Docendo

Eve Hietamies kirjoitti huumehelvetistä selvinneen Riikan tarinan

Jaa
Palavaa lunta on traaginen ja koskettava dokumenttiromaani Riikka Tuomesta, joka joutui kokemaan naisia alistavan, raadollisen päihdemaailman sekä rakentamaan uudelleen perustuksia myöten tuhoutuneen elämänsä. Tervetuloa kirjanjulkistustilaisuuteen keskiviikkona 22. helmikuuta kello 18 Vailla vakinaista asuntoa ry:n tiloihin Itä-Pasilaan, osoite Ratamestarinkatu 6, Helsinki.
Palavaa lunta julkaistaan 22.2.
Palavaa lunta julkaistaan 22.2.

Hyvinkääläisen Riikka Tuomen, 40, lapsuudenkodissa elämää terrorisoivat alkoholistiäidin väkivaltaiset miesystävät, koulussa Riikka joutui kiusatuksi ja opettajien silmätikuksi. Riikka oppi hiljentämään pahan olonsa päihteiden avulla. Hän kokeili ensimmäistä kertaa alkoholia yhdeksänvuotiaana ja pilveä 11-vuotiaana. Teini-ikäisenä hän käytti huumeita säännöllisesti. 

Väkivallan ja rikosten täyttämä huumehelvetti kesti lopulta 20 vuotta, kunnes pohja tuli vastaan. Riikka riuhtaisi itsensä irti päihdemaailmasta vertaistuen avulla – viimeisellä mahdollisella hetkellä. 

”Moni luulee, että ongelmat ratkeavat, kun lopettaa päihteiden käyttämisen. Kun päihteet loppuvat, ongelmat vasta alkavat”, Riikka sanoo.  

Nykyään hän auttaa työkseen rikos- ja päihdetaustaisia naisia sekä kiertää kokemusasiantuntijana kertomassa huumeista esimerkiksi kouluissa. 

Riikka kertoi Eve Hietamiehelle traagisesta ja järkyttävästä elämästään, mistä syntyi suuria tunteita herättävä selviytymistarina. 

”Yleisin harhaluulo on se, että addiktiosairaus olisi ihmisen omaa valintaa, omaa syytä. Sama, kuin sanoisi, että astma tai diabetes ovat sairastuneen omaa syytä. Sairaus on sairaus. Joku sairastuu astmaan, toinen diabetekseen, kolmas addiktioon. Minä addiktoiduin aikanaan huumeisiin. Kaikki huumeidenkäyttäjät eivät myöskään tule rikkinäisistä kodeista eikä kaikista huonoista oloista kotoisin olevista tule käyttäjiä.”

Eve Hietamies on kirjailija, toimittaja ja käsikirjoittaja, joka tunnetaan muun muassa suosituista Antti Pasas -romaaneistaan sekä tv-sarjojen Kovaa maata, Sydän toivoa täynnä ja Tauno Tukevan sota kirjoittajana.

Eve Hietamies: Palavaa lunta (Docendo 2023), sidottu, 300 sivua.

 
Ilmoittautumiset julkistukseen ja arvostelukappaletiedustelut:
tiedotus@docendo.fi – toimittaja, kysy ennakkoon kirjan sähköistä vedosta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Palavaa lunta julkaistaan 22.2.
Palavaa lunta julkaistaan 22.2.
Lataa
Lataa
Riikka Tuomi ja Eve Hietamies. KUVA: Petri Mulari.
Riikka Tuomi ja Eve Hietamies. KUVA: Petri Mulari.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Docendo
Docendo
Piippukatu 7 A 7
40100 JYVÄSKYLÄ

https://docendo.fi

Me rakastamme hyviä kirjoja sekä aitoja tarinoita. Maineemme perustuu korkeatasoisiin sekä kiinnostaviin teoksiin, joiden tekijöinä ovat parhaat kirjailijat ja asiantuntijat. Docendo kuuluu Werner Söderström Osakeyhtiöön.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Docendo

Martti J. Karin ja Antero Holmilan kirja kertoo, miksi Venäjä toimii niin kuin se toimii5.4.2023 02:00:00 EEST | Tiedote

On sanottu, ettei Venäjää voi ymmärtää järjellä. Väite ei pidä paikkaansa. Venäjän järjettömältäkin vaikuttavaa toimintaa voi ymmärtää, kun tietää maan johdon päätöksiin vaikuttavat tekijät. Suomalaisille Venäjän toimintalogiikan ymmärtäminen on elintärkeää. Kirjassa yleistajuisesti kerrottu Venäjän tarina alkaa 800-luvun lopulta ja kulkee tsaarien Venäjän sekä Neuvostoliiton ajan kautta aina Ukrainan sotaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme