Oulun yliopisto

Euroopan kielten päivänä Oulussa juhlitaan monikielisyyttä ja jaetaan kielitietoutta

Jaa

Oulun yliopisto ja Euroopan komissio järjestävät kieliyhdistysten ja ystävyysseurojen kanssa Euroopan kielten päivän tapahtuman Oulussa tiistaina 26.9. Tapahtuma on päivän päätapahtuma Suomessa.

Oulun ydinkeskusta täyttyy Euroopan kielten päivän tapahtumista kello 12–18. Päivä sisältää kieliin liittyvää ohjelmaa ympäri Oulun keskustaa japäätapahtuman kauppakeskus Valkeassa.

Päivä alkaa järjestäjätahojen tervehdyksellä kauppakeskus Valkeassa. Erilaisilla kielten kanssa tekemisissä olevilla toimijoilla ja yhdistyksillä on esittelypisteitä kauppakeskuksen kahdessa ensimmäisessä kerroksessa. Ohjelmassa on myös Amazing European Languages -rastikilpailu ja Oulun yliopiston kieltenopiskelijoidenjärjestämiä kielikahviloita, joissa eri kieliä pääsee kuulemaan ja puhumaan. Valkean päälavalla kuullaan musiikkiesityksiä ja tarinankerrontaa eri kielillä. Pääesiintyjänä kello 15.15 nähdään laulaja-lauluntekijä Ollie.

Tapahtuma on avoin kaikille.

Euroopan kielten päivää on vietetty vuosittain vuodesta 2001, ja sen tavoitteena on tiedottaa Euroopassa käytetyistä yli 200 kielestä sekä ylläpitää ja edistää kielten moninaisuutta.

Monikielisyys on Euroopassa ja Euroopan unionissa rikkaus. Laaja kielitaito edistää eurooppalaisten kansainvälisyyttä sekä yritysten kasvua ja kehitystä. Siksi tärkeä osa Euroopan kielten päivää on kannustaa kaikenikäisiä opiskelemaan ja oppimaan vieraita kieliä ja puhumaan niitä rohkeasti.

Tänä vuonna Euroopan kielten päivää juhlitaan kuudettatoista kertaa, ja tapahtumia järjestetään ympäri Eurooppaa.

Facebook-sivu Euroopan kielten päivä Oulussa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
tutkijatohtori Maritta Riekki, Oulun yliopisto, p. 050 306 3830, maritta.riekki@oulu.fi
viestintäasiantuntija Anna-Maria Hietapelto, Oulun yliopisto, p. 0294 484096, anna-maria.hietapelto@oulu.fi

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Typen ja raskasmetallien puhdistukseen vesistä uusia passiiviratkaisuja12.3.2018 13:30Tiedote

Uudenlaisia passiivisia hybridiratkaisuja typen ja raskasmetallien puhdistamiseen arktisista valumavesistä kehitetään Oulun yliopiston Vesi- ja ympäristötekniikan tutkimusyksikön, Ekologian ja genetiikan tutkimusyksikön ja Suomen ympäristökeskuksen yhteistyönä uudessa hankkeessa. Passiiviset hybridiratkaisut muodostuvat erilaisista puhdistusyksiköistä, esimerkiksi sammalaltaista, bioreaktoreista ja kosteikoista, jotka eivät vaadi energiaa.

Iso data biolääketieteen tutkimuksessa – Bioinformatiikka Biocenter Oulu -päivän aiheena8.3.2018 15:47Tiedote

Bioinformatiikka on nopeasti kehittyvä tieteenala, joka yhdistää lääketieteen ja biologian tutkimuksen laskennallisiin menetelmiin sekä pyrkii kehittämään keinoja suurten biologisten datamäärien ymmärtämiseen ja käsittelyyn. Bioinformatiikan keinoin pystytään merkittävästi edistämään lääketieteen tutkimusta. Jo 28. kertaa järjestettävä Biocenter Oulu Day tuo yhteen bioinformatiikan huippuasiantuntijat, tutkijat ja opiskelijat Oulun yliopiston Kontinkankaan kampukselle keskiviikkona 21.3.2018.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme