Espoon kaupunki - Esbo stad

Euroopan liikkumisen keskipiste on Espoossa 23.9. 

Jaa

Euroopan urheiluviikon avajaiset järjestetään Espoossa, Leppävaaran urheilustadionilla 23.9.2019 School Action Day-tapahtuman yhteydessä. Avajaiset ovat osa Suomen EU-puheenjohtajuuskauden ohjelmaa.

Euroopan komission aloitteesta vuosittain järjestettävä Euroopan urheiluviikko (European Week of Sport) kannustaa kaikkia liikkumiseen ja terveisiin elämäntapoihin. Viikon aikana miljoonat ihmiset osallistuvat kymmeniin tuhansiin eri tapahtumiin eri puolilla Eurooppaa. 

Suomessa urheiluviikkoa vietetään lasten ja nuorten liikkumisen merkeissä. Viikon päätapahtuma School Action Day on yksi Euroopan suurimmista koululaisten liikuntatapahtumista. 
 
Pääkaupunkiseudun 3.–9.-luokkalaisille suunnattu Scool Action Day -tapahtuma järjestetään jo viidettä kertaa. Tänä vuonna Leppävaaran urheilustadionille odotetaan noin kahdeksaa tuhatta koululaista. He pääsevät päivän aikana liikkumaan ja kokeilemaan eri lajeja noin sadalla eri toimintapisteellä, joita toteuttavat mm. lajiliitot ja liikuntaseurat.  

– Liikkumattomuus Euroopassa lisääntyy. Siksi on tärkeätä, että kunnat ja seurat yhdistävät voimansa liikkumisen edistämiseksi. Espoo voi olla esimerkkinä muille kaupungeille koko Euroopassa, Euroopan komission liikuntayksikön johtaja Yves Le Lostecque sanoo. 
 
Kaikki ovat tervetulleita avajaisiin ja tapahtumatorille 

Urheiluviikon avajaisiin Leppävaaran urheilustadionille maanantaina 23.9. klo 11.30 on vapaa pääsy. Euroopan komission liikuntayksikön johtaja Yves Le Lostecque, opetus- ja kulttuuriministeriön valtiosihteeri Tuomo Puumala ja Espoon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Inka Hopsu tuovat tervehdyksensä tapahtumaan osallistuville. Luvassa on musiikkia, tanssia, yhdessä liikkumista ja iloista mieltä.  

EU:n koulutus-, kulttuuri-, nuoriso- ja liikunta-asioista vastaava komissaari Tibor Navracsics vierailee tapahtumassa ja pitää tapahtuman virallisen avajaispuheen noin klo 13.  

Tapahtumatorilla klo 9-15 on mahdollisuus vierailla lajiliittojen, seurojen ja muiden toimijoiden toimintapisteillä ja osallistua erilaisiin aktiviteetteihin. Paikalla on myös kolme tubettajaa; Pernilla Böckerman, Jaakko Parkkali ja Pinkku Pinsku.   

- Liikkuminen tuo paremman ja pidemmän elämän. Riippumatta iästämme, kunnostamme tai taustastamme, me kaikki voimme varmasti löytää uusia tapoja lisätä liikkumistamme ja pitää huolta hyvinvoinnistamme. Siksi me Espoossa rohkaisemme kaikkia liikkumaan jo lapsesta alkaen ja koko elämän ajan, Espoon sivistystoimen johtaja Harri Rinta-aho sanoo.  

Seminaarissa pohditaan nuorten aktivoimista liikkeelle 

Euroopan komission seminaari How to make young people more active? järjestetään maanantaina 23.9.2019 klo 15-17.30 Sellosalissa, Soittoniekanaukio 1 A, 02600 Espoo.

Seminaari on avoin toimittajille
Pakolliset ilmoittautumiset viimeistään ke 18.9.2019 sportseu2019@minedu.fi 

Suomessa Euroopan urheiluviikkoa koordinoi Opetushallitus. School Action Day-tapahtuman järjestelyistä vastaavat yhteistyössä Espoon, Vantaan ja Helsingin kaupungit sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö. Tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat myös Erasmus+-ohjelma ja Liikkuva koulu -ohjelma.  

Lisätietoja: 

European Week of Sport 

Terhi Liintola 
Vastaava asiantuntija    
Opetushallitus  
EU:n Erasmus+ -ohjelma  
Puh. +358 (0)295 338 504 & +358 (0)400 247 744 

School Action Day  

Martti Merra 
Liikunta- ja nuorisopalvelujen johtaja 
Espoon kaupunki 
+358 (0)43 824 9586 

martti.merra@espoo.fi 

https://ec.europa.eu/sport/week/ 

https://www.espoo.fi/fi-FI/Kulttuuri_ja_liikunta/Liikunta/Euroopan_urheiluviikon_avajaiset_ja_Scho(163667) 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme