Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Euroopan parlamentin puhemies Tajani brexit-sopimuksesta

Jaa

“Brexitissä on ennen kaikkea kyse ihmisistä. Siinä on kyse kansalaisten oikeuksista, Pohjois-Irlannin rauhan säilyttämisestä sekä työpaikkojen turvaamisesta.”

“Brexitissä on ennen kaikkea kyse ihmisistä. Siinä on kyse kansalaisten oikeuksista, Pohjois-Irlannin rauhan säilyttämisestä sekä työpaikkojen, joihin Britannian EU-ero vaikuttaa, turvaamisesta”, totesi Euroopan parlamentin puhemies Antonio Tajani sen jälkeen, kun EU:n brexit-neuvottelija Michel Barnier informoi parlamentin puheenjohtajakokousta brexit-sopimuksesta tänään. 

“Uskomme demokratiaan ja kunnioitamme Britannian kansalaisten päätöstä. Teksti, josta EU ja Britannia ovat päässeet yhteisymmärrykseen, on ensimmäinen askel pitkällä tiellä. Olen kuitenkin optimistinen, että sopimus luo pohjaa tulevalle tiiviille EU:n ja Britannian väliselle suhteelle. Kuten olen aina sanonut, Britannia on jättämässä EU:n - ei Eurooppaa,” lisäsi puhemies Tajani.

“Haluan kiittää Michel Barnieria hänen väsymättömästä työstään ja hyvästä yhteistyöstä meidän välillämme. Haluan myös huomioida erittäin tärkeän työpanoksen Euroopan parlamentin brexit-työryhmältä.”

“Tämän sopimuksen pitää ilmentää, että kaikki mahdolliset lopputulokset ovat toisarvoisia täysjäsenyydelle. Samalla sen tulee puolustaa EU27:n etuja ja kansalaisten oikeuksia. Sopimus alleviivaa, mistä EU:ssa on kyse: solidaarisuudesta sekä sen jäsenten yhtenäisyydestä.”

“Haluan myös tehdä selväksi, että tämä on uuden jakson alku. Euroopan parlamenttia pyydetään hyväksymään sopimus ja parlamentti tulee sen vuoksi seuraamaan tilannetta tiukasti varmistaakseen, että asettamiamme reunaehtoja noudatetaan”, totesi puhemies Tajani lopuksi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Carlo Corazza
Puhemiehen kabinetin tiedottaja
+32 498 99 28 62
carlo.corazza@europarl.europa.eu

Tietoja julkaisijasta

Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Malminkatu 16
00100 Helsinki

+358 9 622 0450http://www.europarl.fi

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto jakaa tietoa parlamentin toiminnasta, jäsenistä ja päätöksistä niin tiedotusvälineille kuin kouluille, viranomaisille, tutkijoille ja järjestöille. Toimisto palvelee myös yksittäisiä kansalaisia. Euroopan parlamentin toimisto järjestää seminaareja ja muita tilaisuuksia sekä pitää luentoja parlamentin toiminnasta tai ajankohtaisista EU-aiheista. Lisäksi toimisto ottaa vastaan vierailijaryhmiä ja järjestää toimittajatilaisuuksia. Parlamentin Suomen-toimisto sijaitsee Helsingin Kampissa, Malminkatu 16:ssa, jossa sijaitsee myös parlamentin ja Euroopan komission Suomen-edustuston yhteinen kansalaisten tietopiste.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme