European year of Youth 2022 / Euroopan Unioni

Euroopan komissio lanseeraa uraauurtavan Tuo äänesi kuuluviin -sivuston Euroopan nuorison 2022 teemavuoden kunniaksi

Jaa

Kun puheenjohtaja Ursula von der Leyen julisti Euroopan nuorison 2022 teemavuoden avatuksi, hän korosti Euroopan nuorten kuulemisen merkitystä Euroopan tulevaisuuden rakentamisessa. Euroopan komissio on siksi julkaissut uudenlaisen digitaalisen Tuo äänesi kuuluviin -sivuston, joka toimii Euroopan nuorison teemavuoden keskeisenä välineenä. Se on interaktiivinen alusta, johon Euroopan nuoret voivat tallentaa oman ainutlaatuisen viestinsä.

Tuo äänesi kuuluviin  -sivuston tavoitteena on antaa kaikille Euroopan nuorille mahdollisuus kertoa ääneen oma tulevaisuuden visionsa. Ääniviestin aiheena voi olla työelämä, osallistaminen, rauha tai turvallisuus tai vaikkapa ilmastonmuutos, koulutus tai mielenterveys.

Maailmanlaajuisen pandemian jälkimainingeissa ja hyökkäyssodan ollessa meneillään Ukrainassa nuorten äänet ovat yhä ajankohtaisempia. Tuo äänesi kuuluviin -sivusto on huipputason vuorovaikutteinen tila, jossa nuoret voivat tuoda äänensä kuuluviin, tallentaa oman viestinsä sekä kertoa mielipiteitään ja ajatuksiaan heille tärkeistä aiheista. 

Alusta on kehitetty toimimaan kaikilla EU:n virallisilla kielillä (sekä norjan, turkin, serbian, pohjois-makedonian ja islannin kielillä). Kun ääniviesti tallennetaan, se luo oman ainutlaatuisen 3D-aaltomuodon, joka on vuorovaikutuksessa kaikkien muiden tallennettujen ääniviestien kanssa. Ääniviestejä voi kuunnella millä tahansa kielellä ja millä tahansa laitteella milloin tahansa.

EU:n nuorisokomissaari Mariya Gabrielin mukaan "Tuo äänesi kuuluviin -sivuston on tarkoitus olla nuorten oma, heille merkityksellinen ja dynaaminen avoimen yhteisen tekemisen paikka koko nuorison teemavuoden ajan. Siellä Euroopan nuoret voivat tuoda äänensä kuuluviin ja kertoa huoliaan ja ajatuksiaan tulevaisuudesta. Tuo äänesi kuuluviin -sivuston julkaiseminen ei olisi voinut osua merkityksellisempään ajankohtaan. Nuoret elävät nyt Euroopan kansalaisina ja yhteiskunnan jäseninä erittäin koettelevia aikoja."

Komissaari Gabriel korosti myös Euroopan nuorison 2022 teemavuoden merkitystä: "Pyydämme kaikkia nuoria tulemaan mukaan ja osallistumaan. On tärkeää saada nuorten ääni kuuluville, sillä sitä tarvitaan Euroopan matkalla kohti kasvua, osaamista, innovaatioita, mahdollisuuksia ja parempia, nuorison tarpeista lähteviä ratkaisuja. Kuuntelemme tarkasti ja pyrimme kehittämään nuorisopolitiikkaa avoimilla ja yhteistyöhön perustuvilla tavoilla kaikkia ääniä kuunnellen tänä vuonna ja myös pidemmällä aikavälillä."

Jäsenmaat järjestävät Euroopan nuorison teemavuoden aikana kansallista ja paikallista toimintaa, johon nuoret voivat osallistua. Suomessa teemavuosi lanseerataan virallisesti Eurooppa-päivänä 9.5. Helsingin keskustakirjasto Oodissa, minkä jälkeen teemavuoden tapahtumat käynnistyvät paikallisesti ja kansallisesti. Anna Peltoniemen, Euroopan nuorison teemavuoden Suomen projektikoordinaattorin, mukaan tulossa on useita tapahtumia ja aloitteita, joihin on helppo lähteä mukaan. Esimerkkejä näistä ovat Nuoret, arvot ja EU -tapahtumatuki nuorten omille projekteille, Euroopan nuorisovuoden Awards – Suomen parhaat osallistajat -kilpailu nuorisoalan toimijoille, pyöreän pöydän keskustelut nuorille ja päättäjille sekä kirjastokiertue EU:n nuorisotavoitteiden hengessä.

Uusi Tuo äänesi kuuluviin -sivusto on mukana toiminnassa, ja sen rooli säilyy Euroopan nuorison 2022 teemavuoden jälkeenkin muutoksen edistäjänä ja resurssina tulevaisuuden politiikkojen kehitystyössä.

                                                                                                                            

Tietoa Euroopan nuorison 2022 teemavuodesta

Euroopan komissio käynnisti Euroopan nuorison 2022 teemavuoden, jonka aikana "keskitytään nuorten asioihin, sillä he ovat uhranneet paljon muiden hyväksi", kuten komission puheenjohtaja von der Leyen sanoi vuonna 2021 puheessaan unionin tilasta. Siksi koko vuosi omistetaan nuorille, ja heille pyritään antamaan voimaa, rohkeutta ja uusia tilaisuuksia osallistua aktiivisesti yhteiskunnan toimintaan.

Yleisenä tavoitteena Euroopan nuorison teemavuosi kannustaa kaikkia nuoria tuomaan äänensä kuuluviin ja kertomaan ajatuksiaan vuoden tärkeimmistä aiheista[1]sekä Euroopan tulevaisuudesta. Teemavuonna tarjotaan näkyvyyttä ja edistetään eurooppalaisia arvoja sekä levitetään solidaarisuuden viestiä nuorille kohderyhmille. Toiminnalla pyritään myös tukemaan Ukrainaa.

Euroopan nuorison teemavuodelle on ominaista myös yhdessä tekeminen sekä satojen nuorisojärjestöjen ja sidosryhmien aktiivinen osallistuminen. Vuoden aikana on tarjolla runsaasti kansallista ja paikallista toimintaa, mikä tuo nuoret yhteen positiivisella ja merkityksellisellä tavalla. Euroopan nuorison teemavuoden verkkosivustolle on ladattu jo yli 1 650 tapahtumaa ympäri Eurooppaa.

Lisätietoja osoitteessa: https://europa.eu/youth/year-of-youth_fi

Viralliset aihetunnisteet: #EYY2022 #EuropeanYearOfYouth #EUROOPANNUORISON2022TEEMAVUOSI #Tuoäänesikuuluviin

Seuraa Euroopan nuorison teemavuotta sosiaalisessa mediassa:

Instagram: @european_youth_eu

Facebook: @EuropeanYouthEU

Twitter: @EuropeanYouthEU

Kansallinen PR-yhteyshenkilö, Kaiku Helsinki:

noora.niemela@kaiku.fi

p. 050 479 4690

Jos toivot, ettei sinuun oteta yhteyttä tähän kampanjaan liittyen, voit ilmoittaa siitä meille, niin emme ota sinuun enää yhteyttä tästä aiheesta.

                                                                 

[1] Euroopan nuorison teemavuoden  keskeisiä aiheita: Oppimiseen liittyvä liikkuvuus Euroopassa, työllisyys ja osallisuus, politiikkaa koskeva vuoropuhelu ja osallistuminen, ympäristö, digitaalisuus, kulttuuri, terveys, hyvinvointi ja urheilu, nuoriso ja maailma, EU:n arvot ja demokratia.

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

European year of Youth 2022 / Euroopan Unionihttps://europa.eu/youth/year-of-youth_fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.