisen kumppanuuden aamiaistilaisuuden merkeissä.

Neuvoston yhteydessä järjestetään lisäksi EU:n itäisen kumppanuuden ulkoministerikokous 12. joulukuuta sekä Global Gateway -aloitteen ensimmäinen hallituksen kokous 11. joulukuuta. Ulkoministeri Haavisto edustaa Suomea myös näissä kokouksissa.

Lisätietoa:

Johanna Lukkarila, ulkoministerin diplomaattiavustaja, puh. +0295 350 834

Lauri Hirvonen, eurooppakirjeenvaihtaja, EU:n yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan yksikön päällikkö, puh. 0295 350 063

Ulkoministeriön sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme