Miapetra Kumpula-Natri

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrille uusi erityisavustaja Brysseliin ja kotimaan avustajan sijainen Turusta

Jaa

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrin Brysselin toimisto täydentyi uudella erityisavustajalla toukokuussa. Oxfordista tutkimusavustajan tehtävistä rooliin siirtynyt VTM Leevi Saari vastaa kabinetissa erityisesti digi- ja tekoälyasioista. Kotimaan avustajan äitiysloman sijaisena aloittaa kesäkuussa Rosamari Rissanen Turusta

Leevi Saari ja Rosamari Rissanen
Leevi Saari ja Rosamari Rissanen

Keravalta kotoisin oleva VTM Leevi Saari vastaa jatkossa kabinetissa digi- ja tekoälyasioista ITRE- ja tekoälyvaliokunnissa.

“Tekoäly ja data ovat Euroopan tulevaisuuden keskeisiä rakennuspalikoita. Nyt EU:ssa tehtävillä päätöksillä tulee olemaan pitkät jäljet siihen, millaiseksi tämä tulevaisuus lopulta muodostuu. On upeaa päästä työskentelemään juuri Miapetran kanssa tämän tulevaisuuden rakentamiseksi” Saari kertoo. Aihealueista vastannut erityisavustaja Topi Juga aloitti toukokuussa valtioneuvoston kanslian EU-asiantuntijana.

”Jokaista entistä tiimin jäsentä tulee ikävä, mutta on myös hienoa saada mukaan uusia tekijöitä!” toteaa Kumpula-Natri. ”Yleisesti suomalaisia tarvitaan enemmän hakemaan EU-virkoihin. Olen iloinen, että avustajapaikkoihin oli runsaasti kiinnostusta.”

Saari siirtyi Brysseliin Oxfordin yliopiston tutkimusavustajan tehtävistä ja aiemmin hän on työskennellyt mm. Helsingin ja Tampereen yliopistoilla ja Tunisian suurlähetystössä. Gradunsa Saari teki digitaalisten alustojen EU-sääntelystä. ”Miapetran pitkäjänteinen työ reilun ja kestävän digitaalisen talouden parissa on johtanut merkittäviin päätöksenteon paikkoihin, joissa tehtävillä päätöksillä on todellista merkitystä Euroopan digitaalisen talouden muotoutumiselle. Näissä pöydissä Miapetra on vahva yksilön oikeuksien, reilujen pelisääntöjen sekä sosiaalisesti kestävän talouden puolustaja, ja odotan innolla pääseväni antamaan panokseni tähän työhön.”

Kotimaan avustajan Hanna Harrisonin jäädessä kesäkuun alussa äitiysvapaalle toimistossa aloittaa kotimaan asioista ja viestinnästä vastaavana avustajana Rosamari Rissanen. Turussa asuva Rissanen on koulutukseltaan medianomi sekä tradenomi. Hän on suorittanut korkeakouluharjoittelunsa Euroopan parlamentissa ja Suomessa hän on työskennellyt viimeisimpänä viestinnän suunnittelijana mainostoimistossa. Tällä hetkellä Rissanen toimii Sosialidemokraattiset opiskelijat SONK ry:n liittohallituksessa, Tradenomien valtuustossa ja Turun seudun tradenomien puheenjohtajana. “On erityisen hienoa päästä hyödyntämään digitaalisen viestinnän osaamista myös politiikan saralla” Rissanen kertoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Leevi Saari ja Rosamari Rissanen
Leevi Saari ja Rosamari Rissanen
Lataa
Miapetra Kumpula-Natri ja Leevi Saari
Miapetra Kumpula-Natri ja Leevi Saari
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Miapetra Kumpula-Natri
Miapetra Kumpula-NatriTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Miapetra Kumpula-Natri

Euroopan parlamentti linjasi tekoälyn tulevaisuudesta3.5.2022 12:12:56 EEST | Tiedote

Euroopan parlamentin tekoälyä käsittelevän erityisvaliokunnan AIDA:n työ päättyi tänään. Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri (S&D) toimi valiokunnan varapuheenjohtajana koko valiokunnan työn ajan, kun valiokunta käsitteli tekoälyn tuomia yhteiskunnallisia muutoksia ja sääntelyhaasteita. Tänään parlamentin täysistunnossa hyväksyttiin valiokunnan loppuraportti, jossa luotiin pohja eurooppalaiselle tekoälyn kehitykselle.

Miapetra Kumpula-Natri: Selkeiden tavoitteiden asettaminen luo pitkäjänteisyyttä ja päämäärätietoisuutta teknologiapolitiikkaan2.4.2022 09:50:43 EEST | Tiedote

Valtioneuvosto julkaisi eilen periaatepäätöksen teknologiapolitiikasta. Päätöksessä määritellään yhteiset tavoitteet, joihin Suomi sitoudutaan poikkihallinnollisesti sekä myös yli hallituskausien. Neljä keskeisintä tavoitetta ovat kansainvälisen houkuttelevuuden vahvistaminen, osaamisen kehittäminen, innovaatiomyönteinen julkinen sektori sekä edelläkävijyys uusien teknologioiden soveltamisessa. Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri (S&D) on seurannut vuosien ajan läheltä teknologiapolitiikan muotoutumista Euroopan tasolla. Tästä näkökulmasta Suomen uusi aloite on osa laajempaa, eurooppalaista digitaalista siirtymää ”Suomella on pitkä historia teknologiaosaajana. Kuitenkin, menneet voitot eivät riitä varmistamaan johtoasemaa myös tulevaisuudessa. Selkeiden tavoitteiden asettaminen luo pitkäjänteisyyttä ja päämäärätietoisuutta teknologiapolitiikkaan. Tässä uusi periaatepäätös on linjassa koko Euroopan unionin tulevaisuutta määrittävän digitaalisen siirtymän kanssa”, Kumpula-Natri t

Kohdennetun mainonnan rajoittaminen etenee EU:ssa - Lapsille kohdennettu mainonta kiellettiin kokonaan21.1.2022 09:58:22 EET | Tiedote

Euroopan parlamentti äänesti tänään torstaina digitaalisten palvelujen asetuksesta. Digitaalisten palvelujen asetus (”DSA”) luo pelisääntöjä alustoilla levitettävään sisältöön. Viime vuosina maailmalla on nähty huolestuttavia esimerkkejä siitä, miten vihapuhe ja väärennetyt tuotteet ovat nousseet ongelmaksi alustoille siirtyneessä arjessamme. Myös alustojen sisältöä järjestävien ja ohjaavien algoritmien merkitys on noussut julkiseen keskusteluun. Näistä viimeisimpänä esimerkkinä ovat viime syksynä laajasti uutisoitu Facebookin entisen työntekijän Frances Haugenin paljastukset. Hänen toimittamansa dokumentit osoittivat, että yritysten omat keinot eivät ole olleet riittäviä. Tarvitaan yhteisiä pelisääntöjä. ”Digitaalisten palvelujen asetus antaa kansalaisille mahdollisuuden korjata digitaalisen maailman valuvikoja. Meidän ei tule vain passiivisesti sopeutua nopeaan muutokseen. Digitaalisen maailman pelisääntöjä voi ja pitää ohjata”, toteaa Miapetra Kumpula-Natri (S&D). ”Digitaalisten pal

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme