Eurooppalainen Suomi ry

Eurooppalainen Suomi: Perussuomalaisten vastustus EU-rahoituksen oikeusvaltiomekanismille tuomittavaa

Jaa

Eurooppalainen Suomi on seurannut surullisena perussuomalaisten kansanedustajien toimintaa eduskunnan Suuressa valiokunnassa, joka perjantaina 20.11.2020 pidetyssä kokouksessaan hyväksyi oikeusvaltiomekanismista saavutetun neuvottelutuloksen perussuomalaisten vastustuksesta huolimatta.

Perussuomalaisten kansanedustajat tekivät Suuren valiokunnan 20.11.2020 pidetyssä kokouksessa vastaehdotuksen valiokunnan oikeusvaltiomekanismia puoltavaa kantaa vastaan.

Perussuomalaisten vastaehdotus vastustaa EU:n neuvoston ja Euroopan parlamentin saavuttamaa neuvottelutulosta EU:n talousarvion suojaamisesta niin kutsutulla oikeusvaltiomekanismilla. Vastaehdotuksellaan perussuomalaiset asettuvat julkisesti Puolan ja Unkarin autoritääristen johtajien puolustajiksi ja murentavat pohjaa paitsi eurooppalaiselta myös suomalaiselta oikeusvaltioperiaatteelta.

”Aina välillä tulee hetkiä, kun hyväksytyn rajoja koetellaan. Tällaisina hetkinä jonkun täytyy sanoa, että tämä ei käy. Ja minä sanon nyt ei. Perussuomalaisten toiminta suuressa valiokunnassa oikeusvaltiomekanismia vastaan ei ole hyväksyttävissä”, toteaa Eurooppalaisen Suomen puheenjohtaja, kansanedustaja Ville Kaunisto.

Eurooppalainen Suomi tuomitsee perussuomalaisten kansanedustajien toiminnan ja pitää sitä täysin hyväksymättömänä. Tämän ohella järjestö ihmettelee, miksi puolue vastustaa oikeusvaltiomekanismia, jonka kautta Euroopan unionin varojen käyttöä voidaan valvoa aiempaa tarkemmin ja siten estää rahoituksen päätyminen korruptioon.

Helsingissä 20.11.2020

Ville Kaunisto                        Aku Aarva
puheenjohtaja                       toiminnanjohtaja

Lisätietoja:

kansanedustaja Ville Kaunisto
puheenjohtaja
Eurooppalainen Suomi ry
+358 40 530 9153

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Eurooppalainen Suomi ry
Siltasaarenkatu 4, 7. krs.
00530 Helsinki

http://www.eurooppalainensuomi.fi

Eurooppalainen Suomi toimii kansainvälisen Eurooppaliikkeen kattojärjestönä Suomessa ja siihen kuuluu noin 3 500 henkilöjäsentä sekä lähes kolmekymmentä järjestöä, mukaan lukien työmarkkinakeskusjärjestöt, sitoutumattomat opiskelijajärjestöt, MTK ja useat muut kansalaisjärjestöt. Poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö pyrkii toiminnallaan lisäämään kansalaisten aktiivisuutta, keskustelua EU:sta ja eurooppalaisista teemoista sekä lisäämään ja parantamaan kansalaisten ja kansalaisjärjestöjen vaikutusmahdollisuuksia Euroopassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Eurooppalainen Suomi ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme