Finlandia-talo

Euroopan ensimmäinen pelimusiikkiorkesteri tulee Suomesta – konsertoi Finlandia-talolla 20.9.

Jaa

Euroopan ensimmäinen pelimusiikkiin erikoistuva ammattiorkesteri Game Music Collective järjestää debyyttikonserttinsa Finlandia-talolla ensi viikolla 20.9. Suomalainen pelimusiikin edelläkävijäorkesteri esittää tunnetuimpia kappaleita eri pelisarjoista, kuten Final Fantasy, Chrono Trigger, Kingdom Hearts ja Halo.

Pelimusiikki syntyi 1970-luvulla, josta lähtien sitä on esitetty erilaisissa kokoonpanoissa ympäri maailmaa. Pelimusiikkiin erikoistuvia ammattiorkestereita ei kuitenkaan maailmalla ole ollut kuin muutamia. Yksi näistä harvinaisuuksista on suomalainen Game Music Collective, joka on Euroopan ensimmäinen pelimusiikkiorkesteri.

Game Music Collectiven debyyttikonsertti Finlandia-talossa tarjoaa yleisölle elämyksellisen show’n suoraan rakastetuimpien pelien maailmasta. 20-henkinen orkesteri koostuu nuorista suomalaisista kansainvälistä uraa luovista huippumuusikoista ja täydentyy tarpeen mukaan kuorolla ja muilla vierailevilla tähdillä. Kokoonpano toimii livekonserttien lisäksi pelien studio-orkesterina ja tuottaa pelimusiikkivideoita.

Debyyttikonsertissa Finlandia-talolla soitetaan pelimusiikkia laajasti useista eri pelisarjoista kapellimestari Eero​ ​Lehtimäen​ johdolla. Musiikkia kuullaan mm. seuraavista pelisarjoista: Final Fantasy, Elder Scrolls, Chrono Trigger, Halo, Kingdom Hearts, Undertale, Secret of Mana ja Journey. Suomalaista pelimusiikkia kuullaan Angry Birds -pelistä, jonka soundtrack on noussut maailmalla kulttimaineeseen.

”Odotamme innolla Finlandia-talon debyyttikonserttia, josta tulee huikea elämys. On ilo järjestää konsertti juuri Finlandia-talossa, joka soveltuu mielestämme parhaiten juuri tämänkaltaiseen show-tapahtumaan”, kertoo yhtyeen kapellimestari Eero Lehtimäki.

Game Music Collectiven lisäksi Finlandia-talon vilkkaassa syksyssä nähdään mm. Jari Sillanpään, Laura Pyrrön, Hectorin, Rajattoman, Laura Voutilaisen ja Joseph Callejan konsertit.

Game Music Collectiven debyyttikonsertti Helsingin Finlandia-talolla keskiviikkona 20.9.2017 klo 19 eteenpäin. Liput 37 euroa Ticketmasterista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Game​ ​Music​ ​Collective,​ tiedottaja Kiki​ ​Ylimutka +358 41 806 5053, info@weplaygamemusic.com

Finlandia-talo Oy, tapahtumakoordinaattori Ria Ahlström, +358 9 4024 428, ria.ahlstrom@finlandiatalo.fi 

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Finlandia-talo
Finlandia-talo
Mannerheimintie 13 e
00100 HELSINKI

09 402 41http://www.finlandiatalo.fi

Finlandia-talo tarjoaa ainutlaatuiset kokoustilat ja juhlatilat niin pienimuotoisille yritystapahtumille, upeille juhlille, maailmanluokan näyttelyille, megatähtien konserteille kuin kansainvälisille suurkongresseille. Oli kyseessä kokous, konsertti, tapahtuma tai juhla, Finlandia-talossa siitä kasvaa elämys. Maailmankuulun arkkitehdin Alvar Aallon suurtyö Finlandia-talo on myös suosittu matkailunähtävyys muotoilun ja arkkitehtuurin vuoksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finlandia-talo

Suomi 100 juhli Finlandia-talon miljoonan euron ennätystulokseen15.2.2018 08:00Tiedote

Liikevaihto on tuplaantunut kuuden vuoden aikana. Alvar Aallon suunnittelema Finlandia-talo on monelle suomalaisuuden ja kansallisomaisuuden symboli. Suomi 100 -juhlavuonna sen tiloissa järjestettiin erityisen paljon juhlia ja yli 50 kansainvälistä tilaisuutta. Tämä kasvatti vuoden 2017 liikevaihdon ennätyslukemiin. Myös ravintolapuolen liikevaihto kasvoi voimakkaasti. Yleisölle avoimissa konserteissa, messuilla ja yritystapahtumissa kävi yhteensä 215 000 asiakasta. Finlandia-talo on poikkeus kulttuuritalojen joukossa taloudellisen kannattavuutensa vuoksi.

Finlandia-talon uudenvuoden Veranda-klubi sykkii soulin tummaa tunnelmaa19.10.2017 12:46Tiedote

Finlandia-talon villimpi ja vapaampi Veranda-kerros muuntautuu 31.12.2017 kepeäksi klubiksi, jossa vuosi vaihtuu Soulmiesten syleilyssä. Klubilla voit tanssia tulevan vuotesi tähtiin ja haukata soulin sävyttämää safkaa. Klubin alkuillan tunnelmaa nostattaa DJ ja vuoden vaihtumista vauhdittaa Soulmiehet feat. Erja Lyytinen. Kellon käydessä kahtatoista raketit täyttävät Töölönlahden taivaan.

Finlandia-talon aurinkopaneelien asennus alkoi – ympäristöystävällisyys merkittävä markkinointivaltti koko Helsingille20.12.2016 08:31Tiedote

Kongressi- ja tapahtumakeskus Finlandia-talo Oy:n katolle tulevien aurinkopaneelien asennus on alkanut. Finlandia-talon katolle nostetaan tänään 180 aurinkopaneelia. Finlandia-talo on ensimmäisten tapahtumatalojen joukossa Euroopassa, jotka hyödyntävät aurinkoenergiaa tilojensa energiatarpeeseen. Ympäristöystävällisyys on merkittävä markkinointivaltti Finlandia-talolle ja koko Helsingille kilpailtaessa kongressien järjestäjien ja matkailijoiden suosiosta.

Finlandia-talo palkittiin erinomaisesta laadustaan ensimmäisenä pohjoismaisena kongressi- ja tapahtumatalona neljän tähden Recognised for Excellence –tunnustuksella2.12.2016 09:00Tiedote

Finlandia-talo sai Pohjoismaiden ensimmäisenä kongressi- ja tapahtumatalona kansainvälisesti arvostetun neljän tähden Recognised for Excellence –tunnustuksen. European Foundation for Quality Management myönsi 1.12.2016 tunnustuksen erinomaisesti tehdystä laatutyöstä koko yrityksen toiminnassa ja palveluissa. Euroopassa on vain muutama kongressitalo joka on yltänyt samaan luokitukseen. Eri aloilla toimivia yrityksiä verrataan kansainvälisen EFQM-laatukriteeristön pohjalta ja tulokset pisteytetään. Suomessa tunnustuksia on annettu vuodesta 2011 lähtien ja vastaavan tunnustuksen on saanut vain 14 yritystä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme