Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Eurooppalaisten elokuvien ilmaisnäytöksiä Helsingissä

Jaa

Eurooppasalissa Helsingin Kampissa järjestettävät eurooppalaisen elokuvan viikot käynnistyvät perjantaina 13.4. bulgarialaisella elokuvalla "Balkan Melodie" ja italialais-afganistanilaisella elokuvalla "Orchestra Progress", joka kertoo tarinan neljästä ihmisoikeuksien puolustajasta Afganistanista. Reilun viikon aikana Eurooppasalissa nähdään yhteensä 21 ajatuksia herättävää elokuvaa ympäri Euroopan.

Eurooppalaisen elokuvan viikoilla nähdään eurooppalaisen elokuvan kirjoa aina vastavalitusta paavista kertovasta komediasta ”We Have a Pope – Habemus Papam” kyproslaisen pojan kasvutarinaan ”Boy on the bridge”. Lisäksi mukana ovat mm. BIG-arkkitehtitoimiston perustajan Bjarke Ingelsin elämää seuraava tanskalainen dokumentti ”Big Time” sekä Oscar-ehdokkaana ollut öljymaalauksista koostuva animaatio ”Loving Vincent”.

Elokuvaviikkojen koko ohjelmisto on nähtävillä tapahtuman verkkosivuilla.

Eurooppalaisen elokuvan viikkojen ohjelmisto juhlistaa tänä vuonna kulttuuriperinnön eurooppalaista teemavuotta. Euroopan kulttuuriperintö on rikas ja monimuotoinen, se on osa kollektiivista muistiamme ja identiteettiämme. Kulttuuriperintö näkyy jokaisen arjessa, samalla kun se luo yhteenkuuluvuutta ja lisää vuorovaikutusta. Eurooppalaisen elokuvan viikkojen kautta pääsemme kulttuurimatkalle läpi Euroopan, sisälle 21 kiehtovaan tarinaan.

Eurooppalaisen elokuvan viikot järjestetään nyt seitsemättä kertaa. Tapahtuman järjestävät Euroopan komission Suomen-edustusto ja Euroopan parlamentin Suomen-toimisto yhdessä EU-maiden ja EU-jäsenehdokasmaiden suurlähetystöjen ja kulttuuri-instituuttien kanssa.

Elokuvanäytökset ovat ilmaisia. Kuhunkin näytökseen mahtuu 100 katsojaa. Lippuja näytökseen aletaan jakaa aina tunti ennen kyseistä näytöstä Eurooppasalin aulassa (Malminkatu 16, Helsinki). Elokuvat on tekstitetty englanniksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pia Siitonen, tiedotuspäällikkö, Euroopan komission Suomen-edustusto
p. 040 535 5979, etunimi.sukunimi@ec.europa.eu

Niina Saloranta, lehdistötiedottaja, Euroopan parlamentin Suomen-toimisto
p. 040 720 5025, etunimi.sukunimi@ep.europa.eu

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Malminkatu 16
00100 Helsinki

+358 9 622 0450http://www.europarl.fi

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto jakaa tietoa parlamentin toiminnasta, jäsenistä ja päätöksistä niin tiedotusvälineille kuin kouluille, viranomaisille, tutkijoille ja järjestöille. Toimisto palvelee myös yksittäisiä kansalaisia. Euroopan parlamentin toimisto järjestää seminaareja ja muita tilaisuuksia sekä pitää luentoja parlamentin toiminnasta tai ajankohtaisista EU-aiheista. Lisäksi toimisto ottaa vastaan vierailijaryhmiä ja järjestää toimittajatilaisuuksia. Parlamentin Suomen-toimisto sijaitsee Helsingin Kampissa, Malminkatu 16:ssa, jossa sijaitsee myös parlamentin ja Euroopan komission Suomen-edustuston yhteinen kansalaisten tietopiste.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme