Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Euroopan parlamentti hyväksyi kaupan tiukemmat suojatoimet turvaamaan EU:n työpaikkoja ja teollisuutta

Jaa

Mepit hyväksyivät keskiviikkona lakiuudistuksen, jolla EU pyrkii estämään ympäristöön liittyvän ja sosiaalisen polkumyynnin aiempaa tehokkaammin.

Uusien sääntöjen myötä EU pystyy määräämään EU:n ulkopuolisista maista tuleville polkuhintaisille tai tuetuille tuontituotteille aiempaa korkeampia tulleja. Mepit ja ministerineuvosto pääsivät alustavaan yhteisymmärrykseen lakiehdotuksestajoulukuussa 2017.

Uusilla säännöillä pyritään vastaamaan EU:ssa toimivien yritysten, työntekijöiden ja kuluttajien muuttuviin tarpeisiin. Ehdotetut toimet täydentävät hiljattain hyväksyttyjä EU:n ulkopuolisten maiden polkumyyntiä koskevia sääntöjä.

Uusien sääntöjen myötä:

- EU voi määrätä EU:n ulkopuolisista maista tuleville polkuhintaisille tai tuetuille tuontituotteille aiempaa korkeampia tulleja,

- polkumyyntitutkimusten kestoa lyhennetään,

- kansainvälisten työ- ja ympäristövaatimuksien noudattamisen aiheuttamat kulut EU:ssa sijaitseville yrityksille huomioidaan tullimaksuissa,

- pienille ja keskisuurille yrityksille perustetaan neuvontapalvelu auttamaan kanteluiden ja polkumyyntitutkimusten kanssa,

- ammattiliitot otetaan mukaan tutkimustyöhön ja asetettavien tullien määrittämiseen,

- kaikkia EU:n alueelle saapuvia tuotteita valvotaan tutkimuksen ilmoituksesta asti varastoinnin estämiseksi.

Kommentit

”Tämä kauan odotettu uudistus takaa tulevaisuudessakin toimivan kaupan suojaamisjärjestelmän. Tarjoamme teollisuudelle parhaat työkalut työpaikkojen turvaamiseen Euroopassa ja varmistamme, että kaupalla on reilu pohja”, sanoi kansainvälisen kaupan valiokunnan puheenjohtaja Bernd Lange (S&D, Saksa).

”Tämä on kaupan suojaamisjärjestelmän suurin uudistus 23 vuoteen. Voimme nyt taata, että menetelmämme sopivat moderniin kauppajärjestelmään. EU:n tulisi tukea kaikkia hyödyttävää vapaata ja sääntöihin pohjautuvaa kauppaa. Tämä on tärkeä askel avoimen talouden takaamiseen”, sanoi parlamentin mietinnön esittelijä Christopher Fjellner (EPP, Ruotsi).

Seuraavaksi

Uusi laki astuu voimaan sen jälkeen, kun se on julkaistu EU:n virallisessa lehdessä kesäkuun alkupuolella.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Malminkatu 16
00100 Helsinki

+358 9 622 0450http://www.europarl.fi

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto jakaa tietoa parlamentin toiminnasta, jäsenistä ja päätöksistä niin tiedotusvälineille kuin kouluille, viranomaisille, tutkijoille ja järjestöille. Toimisto palvelee myös yksittäisiä kansalaisia. Euroopan parlamentin toimisto järjestää seminaareja ja muita tilaisuuksia sekä pitää luentoja parlamentin toiminnasta tai ajankohtaisista EU-aiheista. Lisäksi toimisto ottaa vastaan vierailijaryhmiä ja järjestää toimittajatilaisuuksia. Parlamentin Suomen-toimisto sijaitsee Helsingin Kampissa, Malminkatu 16:ssa, jossa sijaitsee myös parlamentin ja Euroopan komission Suomen-edustuston yhteinen kansalaisten tietopiste.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme