Oulun yliopisto

Euroopan kielten päivänä Oulussa juhlitaan monikielisyyttä ja jaetaan kielitietoutta

Jaa

Oulun yliopisto ja Euroopan komissio järjestävät kieliyhdistysten ja ystävyysseurojen kanssa Euroopan kielten päivän tapahtuman Oulussa tiistaina 26.9. Tapahtuma on päivän päätapahtuma Suomessa.

Oulun ydinkeskusta täyttyy Euroopan kielten päivän tapahtumista kello 12–18. Päivä sisältää kieliin liittyvää ohjelmaa ympäri Oulun keskustaa japäätapahtuman kauppakeskus Valkeassa.

Päivä alkaa järjestäjätahojen tervehdyksellä kauppakeskus Valkeassa. Erilaisilla kielten kanssa tekemisissä olevilla toimijoilla ja yhdistyksillä on esittelypisteitä kauppakeskuksen kahdessa ensimmäisessä kerroksessa. Ohjelmassa on myös Amazing European Languages -rastikilpailu ja Oulun yliopiston kieltenopiskelijoidenjärjestämiä kielikahviloita, joissa eri kieliä pääsee kuulemaan ja puhumaan. Valkean päälavalla kuullaan musiikkiesityksiä ja tarinankerrontaa eri kielillä. Pääesiintyjänä kello 15.15 nähdään laulaja-lauluntekijä Ollie.

Tapahtuma on avoin kaikille.

Euroopan kielten päivää on vietetty vuosittain vuodesta 2001, ja sen tavoitteena on tiedottaa Euroopassa käytetyistä yli 200 kielestä sekä ylläpitää ja edistää kielten moninaisuutta.

Monikielisyys on Euroopassa ja Euroopan unionissa rikkaus. Laaja kielitaito edistää eurooppalaisten kansainvälisyyttä sekä yritysten kasvua ja kehitystä. Siksi tärkeä osa Euroopan kielten päivää on kannustaa kaikenikäisiä opiskelemaan ja oppimaan vieraita kieliä ja puhumaan niitä rohkeasti.

Tänä vuonna Euroopan kielten päivää juhlitaan kuudettatoista kertaa, ja tapahtumia järjestetään ympäri Eurooppaa.

Facebook-sivu Euroopan kielten päivä Oulussa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
tutkijatohtori Maritta Riekki, Oulun yliopisto, p. 050 306 3830, maritta.riekki@oulu.fi
viestintäasiantuntija Anna-Maria Hietapelto, Oulun yliopisto, p. 0294 484096, anna-maria.hietapelto@oulu.fi

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Pelinkaltainen palvelu soveltuu hyvin nuorten miesten aktivointiin17.10.2017 12:03Tiedote

Nuorten miesten, pelinkehittäjien ja liikuntatutkijoiden yhteistyönä kehitetyn MOPO-palvelun soveltuvuutta nuorten miesten liikkumiseen ja kuntoon tutkittiin lähes 500 miehen joukossa kuuden kuukauden ajan. Noin puolet miehistä sai käyttöönsä aktiivisuusmittarin ja sähköisen pelinkaltaisen hyvinvointipalvelun, jossa oli toimintoja muun muassa liikkumiseen, terveyteen, nuorten palveluihin ja sosiaaliseen aktiivisuuteen liittyen. Toisen ryhmän liikkumista mitattiin mittarilla, joka ei näyttänyt käyttäjälleen aktiivisuustietoja. Palvelu sisälsi Clans of Oulu -pelin, jonka oli toteuttanut oululainen LudoCraft Oy.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme