Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

EU:n ulkoministerit keskustelevat Venäjän sotilaallisesta hyökkäyksestä Ukrainaan

Jaa

Ulkoministeri Pekka Haavisto osallistuu EU:n ulkoasiainneuvoston kokoukseen maanantaina 11. huhtikuuta 2022 Luxemburgissa. Kokouksen pääaiheina ovat Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja EU:n uusi Global Gateway -strategia.

EU-maiden ulkoministerit jatkavat keskustelua Venäjän sotilaallisesta hyökkäyksestä Ukrainaan. Suomi tuomitsee jyrkästi Venäjän hyökkäyksen ja julmuudet, joihin Venäjän asevoimien on raportoitu syyllistyneen Ukrainassa. Sotarikoksiin ja muihin vakaviin rikkomuksiin syyllistyneet tahot tulee saattaa vastuuseen. Suomi pitää tärkeänä Euroopan unionin yhtenäisyyttä ja vastaa Venäjän toimiin osana unionia.

Ulkoasiainneuvosto käsittelee lisäksi EU:n uutta Global Gateway -strategiaa. Strategian tavoitteena on laajentaa EU:n yhteyspolitiikkaa globaalille tasolle ja tukea kestävien yhteyksien kehittymistä digitaali-, energia- ja kuljetusaloilla. Global Gatewayn kautta kanavoidaan EU:n rahoitusta infrastruktuuriprojekteihin maailmanlaajuisesti. Suomi katsoo, että EU:lla on tärkeä rooli yhteyksien kehittämisessä kestävämpään suuntaan.

EU:n ulkoministerit käyvät epävirallisen keskustelun Islannin ja Norjan ulkoministerien kanssa. Lisäksi ulkoasiainneuvosto keskustelee ajankohtaisina aiheina Malin ja Sahelin tilanteesta, Länsi-Balkanista ja Libyasta.

Lisätietoa:

Laila Clyne, ulkoministerin diplomaattiavustaja puh. +358 295 350 492

Anna-Mari Wong Hämäläinen, eurooppakirjeenvaihtajan sijainen, puh. +358 295 351 780

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Current security situation to be discussed during Foreign Minister Haavisto’s visit to Washington DC25.5.2022 12:30:38 EEST | Press release

Minister for Foreign Affairs Pekka Haavisto will visit Washington DC on 25–27 May. He will meet US Secretary of State Antony Blinken and speak with representatives of the US administration and Congress. In addition, Minister Haavisto will discuss Finland’s views on transatlantic security at an event held at the Center for Strategic and International Studies (CSIS), which is a non-profit policy research organisation focusing on security policy.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme