Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen presidentti vierailulla Suomessa

Jaa

Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen presidentti Robert Spano vierailee Suomessa 5.–6. toukokuuta.

Vierailunsa aikana hän tapaa muun muassa ulkoministeri Pekka Haaviston, oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin sekä korkeimman oikeuden presidentin Tatu Leppäsen ja korkeimman hallinto-oikeuden presidentin Kari Kuusiniemen.

Ohjelmassa on tapaamiset myös eduskunnan perustuslakivaliokunnan ja kansallisen ihmisoikeusinstituution kanssa. Lisäksi Spano tutustuu Tuomioistuinvirastoon ja puhuu Asianajajapäivillä.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) on Euroopan neuvoston yhteydessä toimiva itsenäinen ja riippumaton tuomioistuin. EIT valvoo Euroopan ihmisoikeussopimuksen noudattamista. Ihmisoikeussopimus on tullut Suomen osalta voimaan toukokuussa 1990.

Luonnolliset ja oikeushenkilöt voivat tehdä EIT:lle valituksen, jos katsovat ihmisoikeussopimuksen osapuolena olevan valtion loukanneen heille sopimuksen mukaan kuuluvia oikeuksia.

Lisätietoja:

Krista Oinonen, yksikönpäällikkö, puh. 0295 351 172

Mia Spolander, lainsäädäntöneuvos, puh. 0295 350 666, ihmisoikeustuomioistuin- ja -sopimusasioiden yksikkö

Ulkoministeriön sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme