SDP EuroopassaSDP Euroopassa

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrin kabinetti nimitetty

Jaa

Europarlamentaarikko, Suomen S&D-delegaation puheenjohtajan Miapetra Kumpula-Natrin (sd.) avustajat on nimitetty tehtäviinsä.

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrin kabinettivastaavaksi on nimetty Anna Mäenpää (VTM, MA). Mäenpään (36) vastuulle siirtyy Kumpula-Natrin avustaminen energia-, sekä teollisuusasioissa sekä kabinetin työn sujuvuus.

– On hienoa saada Annan vankka osaaminen käyttöön kabinettiini. EU-politiikassa eletään nyt kiinnostavia hetkiä, kun komission nimitysprosessi on käynnissä ja seuraavan viisivuotiskauden suuntaviivoja maalataan tapetille. Odotan innolla yhteistyötä Annan kanssa, kevään eurovaaleissa äänimääränsä lähes tuplannut Kumpula-Natri kertoo.

Mäenpää on toiminut aiemmin SOK:n yhteiskuntasuhdejohtajajana ja tätä ennen vastuullisuuspäällikkönä.

– Todella hienoa päästä tekemään töitä Miapetran kanssa EU:n tulevaisuutta koskevien kysymysten parissa. Teollisuus-, tutkimus- ja energia-asioiden valiokunnalla, jossa Miapetra on jäsenenä, on keskeinenrooli kun ratkaistaan esimerkiksi ilmastonmuutoksen liittyviä kysymyksiä, Mäenpää sanoo.

Heinäkuussa Kumpula-Natrin vanhempana poliittisena neuvonantajana aloittanut Aleksi Kuusisto (VTK, MA) avustaa Kumpula-Natria kansainvälisen kaupan valiokunnan asioissa. Lisäksi Kuusiston alaan kuuluvat talous-, työllisyys- ja EU:n ulkosuhdeasiat sekä USA ja Japanivaltuuskunnat.

Teollisuus-, tutkimus- ja energia-asioiden valiokunnan osalta digi- ja innovaatioasioissa Kumpula-Natria avustavaa poliittinen neuvonantaja Topi Juga (VTM). Juga vastaa myös viestinnästä sekä perussopimusvaliokunnan asioissa avustamisesta. Kumpula-Natrin kotimaan avustajana toimii puolestaan Jutta Kaskimäki (OTM).

Kumpula-Natrin kabinetilla on aloittanut myös uusi harjoittelija, Olli Korpimäki (BSc, MAIS). Korpimäen vastuualueisiin kuuluu avustaminen hallinnollisissa töissä sekä erinäisten valiokuntien seuraaminen. Aikaisemmin hän työskenteli harjoittelijana Wienin EU-lähetystössä.

– On suuri kunnia olla mukana Miapetran taustajoukoissa tekemässä työtä tasa-arvoisuuden ja vastuullisen politiikan puolesta. Harjoittelijana saan tutustua EU:n ytimessä siihen, miten yhteiskunnan tulevaisuutta muokataan kansainvälisellä tasolla, Korpimäki sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa:

Miapetra Kumpula-Natri
+358 505113004

Tietoja julkaisijasta

SDP EuroopassaTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP Euroopassa

Miapetra Kumpula-Natrille europarlamentissa tärkeitä digivastuita19.5.2020 15:16:56 EESTTiedote

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri (S&D) on nimitetty keskeisiin digivastuisiin europarlamentissa. Parlamentin teollisuus-, tutkimus- ja energiavaliokunnan S&D-ryhmä on valinnut Kumpula-Natrin johtamaan europarlamentin kannan valmistelua EU:n datastrategiaan. Kansainvälisen kaupan valiokunnassa Kumpula-Natri sai puolestaan vastuulleen edustaa parlamenttia WTO:n e-commerce -neuvotteluprosessissa, jonka tavoitteena on luoda toimivat maailmanlaajuiset pelisäännöt verkkokaupalle ja digitaloudelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme