Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

EU@Oodi ja Helsingin keskustakirjasto Oodi avautuvat yleisölle 5.12.2018

Jaa

EU@Oodi ja Helsingin uusi keskustakirjasto Oodi avaavat ovensa yleisölle 5.12.2018 kello 8. Avajaisjuhlat jatkuvat itsenäisyyspäivänä 6.12. Euroopan parlamentti ja komissio toivottavat kansalaiset tervetulleiksi perehtymään EU-asioihin Oodissa.

Avajaispäivänä 5.12. kello 16 tasavallan presidentti Niinistö puhuu avajaisseremoniassa. Kello 16.30-17 EU@Oodilla ovat tavattavissa Euroopan parlamentin varapuhemies Heidi Hautala, pääjohtaja Leena Linnus ja johtaja Stephen Clark sekä Euroopan komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen ja strategisen viestinnän johtaja Mikel Landabaso.

EU@Oodi

Kirjaston ensimmäisessä kerroksessa sijaitseva EU@Oodi tarjoaa kansalaisille ajankohtaista tietoa Euroopan unionista. Näyttelytila on osa EU-pääkaupunkeihin avautuvien Europa Experience -tilojen sarjaa, joiden tavoite on tuoda Eurooppa ja EU sinne missä kansalaiset ovat. Vierailijoille tarjotaan tietoa Euroopan unionista tavoitteena lisätä yleistä Eurooppa-kiinnostusta ja kannustaa kansalaisia osallistumaan EU-asioihin. EU@Oodi on vuorovaikutteinen monimediatila, josta löytyy muun muassa komissaarien ja parlamentin jäsenten tietotaulut sekä ”EU reaaliajassa” -seinä.

Vuonna 2011 Euroopan parlamentti avasi suositun Parlamentarium-vierailukeskuksen Brysseliin. Parlamentariumissa on vieraillut jo yli kaksi miljoonaa ihmistä. EU-pääkaupunkien Europa Experience -näyttelytilat tavoittelevat helposti lähestyttävää tapaa kansalaisille oppia lisää unionista. Tähän mennessä näyttelytilat on avattu Berliiniin ja Ljubljanaan.

Keskustakirjasto Oodi

Helsingin keskustakirjasto Oodi on uuden ajan kirjasto, kaikille avoin lukemisen talo ja monipuolinen kaupunkikulttuurin keidas. Oodin palveluita kehitetään yhteistyössä asiakkaiden ja kumppanien kanssa – rakennus valmistuu, Oodi ei koskaan. Jatkuva kehittäminen on Oodin tärkein ominaisuus. Oodissa on uusinta teknologiaa vapaasti kaikkien käytettävissä.

Oodi on kaupunkilaisten oma kirjasto, yhteinen kohtaamisten, oppimisen, elämysten ja rentoutumisen tila. Oodi on suunniteltu yhdessä kaupunkilaisten kanssa. Jokaisella Oodin kerroksella on oma luonteensa ja siellä on tilaa kaikille. Oodi tukee aktiivista kansalaistoimintaa ja tarjoaa asiakkaille paikan kehittää omaa osaamistaan.

#oodi #oodihelsinki #onneaoodi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Malminkatu 16
00100 Helsinki

+358 9 622 0450http://www.europarl.fi

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto jakaa tietoa parlamentin toiminnasta, jäsenistä ja päätöksistä niin tiedotusvälineille kuin kouluille, viranomaisille, tutkijoille ja järjestöille. Toimisto palvelee myös yksittäisiä kansalaisia. Euroopan parlamentin toimisto järjestää seminaareja ja muita tilaisuuksia sekä pitää luentoja parlamentin toiminnasta tai ajankohtaisista EU-aiheista. Lisäksi toimisto ottaa vastaan vierailijaryhmiä ja järjestää toimittajatilaisuuksia. Parlamentin Suomen-toimisto sijaitsee Helsingin Kampissa, Malminkatu 16:ssa, jossa sijaitsee myös parlamentin ja Euroopan komission Suomen-edustuston yhteinen kansalaisten tietopiste.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme