SDP EuroopassaSDP Euroopassa

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrin kabinetti nimitetty

Jaa

Europarlamentaarikko, Suomen S&D-delegaation puheenjohtajan Miapetra Kumpula-Natrin (sd.) avustajat on nimitetty tehtäviinsä.

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrin kabinettivastaavaksi on nimetty Anna Mäenpää (VTM, MA). Mäenpään (36) vastuulle siirtyy Kumpula-Natrin avustaminen energia-, sekä teollisuusasioissa sekä kabinetin työn sujuvuus.

– On hienoa saada Annan vankka osaaminen käyttöön kabinettiini. EU-politiikassa eletään nyt kiinnostavia hetkiä, kun komission nimitysprosessi on käynnissä ja seuraavan viisivuotiskauden suuntaviivoja maalataan tapetille. Odotan innolla yhteistyötä Annan kanssa, kevään eurovaaleissa äänimääränsä lähes tuplannut Kumpula-Natri kertoo.

Mäenpää on toiminut aiemmin SOK:n yhteiskuntasuhdejohtajajana ja tätä ennen vastuullisuuspäällikkönä.

– Todella hienoa päästä tekemään töitä Miapetran kanssa EU:n tulevaisuutta koskevien kysymysten parissa. Teollisuus-, tutkimus- ja energia-asioiden valiokunnalla, jossa Miapetra on jäsenenä, on keskeinenrooli kun ratkaistaan esimerkiksi ilmastonmuutoksen liittyviä kysymyksiä, Mäenpää sanoo.

Heinäkuussa Kumpula-Natrin vanhempana poliittisena neuvonantajana aloittanut Aleksi Kuusisto (VTK, MA) avustaa Kumpula-Natria kansainvälisen kaupan valiokunnan asioissa. Lisäksi Kuusiston alaan kuuluvat talous-, työllisyys- ja EU:n ulkosuhdeasiat sekä USA ja Japanivaltuuskunnat.

Teollisuus-, tutkimus- ja energia-asioiden valiokunnan osalta digi- ja innovaatioasioissa Kumpula-Natria avustavaa poliittinen neuvonantaja Topi Juga (VTM). Juga vastaa myös viestinnästä sekä perussopimusvaliokunnan asioissa avustamisesta. Kumpula-Natrin kotimaan avustajana toimii puolestaan Jutta Kaskimäki (OTM).

Kumpula-Natrin kabinetilla on aloittanut myös uusi harjoittelija, Olli Korpimäki (BSc, MAIS). Korpimäen vastuualueisiin kuuluu avustaminen hallinnollisissa töissä sekä erinäisten valiokuntien seuraaminen. Aikaisemmin hän työskenteli harjoittelijana Wienin EU-lähetystössä.

– On suuri kunnia olla mukana Miapetran taustajoukoissa tekemässä työtä tasa-arvoisuuden ja vastuullisen politiikan puolesta. Harjoittelijana saan tutustua EU:n ytimessä siihen, miten yhteiskunnan tulevaisuutta muokataan kansainvälisellä tasolla, Korpimäki sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa:

Miapetra Kumpula-Natri
+358 505113004

Tietoja julkaisijasta

SDP EuroopassaTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP Euroopassa

Kutsu medialle: Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrin ”State of European Union” -seminaari torstaina 26.09.2019 klo 17 Helsingissä23.9.2019 11:13:55 EESTKutsu

EU:ssa eletään mielenkiintoisia aikoja, kun uusi parlamentti on valittu ja komissaarikandidaattien kuulemiset lähestyvät europarlamentissa. Vahvistuuko vai mureneeko Euroopan Unioni? Olette lämpimästi tervetulleita europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri järjestämään perinteiseen ”State of European Union” -seminaariin torstaina 26.09.2019 klo 17 alkaen Helsingissä Allas Sea Poolilla.

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri: "Tämä on tärkeää kuulla, ennen kuin päätän, mitä nappia EU-komission kohtalosta painan"17.9.2019 14:45:00 EESTTiedote

Europarlamentti hyväksyy tai hylkää lokakuussa Ursula von der Leyenin komission ja sen ohjelman. Ennen lopullista äänestystä europarlamentti ja mepit tenttaavat tiukasti komissaarikandidaatteja. Europarlamentaarikko, Suomen S&D delegaation puheenjohtaja Miapetra Kumpula-Natri peräänkuuluttaa nimitettyjä komissaariehdokkaita esittelemään konkreettiset askeleet Ursula von der Leyenin kesällä esittelemistä lupauksista.

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri: Euroopalle demarisuuntaa komission kautta3.9.2019 15:01:11 EESTBlogi

Viime viikolla umpeutui EU:n jäsenvaltioiden määräaika esittää komissaarikandidaattinsa. S&D-ryhmän Suomen delegaation puheenjohtaja, europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri iloitsee kirjoituksessaan, miten EU-komissaariehdokkaista peräti kymmenellä on suurella todennäköisyydellä poliittinen koti sosialidemokratiassa. Kumpula-Natrin analyysi on seuraava: EU:ssa päästään aimo harppaus kohti tasapainoisempaa politiikkaa.

MEP Eero Heinäluoma parlamentin demariryhmän johtoon19.6.2019 17:39:53 EESTTiedote

Vastavalittu Euroopan parlamentin jäsen Eero Heinäluoma (sd.) valittiin tänään yksimielisesti Sosialistien & Demokraattien -ryhmän taloudenhoitajaksi ja byroon jäseneksi. Heinäluoma nousee näin parlamentin toiseksi suurimman poliittisen ryhmän johtoryhmään ja yhdeksi parlamentin vaikutusvaltaisimmista suomalaisista. - Uutena meppinä olen iloinen, että minut on nimitetty tähän vastuulliseen tehtävään ja pääsen heti kiinni Euroopan parlamentin poliittisen toiminnan ytimeen, toteaa Heinäluoma. - Vastuullinen varainhoito on vastuullista EU-politiikkaa. On tärkeää, että EU:n resurssit tukevat kestävää kehitystä ja oikeudenmukaista ja solidaarista Eurooppaa. 156 jäsenisen S&D-ryhmän johtoryhmään kuuluu ryhmän puheenjohtajaksi eilen valittu espanjalainen Iratxe García Pérez, yhdeksän varapuheenjohtajaa sekä taloudenhoitaja. Johtoryhmä vastaa S&D-ryhmän politiikasta ja toiminnasta seuraavien vuosien aikana. Äänikuninkaaksi noussut Heinäluoma valittiin Euroopan parlamenttiin toukokuussa 2019. H

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme