Alko Oy

Euroopan maukkaimmassa maakunnassa osataan yhdistää paikallisuus ja maailman viinitrendit

Jaa

Kesällä lautasella ovat sesongin parhaat herkut vesistöistä, kasvimailta ja grillistä. Lasiin haetaan ruokanautintoja tukevia juomia.

Kesäsäällä juomilta toivotaan raikkautta ja mutkattomuutta, jolloin esimerkiksi roseeviini on monen savolaisen valinta. Vaikka roseeta nautitaan yhä enemmän läpi vuoden, myydään Pohjois-Savossa kesän aikana 51 prosenttia koko vuoden roseeviinimyynnistä.

Pohjois-Savossa Alkon myymälöiden kesän* litramyynti kasvaa 18 prosenttia, kun kasvu valtakunnallisesti on 14 prosenttia. Myynnissä korostuu erityisesti roseeviinit (+214 %), longdrinkit (+50 %) ja valkoviinit (+43 %).

Myös alkoholittomia juomia ostetaan yhä enemmän, kun hyvinvointi ja alkoholin sisältämät kalorit kiinnostavat kuluttajaa. Pohjois-Savossa alkoholittomien myynti kasvaa kesäkuukausina 36 prosenttia.

”Pohjois-Savon sydämenä sykkii Kuopio ja kaupungin ytimenä on tori ja sen kupeessa palveleva kauppahalli. Tämä kertoo omaa kieltään ruoan merkityksestä maakunnalle ja ihmisten tavalle viettää aikaa. Me haluamme omalta osaltamme tukea tätä ja tuoda panoksemme löytämällä sopivat juomaehdotukset kesäherkuille”, tunnelmoi palvelujohtaja Jari Hiekkataipale.

Pohjois-Savossa kesä lisää asiakasmääriä 10 prosenttia, kun valtakunnallinen kasvu on 7 prosenttia.

”Pohjois-Savossa kesä on tärkeä sesonki monella paikkakunnalla, mutta Alkon kannalta Karttulassa ja Pielavedellä kesän myynnin merkitys on muuta maakuntaa suurempi”, Hiekkataipale taustoittaa.

Palvelua ihan jokaiseen makuun

Pohjois-Savo on European Region of Gastronomy 2020–2021. Juhlavuoden kantavana teemana on elämä luonnon oman rytmin mukaan. Tämä sai Alkon valikoimamestarit Johanna Karvosen ja Niina Luostarisen Kuopiosta ideoimaan ruokajuomamakupareja.

“Aidot pohjoissavolaiset hyrskypotut maistuvat yhdessä raikkaan ja hapokkaan itävaltalaisen Grüner Veltliner -rypäleestä valmistetun valkoviinin kanssa. Sesonkijälkiruokana tarjoilisimme tuoreita Suonenjoen mansikoita ja lasillinen raikasta roseeproseccoa Italiasta.”

* Myynnin vertailukohtana käytetty vuoden 2019 lukuja kuukausimyyntien keskiarvosta. Kesäkuukausiksi luetaan kesä,- heinä- ja elokuu, tämän vuoden osalta luvut ovat ennusteita. Luvuissa kesäkuukausien vertailu on tehty yhdeksään muuhun kuukauteen.

Yhteyshenkilöt

Palvelujohtaja Jari Hiekkataipale , p. 040 524 4594, jari.hiekkataipale@alko.fi
Alkon mediapuhelin 020 711 5123 (arkisin klo 8–16), viestinta@alko.fi

Kuvat

Lataa
Alkon kesä Pohjois-Savossa
Alkon kesä Pohjois-Savossa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Alko Oy
Arkadiankatu 2
00101 Helsinki

020 711 11http://www.alko.fi

Alko haluaa tarjota asiakkailleen maailmanluokan palvelua. Monipuolinen ja uudistuva noin 11 000 tuotteen valikoima mahdollistaa nojatuolimatkat ympäri maailmaa asiakkaan omassa olohuoneessa. Asiakkaitamme palvelee monikanavainen palveluverkosto: 366 myymälää, yli 130 noutopistettä, verkkokauppa ja mobiilisovellus. Vuonna 2020 Alkon liikevaihto oli 1,3 miljardia euroa ja asiakaskäyntejä reilut 57 miljoonaa.

Vastuullisuus on meille sydämen asia. Arjessamme se tarkoittaa muun muassa tinkimätöntä myynninvalvontaa, hankinnan läpinäkyvyyden kehittämistä, pakkausmateriaalien kierrätystä, tuoteturvallisuutta sekä hyvinvointia edistäviä hankkeita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alko Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme