Oulun yliopisto

Euroopan kielten päivänä Oulussa juhlitaan monikielisyyttä ja jaetaan kielitietoutta

Jaa

Oulun yliopisto ja Euroopan komissio järjestävät kieliyhdistysten ja ystävyysseurojen kanssa Euroopan kielten päivän tapahtuman Oulussa tiistaina 26.9. Tapahtuma on päivän päätapahtuma Suomessa.

Oulun ydinkeskusta täyttyy Euroopan kielten päivän tapahtumista kello 12–18. Päivä sisältää kieliin liittyvää ohjelmaa ympäri Oulun keskustaa japäätapahtuman kauppakeskus Valkeassa.

Päivä alkaa järjestäjätahojen tervehdyksellä kauppakeskus Valkeassa. Erilaisilla kielten kanssa tekemisissä olevilla toimijoilla ja yhdistyksillä on esittelypisteitä kauppakeskuksen kahdessa ensimmäisessä kerroksessa. Ohjelmassa on myös Amazing European Languages -rastikilpailu ja Oulun yliopiston kieltenopiskelijoidenjärjestämiä kielikahviloita, joissa eri kieliä pääsee kuulemaan ja puhumaan. Valkean päälavalla kuullaan musiikkiesityksiä ja tarinankerrontaa eri kielillä. Pääesiintyjänä kello 15.15 nähdään laulaja-lauluntekijä Ollie.

Tapahtuma on avoin kaikille.

Euroopan kielten päivää on vietetty vuosittain vuodesta 2001, ja sen tavoitteena on tiedottaa Euroopassa käytetyistä yli 200 kielestä sekä ylläpitää ja edistää kielten moninaisuutta.

Monikielisyys on Euroopassa ja Euroopan unionissa rikkaus. Laaja kielitaito edistää eurooppalaisten kansainvälisyyttä sekä yritysten kasvua ja kehitystä. Siksi tärkeä osa Euroopan kielten päivää on kannustaa kaikenikäisiä opiskelemaan ja oppimaan vieraita kieliä ja puhumaan niitä rohkeasti.

Tänä vuonna Euroopan kielten päivää juhlitaan kuudettatoista kertaa, ja tapahtumia järjestetään ympäri Eurooppaa.

Facebook-sivu Euroopan kielten päivä Oulussa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
tutkijatohtori Maritta Riekki, Oulun yliopisto, p. 050 306 3830, maritta.riekki@oulu.fi
viestintäasiantuntija Anna-Maria Hietapelto, Oulun yliopisto, p. 0294 484096, anna-maria.hietapelto@oulu.fi

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Hyvä fyysinen kunto suojaa sydäntä11.12.2017 10:03Tiedote

Arvostetussa Medicine & Science in Sports & Exercise-lehdessä julkaistu oululainen tutkimus osoittaa, että fyysinen kunto on tärkeämpi sydäntä suojaava tekijä kuin kehon rasvan määrä tai fyysinen arki-aktiivisuus. Tulokset viittaavat siihen, että elintapamuutoksissa tulisi ensisijaisesti keskittyä fyysisen kunnon parantamiseen sydänterveyden edistämiseksi. Toki fyysistä kuntoa voidaan kohottaa lisäämällä arki-aktiivisuutta, jolla on myös fyysisestä kunnosta riippumattomia vaikutuksia sydänterveyteen.

Oulun yliopisto selvittämään ikiroudan sulamisen terveysvaikutuksia7.12.2017 01:00Tiedote

Oulun yliopisto on mukana laajassa kansainvälisessä tutkimuksessa, jossa ryhdytään selvittämään ihmisten ja ympäristön vuorovaikutusta ikiroudan peittämillä rannikkoalueilla. EU -rahoitteisessa Nunataryuk -projektissa tutkitaan, kuinka ilmastonmuutos vaikuttaa herkkään ympäristöön, sulattaa ikiroutaa, nostaa merenpintaa ja kuinka muutokset vaikuttavat ihmisten elinkeinoihin, terveyteen ja yhteisöihin. Tutkimusalueina ovat Pohjois-Amerikka, Grönlanti ja Huippuvuoret sekä Itä-Siperia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme