Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Euroopan parlamentti juhlistaa 30-vuotiasta Erasmus+ -ohjelmaa

Jaa

Erasmus-nimisen hollantilaisen filosofin mukaan nimetty EU:n koulutus-, nuoriso- ja urheiluohjelma täyttää 30 vuotta.

Ulkomailla asuminen, uusiin ystäviin tutustuminen ja muistot, jotka säilyvät läpi elämän. Erasmus-ohjelmassa ei ole ainoastaan kyse opiskelusta vaan oppimisesta. 

Erasmus-ohjelma perustettiin vuonna 1987, ja sen kautta yli 9 miljoonaa eurooppalaista on opiskellut, työskennellyt tai tehnyt vapaaehtoistyötä ulkomailla.

Juhlavuoden kunniaksi järjestetään useita konferensseja, keskustelutilaisuuksia, juhlia ja näyttelyitä ympäri Eurooppaa (tietoa tapahtumista).

Euroopan parlamentin puhemies Antonio Tajani ja Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker isännöivät tiistaina Euroopan parlamentissa Strasbourgissa juhlaseremoniaa, johon osallistui 33 Erasmus-ohjelmaan osallistunutta henkilöä jokaisesta ohjelmaan kuuluvasta maasta.

“Erasmus-ohjelman on oltava mahdollisuus kaikille nuorille eurooppalaisille riippumatta koulutuksesta tai perheen tuloista. Tämän vuoksi EU-budjetista on taattava ohjelmaan riittävät varat. Enemmän varoja Erasmukseen tarkoittaa samalla vähemmän nuorisotyöttömyyttä”, Euroopan parlamentin puhemies Antonio Tajani totesi.

Tällä hetkellä ohjelmaan on budjetoitu vuosille 2014–2020 14,7 miljardia euroa. Ohjelman budjetti on kasvanut vuosien saatossa, mikä kertoo EU:n halusta investoida nuoriin.

”Uskon, että ohjelma auttaa vahvistamaan suvaitsevaisuutta ja kunnioittamaan erilaisuutta”, Euroopan parlamentin kulttuurivaliokunnan puheenjohtaja Petra Kammerevert sanoi.

Hän siteerasi Euroopan komission 8. puheenjohtajaa Jacques Delorsia: “Jacques Delors sanoi, että "yhtenäismarkkinoihin ei voi rakastua" ja luulenpa, että hän on oikeassa. Juuri tähän yritämme puuttua tämän ohjelman avulla ja osoittaa, että tavoitteena on saada ihmiset lähemmäksi toisiaan.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Malminkatu 16
00100 Helsinki

+358 9 622 0450http://www.europarl.fi

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto jakaa tietoa parlamentin toiminnasta, jäsenistä ja päätöksistä niin tiedotusvälineille kuin kouluille, viranomaisille, tutkijoille ja järjestöille. Toimisto palvelee myös yksittäisiä kansalaisia. Euroopan parlamentin toimisto järjestää seminaareja ja muita tilaisuuksia sekä pitää luentoja parlamentin toiminnasta tai ajankohtaisista EU-aiheista. Lisäksi toimisto ottaa vastaan vierailijaryhmiä ja järjestää toimittajatilaisuuksia. Parlamentin Suomen-toimisto sijaitsee Helsingin Kampissa, Malminkatu 16:ssa, jossa sijaitsee myös parlamentin ja Euroopan komission Suomen-edustuston yhteinen kansalaisten tietopiste.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme