Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Euroopan parlamentti hyväksyi Takkulan nimityksen tilintarkastustuomioistuimen jäseneksi

Jaa

Euroopan parlamentti hyväksyi keskiviikkona kuuden ehdokkaan, ml. Hannu Takkula (kesk., ALDE), nimittämisen Luxembourgissa sijaitsevan tilintarkastustuomioistuimen jäseniksi. Parlamentti ei puoltanut Belgian ehdokkaan nimittämistä.

- Parlamentti äänesti Hannu Takkulan (kesk., ALDE) jäsenyyden puolesta
- Mepit eivät puoltaneet belgialaisen ehdokkaan jäsenyyttä
- Neuvoston pitää vielä päättää nimittämisistä

Euroopan parlamentti hyväksyi täysistunnossa suomalaisen ehdokkaan, Hannu Takkulan, sekä italialaisen, espanjalaisen, tanskalaisen, portugalilaisen ja bulgarialaisen ehdokkaan nimittämisen tilintarkastustuomioistuimen jäseniksi salaisessa lippuäänestyksessä.

Takkula on tällä hetkellä parlamentin jäsen ja ainoa keskiviikkona hyväksytyistä tilintarkastustuomioistuimen jäsenehdokkaista, jolla kyseessä on ensimmäinen kausi tilintarkastustuomioistuimessa. Parlamentti puolsi jäsenyyttä äänin 472 puolesta, 161 vastaan ja 43 tyhjää.

Parlamentti ei puoltanut belgialaisen Karel Pinxtenin valintaa tilintarkastustuomioistuimen jäseneksi. Pinxtenillä kyseessä olisi kolmas kausi tilintarkastustuomioistuimessa. Useat mepit viittasivat parlamentin päätöslauselmaan, jonka mukaan yhdellä jäsenellä toimikausia tulisi olla korkeintaan kaksi. Osa mepeistä taas vetosi Pintxenin toimia koskevaan hallinnolliseen tutkimukseen. Parlamentti äänesti kielteisen lausunnon puolesta äänin 310 puolesta, 284 vastaan, 81 tyhjää.

Seuraavaksi

Päätöksen tilintarkastustuomioistuimen jäsenistä tekee EU:n neuvosto. Neuvoston on kuultava Euroopan parlamenttia ennen päätöksen tekemistä.

Taustatietoa

Euroopan tilintarkastustuomioistuimessa on 28 jäsentä - yksi kustakin EU-maasta. Heidät nimitetään kuuden vuoden toimikaudeksi, joka voidaan uusia. Neuvosto päättää jäsenien nimittämisestä kuultuaan parlamenttia. Mikäli täysistunnossa parlamentti ei puolla jotain ehdokkaista, puhemies pyytää neuvostoa peruuttamaan nimitysehdotuksensa ja tekemään parlamentille uuden ehdotuksen. Neuvosto voi kuitenkin myös nimetä parlamentin hylkäämän ehdokkaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Malminkatu 16
00100 Helsinki

+358 9 622 0450http://www.europarl.fi

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto jakaa tietoa parlamentin toiminnasta, jäsenistä ja päätöksistä niin tiedotusvälineille kuin kouluille, viranomaisille, tutkijoille ja järjestöille. Toimisto palvelee myös yksittäisiä kansalaisia. Euroopan parlamentin toimisto järjestää seminaareja ja muita tilaisuuksia sekä pitää luentoja parlamentin toiminnasta tai ajankohtaisista EU-aiheista. Lisäksi toimisto ottaa vastaan vierailijaryhmiä ja järjestää toimittajatilaisuuksia. Parlamentin Suomen-toimisto sijaitsee Helsingin Kampissa, Malminkatu 16:ssa, jossa sijaitsee myös parlamentin ja Euroopan komission Suomen-edustuston yhteinen kansalaisten tietopiste.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme