Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Euroopan kansalaisen palkinto Eurooppanuorille

Jaa

Euroopan parlamentti myöntää Euroopan kansalaisen palkinnon tänä vuonna Eurooppanuorille. Perusteluna palkinnolle on nuorten aktivoiminen EU-aiheisissa keskusteluissa ja toiminnassa. Eurooppanuoret on yksi 50 palkinnon saajasta.

"Eurooppanuoret on kannustanut keskusteluun Euroopan tulevaisuudesta nuorten ja opiskelijoiden keskuudessa. Heidänlaisiaan aktiivisia kansalaiskeskustelijoita, tiedon ja ymmärryksen lisääjiä tarvitaan", Eurooppanuorten ehdokkuutta esittänyt Euroopan parlamentin jäsen Sirpa Pietikäinen (kok., EPP) perustelee valintaa.

Palkinnon myöntämistä Eurooppanuorille perustellaan myös järjestön toiminnalla. Eurooppanuoret pyrkii tapahtumissaan rohkaisemaan ja aktivoimaan nuoria kehittämään Eurooppaa. Järjestö toimii niin Suomen kuin Euroopan tasolla, mistä järjestö saa myös kiitosta. Eurooppanuoret on myös huomioinut eurooppalaisen kulttuuriperinnön teemavuoden toiminnassaan.

"Suomalaiset nuoret suhtautuvat myönteisesti Euroopan unioniin ja eurooppalaisuuteen. Oman toimintamme ytimessä on myös juuri nuorilta nuorille tehtävä viestintä, joka mahdollistaa meille varsin ainutlaatuisen aseman viestiä EU:sta ja eurooppalaisuudesta. Olemmekin erittäin iloisia saamastamme huomionosoituksesta", iloitsee Eurooppanuorten puheenjohtaja Tuomas Tikkanen.

Eurooppanuoret on alle 35-vuotiaiden nuorten kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta Euroopan yhdentymisestä sekä toimia keskustelukanavana Eurooppaa koskevista asioista kiinnostuneille nuorille. Eurooppanuoret on myös Euroopan-laajuisen Young European Federalists (JEF) -järjestön jäsen.

Euroopan kansalaisen palkinto luovutetaan Eurooppanuorille Porin SuomiAreena-tapahtumassa 19.7.

Voittajat kutsutaan yhteiseen päätapahtumaan, joka järjestetään Brysselissä 9.10.2018.

Euroopan kansalaisen palkinto

Vuodesta 2008 lähtien jaettu palkinto myönnetään kansalaisille tai järjestöille, jotka edistävät toiminnallaan kansalaisten keskinäisymmärrystä sekä lähentymistä tai helpottavat rajat ylittävää tai valtioiden välistä yhteistyötä EU:ssa.

Jokaisella mepillä on oikeus ehdottaa ehdokasta, joka voi olla henkilö, ryhmä tai järjestö. Vähintään kolmesta mepistä koostuvat kansalliset tuomaristot laittavat ehdokkaat järjestykseen ja tekevät suosituksen palkinnon saajista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Malminkatu 16
00100 Helsinki

+358 9 622 0450http://www.europarl.fi

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto jakaa tietoa parlamentin toiminnasta, jäsenistä ja päätöksistä niin tiedotusvälineille kuin kouluille, viranomaisille, tutkijoille ja järjestöille. Toimisto palvelee myös yksittäisiä kansalaisia. Euroopan parlamentin toimisto järjestää seminaareja ja muita tilaisuuksia sekä pitää luentoja parlamentin toiminnasta tai ajankohtaisista EU-aiheista. Lisäksi toimisto ottaa vastaan vierailijaryhmiä ja järjestää toimittajatilaisuuksia. Parlamentin Suomen-toimisto sijaitsee Helsingin Kampissa, Malminkatu 16:ssa, jossa sijaitsee myös parlamentin ja Euroopan komission Suomen-edustuston yhteinen kansalaisten tietopiste.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme