Lapsiasiavaltuutettu

Euroopan lapsiasiavaltuutetut Helsingissä

Jaa

Euroopan lapsiasiavaltuutetut aloittavat tiistaina kolmipäiväisen vuosikokouksensa Helsingissä. Kokouksessa lapsiasiavaltuutetut pyrkivät löytämään yhteisen kannan seksuaalikasvatuksen edistämiseen Euroopassa.

Kokoukseen osallistuu yhteensä 37 maata. Kokouksen yhteydessä lapsiasiavaltuutetut tutustuvat muun muassa Suomen varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen sekä nauttivat koululounaan.

Tiistaina illalla Suomen lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila tarjoaa kokousdelegaatioille Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi illallisen.

Kurttila toimii Euroopan lapsiasiavaltuutettujen kattojärjestön (The European Network of Ombudspersons for Children, ENOC) puheenjohtajana Helsingin kokouksesta alkaen.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Lapsiasiavaltuutettu
Lapsiasiavaltuutettu
Vapaudenkatu 58 A, 3. krs
40100 Jyväskylä

0295 16001http://www.lapsiasia.fi/

Lapsiasiavaltuutettu on itsenäinen ja riippumaton viranomainen, josta on säädetty lailla (laki lapsiasiavaltuutetusta 1221/2004). Lapsiasiavaltuutettu antaa Suomen hallitukselle ja eduskunnalle lakisääteisen arvion lapsen oikeuksien ja hyvinvoinnin tilasta sekä raportoi määräajoin YK:n lapsen oikeuksien komitealle. Lapsiasiavaltuutettu tekee aloitteita ja antaa lausuntoja toimialansa teemoista. Lapsiasiavaltuutettu ei käsittele yksittäisen lapsen asioita. Lapsiasiavaltuutettu tekee tarvittaessa viranomaiskanteluja havaitsemistaan ongelmista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapsiasiavaltuutettu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme