SDP EuroopassaSDP Euroopassa

Euroopan parlamentin ja USA:n kongressin jäsenet tuomitsevat Valko-Venäjän hallinnon toimet ja väkivallan   

Jaa

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri tuomitsee Valko-Venäjän hallinnon väkivaltaiset ja epädemokraattiset toimet osana Euroopan parlamentin ja Yhdysvaltain kongressin välisen yhteistyöelimen puheenjohtajistoa. Yhteistyöelin (Transatlantic Legislators’ Dialogue TLD) otti Valko-Venäjän tilanteeseen kantaa lausunnossaan.

– Valko-Venäjän demokratian ja sananvapauden tilanne on erittäin huolestuttava ja vaatii sitä, että demokraattiset valtiot ja yhteisöt puolustavat yhteisellä äänellä väkivallan lopettamista ja kansalaisten vaatiman demokraattisen muutoksen toteutumista, Kumpula-Natri painottaa. 

– Pidän erittäin tärkeänä, että Euroopan parlamentin ja USA:n kongressin jäsenet pystyvät muodostamaan yhteisen näkemyksen ja linjan kun kyse on kansalaisvapauksien ja demokratian puolustamisesta.

Kumpula-Natri toimii Euroopan parlamentin USA-valtuuskunnan varapuheenjohtajana ja täten myös europarlamentin ja USA:n kongressin yhteistyöelin Transatlantic Legislators’ Dialoguessa. 

Parlamentin ja kongressin jäsenet tuomitsevat jyrkästi Valko-Venäjän hallinnon väkivaltaiset ja epädemokraattiset toimet 9.8. järjestetyissä presidentinvaaleissa ja niiden jälkeen. Lisäksi he vaativat poliittisten vankien vapauttamista ja peräänkuuluttavat uusien vapaiden vaalien järjestämistä. Lue koko lausunto tämän linkin takaa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa:

Miapetra Kumpula-Natri
+358 505113004

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EuroopassaTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP Euroopassa

Europarlamentaarikko Kumpula-Natri vastaanotti kattavan ilmastoraportin Euroopan nuorilta18.11.2020 18:23:16 EET | Tiedote

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri (sd.) vastaanotti keskiviikkoiltana keskeisten eurooppalaisten nuorisojärjestöjen laatiman ilmastoraportin yhdessä ranskalaisen vihreitä edustavan mepin Yannick Jadotin kanssa. Raportin taustalla on yli 20 miljoonaa eurooppalaista nuorta. Kumpula-Natri pitää nuorten vaateita laaja-alaisista ja nopeista ilmastotoimista äärimmäisen tärkeinä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme