Eurooppalaisen Suomen toiminnanjohtaja Aku Aarva valittu European Movement Internationalin hallitukseen

Jaa

Eurooppalaisen Suomen toiminnanjohtaja Aku Aarva on valittu ainoana suomalaisena ja pohjoismaalaisena edustajana kansainvälisen European Movement Internationalin (EMI) hallituksen jäseneksi toimikaudelle 2021-2023. Valinta tehtiin järjestön vuosikokouksessa 19-20.11.2020. Kokoukseen osallistui toistasataa kokousedustajaa 34 kansallisesta jäsenjärjestöstä ja 39 kansainvälisestä organisaatiosta.

European Movement International on suurin eurooppalaisten järjestöjen yleiseurooppalainen verkosto. Se toimii 34 maassa ja kattaa 38 kansainvälistä yhdistystä, jotka kokoavat yhteen Euroopan kansalaisyhteiskunnan, liike-elämän, ammattiliitot, kansalaisjärjestöt, poliittiset puolueet, paikallisviranomaiset ja korkeakoulut. Yli 70 vuotta sitten perustettu järjestö kannattaa eurooppalaista yhteistyötä ja integraatiota, joka perustuu rauhan, demokratian, vapauden, solidaarisuuden, tasa-arvon, ikeudenmukaisuuden, ihmisoikeuksien kunnioittamise ja oikeusvaltion periaatteisiin.

”Olen onnellinen ja kiitollinen saamastani laajasta ja Euroopan läpileikkaavasta luottamuksesta toimia European Movement International hallituksessa tulevalla kaudella. EMIn rooli eurooppalaisten arvojen puolustajana ja kansalaisyhteiskunnan keskeisenä yhteenkokoajana on kriittisen tärkeä tulevien vuosien aikana, kun jatkamme dialogia Euroopan tulevaisuudesta. Minulle on kunnia antaa oma panokseni tälle työlle”, toteaa European Movement Internationalin hallitukseen valittu Aku Aarva.

Aarva muistuttaa, että kansalaisyhteiskunnan on oltava voimakkaasti läsnä vuoden 2021 alussa käynnistyvässä Euroopan tulevaisuutta käsittelevässä konferenssissa ja European Movement International ja sen kansallinen jäsenjärjestö Eurooppalainen Suomi ovat luonnollisia keskustelun vetureita Suomessa ja Euroopassa. Ilman kansalaisten vahvaa osallisuutta ja hyväksyntää koko eurooppalaiselta projektilta putoaa pohja.

European Movement Internationalin hallitus muodostuu puheenjohtajasta, rahastonhoitajasta, kuudesta varapuheenjohtajasta ja 12 hallituksen jäsenestä. Vuosikokous valitsi järjestön puheenjohtajaksi europarlamentaarikko Eva Maydellin (EPP). Koko hallituksen kokoonpano on nähtävissä European Movement Internationalin verkkosivuilta.

European Movement International on suurin eurooppalaisten organisaatioiden yleiseurooppalainen verkosto. Se toimii 34 maassa ja kattaa 38 kansainvälistä yhdistystä, jotka kokoavat yhteen Euroopan kansalaisyhteiskunnan, liike-elämän, ammattiliitot, kansalaisjärjestöt, poliittiset puolueet, paikallisviranomaiset ja korkeakoulut.

Lisätietoja:

Jesse Jääskeläinen
asiantuntija
Eurooppalainen Suomi
+358 40 542 0990
jesse.jaaskelainen@eurooppalainensuomi.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Eurooppalainen Suomi ry
Siltasaarenkatu 4, 7. krs.
00530 Helsinki

http://www.eurooppalainensuomi.fi

Eurooppalainen Suomi toimii kansainvälisen Eurooppaliikkeen kattojärjestönä Suomessa ja siihen kuuluu noin 3 500 henkilöjäsentä sekä lähes kolmekymmentä järjestöä, mukaan lukien työmarkkinakeskusjärjestöt, sitoutumattomat opiskelijajärjestöt, MTK ja useat muut kansalaisjärjestöt. Poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö pyrkii toiminnallaan lisäämään kansalaisten aktiivisuutta, keskustelua EU:sta ja eurooppalaisista teemoista sekä lisäämään ja parantamaan kansalaisten ja kansalaisjärjestöjen vaikutusmahdollisuuksia Euroopassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Eurooppalainen Suomi ry

Pohjoisen ulottuvuuden mahdollisuudet ja haasteet | Webinaari- ja podcast-sarja ulkona nyt14.12.2020 15:47:56 EET | Uutinen

Eurooppalainen Suomi ja ulkoministeriö toteuttavat yhteistyössä Pohjoisen ulottuvuuden politiikkaa käsittelevän neljän webinaarin sarjan, joka käynnistyi tiistaina 8.12. kello 15:00. Neljän webinaarin aikana yleisö tutustuu Pohjoisen ulottuvuuden politiikan ja kumppanuuksien historiaan, saavutuksiin ja haasteisiin sekä tulevaisuuden keskeisiin painotuksiin. Suomen historian menestyksekkäimmästä EU-aloitteesta syntynyt neljän tasavertaisen kumppanin yhteistyö on jatkunut yli kaksikymmentä vuotta.

Media-analyysi: Suomalaisen median EU-uutisointiin voi luottaa - somessa keskustelu kärjistyy9.12.2020 15:38:39 EET | Tutkimus

Eurooppalaisen Suomen tilaama ja Meltwaterin toteuttama media-analyysi Euroopan unionin näkyvyydestä suomalaisessa digitaalisessa uutismediassa ja suomenkielisessä sosiaalisessa mediassa julkaistiin 9.12.2020. Analyysin tarkoituksena oli selvittää paitsi EU- ja Eurooppa-aiheiden näkyvyyttä myös sitä, miten uutismedia ja suomalaiset sosiaalisen median aktiiviset käyttäjät käsittelevät aiheita. Samalle selvisi, ketkä ovat Twitterin aktiivisimmat EU-aiheista twiittaavat kansanedustajat ja europarlamentaarikot.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme