Miapetra Kumpula-Natri

Europarlamentaarikko Kumpula-Natrin kabinettiin uusia voimia

Jaa

Anu Rajajärvi kotimaan avustajaksi ja Pia Björkbacka Brysseliin vastaamaan ilmasto- ja energia-asioista

FTM Pia Björkbacka aloitti Brysselissä erityisavustajana, hänen vastuullaan mepin kabinetissa ovat eritysesti ilmasto- ja energia-asiat sekä elinkeino- ja työelämäkysymykset.

- Olen todella innoissani aloittamassa työt. Aiheet ovat tuttuja Suomen politiikasta. Juuri tällä hetkellä ilmastopaketin valmistelun seuraaminen, kannanmuodostuksen kehittyminen ja siihen vaikuttaminen ovat erityisen mielenkiintoisessa vaiheessa. On hienoa olla osa ammattitaitoista ja osaavaa ryhmää, toteaa Pia Björkbacka.

Aiemmin Björkbacka on toiminut SAK:n kansainvälisten asioiden asiantuntijana, joten siirtyminen Euroopan parlamenttiin tapahtuu matalalla kynnyksellä. Hän on työssään vastannut mm. ilmastopolitiikasta, yritysten yhteiskuntavastuusta sekä kestävän kehityksen koordinoinnista. Tuttuja teemoja ovat myös EU:n elinkeinopolitiikka ja sisämarkkina-asiat. Björkbacka on edustanut SAK:ta useiden eri ministeriöiden EU-jaostoissa ja mm. kestävän kehityksen ja kehityspoliittisessa toimikunnissa. Björkbacka on opiskellut maisteriksi Tampereella ja muuttaa nyt kevääksi Helsingistä Brysseliin. Pian elämäänsä sisältöä tuovat työn lisäksi läheiset ihmiset, kulttuuri ja liikunta.

Kotimaan avustajan tehtävissä aloitti vuoden alussa FM Anu Rajajärvi. Kyseessä on kevään kestävä vanhempainvapaan sijaisuus. Rajajärvi on virkavapaalla Keravan lukion historian ja yhteiskuntaopin lehtorin tehtävästä.

Anu Rajajärven tehtäviin kuuluu kotimaan viestinnän, yhteyksien ja tapahtumien järjestämisen ohella kotimaan politiikan seuraaminen sekä taustamateriaalien valmistelu Suomen ja parlamentin rajapinnassa.

- On erittäin mielenkiintoista hypätä suoraan koulumaailmasta päivän politiikkaan. Nyt pääsen näkemään Euroopan parlamentista ja politiikan tekemisestä sen toisen, käytännön puolen. Opetustyössä aikaa riittää vain pintaraapaisuun. Olen toiminut kauan luottamustehtävissä, mutta nyt saan tehdä samoja asioita palkkatyönä arvostamani aktiivisen mepin tiimissä. Voiko parempaa tilannetta olla, summaa Rajajärvi.

Tulevan kevään aikana kotimaan politiikan seuraaminen ja tapahtumat toteutetaan pääosin etäyhteyksillä. Meppien kotimaan avustajat ovat osa eduskunnan sd-ryhmää ja toimisto sijaitsee eduskunnan pikkuparlamentissa. Rajajärvi on kotoisin Joensuusta ja asuu nyt Nummelassa. Vihdin kuntapolitiikasta hänellä on 20 vuoden kokemus, nyt mm kunnanhallituksen varapuheenjohtaja. Esimerkin näyttäminen ja kannustaminen aktiiviseen arkiliikuntaan on olennainen osa liikuntaihmisenä tunnetun Rajajärven arkea.

  • Hienolla tiimillä, jossa on laajaa ja monipuolista kokemusta, on hyvä aloittaa tärkeä vuosi. Ratkaisemme nyt vuosisatamme tärkeimpiä kysymyksiä, ilmastoa, hyvinvointia ja uusia työllistymismahdollisuuksia digitaalinen murroksen ja pandemian mylläämässä ajassa. Globalisaatio hakee uusia muotoja, Euroopan on oltava valpas ja EU:n toimintakykyinen ja vahva. Suomenkin hyvinvointia rakennetaan myös osana Eurooppaa!

Koko Kumpula-Natrin toimisto:

Miapetra Kumpula-Natri, meppi

Pia Björkbacka, ilmasto- ja energia, elinkeinot ja työelämä

Tiina Hirvisaari, kansainväliset asiat, kauppapolitiikka ja perussopimukset

Anu Rajajärvi, kotimaa ja tiedotus

Leevi Saari, digitaalisaatio ja tekoäly

Ilona Sorri, harjoittelija, Euroopan tulevaisuuskonferenssi ja aikataulut

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Miapetra Kumpula-Natri
Miapetra Kumpula-NatriTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Miapetra Kumpula-Natri

Euroopan parlamentti linjasi tekoälyn tulevaisuudesta3.5.2022 12:12:56 EEST | Tiedote

Euroopan parlamentin tekoälyä käsittelevän erityisvaliokunnan AIDA:n työ päättyi tänään. Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri (S&D) toimi valiokunnan varapuheenjohtajana koko valiokunnan työn ajan, kun valiokunta käsitteli tekoälyn tuomia yhteiskunnallisia muutoksia ja sääntelyhaasteita. Tänään parlamentin täysistunnossa hyväksyttiin valiokunnan loppuraportti, jossa luotiin pohja eurooppalaiselle tekoälyn kehitykselle.

Miapetra Kumpula-Natri: Selkeiden tavoitteiden asettaminen luo pitkäjänteisyyttä ja päämäärätietoisuutta teknologiapolitiikkaan2.4.2022 09:50:43 EEST | Tiedote

Valtioneuvosto julkaisi eilen periaatepäätöksen teknologiapolitiikasta. Päätöksessä määritellään yhteiset tavoitteet, joihin Suomi sitoudutaan poikkihallinnollisesti sekä myös yli hallituskausien. Neljä keskeisintä tavoitetta ovat kansainvälisen houkuttelevuuden vahvistaminen, osaamisen kehittäminen, innovaatiomyönteinen julkinen sektori sekä edelläkävijyys uusien teknologioiden soveltamisessa. Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri (S&D) on seurannut vuosien ajan läheltä teknologiapolitiikan muotoutumista Euroopan tasolla. Tästä näkökulmasta Suomen uusi aloite on osa laajempaa, eurooppalaista digitaalista siirtymää ”Suomella on pitkä historia teknologiaosaajana. Kuitenkin, menneet voitot eivät riitä varmistamaan johtoasemaa myös tulevaisuudessa. Selkeiden tavoitteiden asettaminen luo pitkäjänteisyyttä ja päämäärätietoisuutta teknologiapolitiikkaan. Tässä uusi periaatepäätös on linjassa koko Euroopan unionin tulevaisuutta määrittävän digitaalisen siirtymän kanssa”, Kumpula-Natri t

Kohdennetun mainonnan rajoittaminen etenee EU:ssa - Lapsille kohdennettu mainonta kiellettiin kokonaan21.1.2022 09:58:22 EET | Tiedote

Euroopan parlamentti äänesti tänään torstaina digitaalisten palvelujen asetuksesta. Digitaalisten palvelujen asetus (”DSA”) luo pelisääntöjä alustoilla levitettävään sisältöön. Viime vuosina maailmalla on nähty huolestuttavia esimerkkejä siitä, miten vihapuhe ja väärennetyt tuotteet ovat nousseet ongelmaksi alustoille siirtyneessä arjessamme. Myös alustojen sisältöä järjestävien ja ohjaavien algoritmien merkitys on noussut julkiseen keskusteluun. Näistä viimeisimpänä esimerkkinä ovat viime syksynä laajasti uutisoitu Facebookin entisen työntekijän Frances Haugenin paljastukset. Hänen toimittamansa dokumentit osoittivat, että yritysten omat keinot eivät ole olleet riittäviä. Tarvitaan yhteisiä pelisääntöjä. ”Digitaalisten palvelujen asetus antaa kansalaisille mahdollisuuden korjata digitaalisen maailman valuvikoja. Meidän ei tule vain passiivisesti sopeutua nopeaan muutokseen. Digitaalisen maailman pelisääntöjä voi ja pitää ohjata”, toteaa Miapetra Kumpula-Natri (S&D). ”Digitaalisten pal

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme