SDP

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri: Tulevaisuuden kasvua tehdään kunnianhimoisella ja oikeudenmukaisella ilmastopolitiikalla

Jaa
SDP:n europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri kummastelee perussuomalaisten uusimpia energia- ja ilmastopoliittisia linjauksia, jotka lisäisivät epävarmuutta ja uhkaisivat uusia työpaikkoja. Tulevaisuuden kasvua rakennetaan nimenomaan kunnianhimoisella ja oikeudenmukaisella ilmastopolitiikalla.

Perussuomalaiset ovat esittäneet uusimmassa energia- ja ilmastopoliittisessa linjapaperissaan muun muassa päästökaupan keskeyttämistä. Päästökaupan tarkoituksena on pitää teollisuus- ja energiantuotantolaitosten sekä Euroopan talousalueen sisäisen lentoliikenteen kasvihuonekaasupäästöt koko EU:n päästökauppasektorille asetetun päästökaton rajoissa ja ohjata uudet investoinnit puhtaimpiin. Järjestelmä toimii ja siksi sitä jatketaan.

– EU-maat ja Euroopan parlamentti pääsivät juuri neuvottelutulokseen päästökaupan jatkosta vuoteen 2030 saakka. Päästökaupan keskeyttäminen ei siis ole realistista, ei vaikka perussuomalaiset pääsisivätkin hallitusvastuuseen. On täysin populistinen heitto ehdottaa näin, sanoo Kumpula-Natri. 

Kumpula-Natri ihmettelee perussuomalaisten puheenjohtajan Riikka Purran väitteitä, joiden mukaan elinkeinoelämä ja yritykset eivät näe kunnianhimoisia ilmastotoimia omaa liiketoimintaansa vauhdittavina tekijöinä. Tänään 27.2.2023 julkaistusta Ilmastobarometrista selviää, että enemmistö suomalaisista toivoo ilmastokriisin torjuntaa seuraavankin hallituskauden kärkiteemaksi. Neljä viidestä suomalaisesta katsoo Suomen voivan parantaa kilpailukykyään panostamalla ilmastoratkaisuihin ja kehittämällä tähän liittyvää osaamista ja teknologioita, ja yli puolet suomalaisista kertoo tekevänsä ilmastokestäviä valintoja.

– On täysin absurdia väittää, etteivät elinkeinoelämä ja yritykset hyötyisi kunnianhimoisesta ilmastopolitiikasta. Päinvastoin, kisa maailmalla kovenee, kun myös Yhdysvallat alkaa tosissaan tehdä siirtymää puhtaampaan infraan, liikenteeseen ja energiantuotantoon. Kestävä kuluttaminen, päästöjen vähentäminen ja kiertotalous on tehtävä kansalaisille helpoksi toteuttaa omassa arjessaan, sanoo Kumpula-Natri.

Perussuomalaisilta on myös törkeää aliarvioida Venäjän hyökkäyssodan vaikutuksia energiakriisiin ja yrittää kääntää syy tehtyihin ilmastotoimiin.

– Totuus on, että Venäjän rajoittavan kaasupolitiikan ja Venäjältä tuodun energiatuonnin rajun vähentämisen lisäksi energiakriisin laukaisi syksyllä Ranskan ydinvoimaloiden liian pitkät huollot ja Keski-Euroopan kuivuus, joka esti osan hiilivoimaloista käytön. Irrottautuminen venäläisestä fossiilienergiasta ja nopea oikeudenmukainen siirtymä uusiutuviin ja päästöttömiin energiamuotoihin, kuten tuulivoimaan, tuovat ratkaisuja myös korkeisiin energian hintoihin, toteaa Kumpula-Natri.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP
SDP
Siltasaarenkatu 18-20 C
00530 HELSINKI

09 478 988 (vaihde)http://www.sdp.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP

Kutsu medialle: SDP:n puheenjohtajaehdokkaiden valtakunnallinen Arvokiertue alkaa Helsingistä 9.6.2.6.2023 07:45:00 EEST | Kutsu

SDP:n puoluekokous valitsee puolueen seuraavan puheenjohtajan Jyväskylässä syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Tätä ennen SDP:n jäsenet pääsevät äänestämään neuvoa-antavassa jäsenäänestyksessä omaa suosikkiaan. Osana neuvoa-antavaa jäsenäänestystä ja puheenjohtajan valintaa SDP järjestää usean paikkakunnan puheenjohtajakiertueen, jossa paikalla ovat puheenjohtajaehdokkaat Krista Kiuru ja Antti Lindtman. Alla koko kiertueaikataulu. Tilaisuuksia ei striimata, ellei toisin mainita. Pyydämme ystävällisesti ilmoittautumaan Helsingin tilaisuuteen 8.6. klo 12.00 mennessä tämän lomakkeen kautta. Mahdolliset erilliset haastattelutoiveet pyydetään toimittamaan SDP:n viestintäpäällikkö Miia Järvelle: miia.jarvi@sdp.fi Helsinki 9.6. klo 14-15.30 Hotelli Mestaritalli (os. Fredrikinkatu 51–53). Tilaisuus striimataan, striimiä voi seurata SDP:n Youtube-kanavalla täällä. Mikkeli 10.6. klo 10-11 Kauppakeskus Stellan tähtitori (os. Maaherrankatu 13) Lappeenranta 10.6. klo 13-14 (paikka tarkentuu) Hämee

SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen: “Mielenterveyskriisin ratkaiseminen lääke myös julkiseen talouteen”17.5.2023 15:49:47 EEST | Tiedote

THL:n tuoreen Terve Suomi -väestötutkimuksen tulokset kertovat karua kieltä suomalaisten työikäisten eli 20-64-vuotiaiden mielenterveydestä. Työikäisistä enää joka toinen kokee elämänlaatunsa hyväksi ja joka viides kokee merkittävää psyykkistä kuormittuneisuutta. Tutkimuksen mukaan myös itsemurha-ajatukset ovat lisääntyneet erityisesti alle 50-vuotiailla. Aiemmin joka kymmenes, nyt joka kahdeksas alle 50-vuotias kertoi itsemurha-ajatuksistaan. Jo nyt Suomessa alle 45-vuotiaiden selkeästi yleisin työkyvyttömyyseläkkeelle siirtymisen syy on mielenterveyden sairaudet. Samaan aikaan OECD:n tilastojen mukaan Suomen mielenterveyspalveluihin käyttämä osuus julkisen terveydenhuollon kustannuksista on vertailumaiden pienimpiä. - Tutkimustulokset ja tilastot ovat erittäin huolestuttavia. Jos aliresursoitujen mielenterveyspalveuiden tilannetta ei saada kuntoon vaan ongelmat jatkavat paisumistaan, tulee työkyvyttömien määrä vain kasvamaan. Siksi viestini säätytalolle on, että mielenterveyspalvelui

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme