Espoon kaupunki - Esbo stad

Evenemangskalendern för företagare och företag får fortsättning 

Dela

Esbo har testat en ny digital evenemangskalender som samlar ihop information om evenemang och utbildningar för företag, företagare och dem som planerar att starta eget. Försöket har lyckats så bra att kalendern förblir i användning åtminstone till slutet av juni 2021. Målet är att kalendern ska bli permanent och utvidgas till att täcka företagarevenemang i hela huvudstadsregionen.

Försöket med kalendern började i november 2020 då evenemangskalendern publicerades på adressen businessevents.espoo.fi. Sedan dess har kalendern innehållit information om fler än 110 evenemang. De flesta användare har sökt efter olika företagarutbildningar och startup- och nätverksevenemang. Allt som allt har kalendern haft ungefär 530 användare och det har gjorts sammanlagt över 3 000 sökningar i den. 

Användningen av kalendern fortsätter nu med finansiering av 6Aika-projektet Ekosystem för tillväxt till slutet av juni 2021. Under våren och början av sommaren samlas analyser, respons och utvecklingsönskemål av partner och andra användare. Målet är att bjuda in fler partner som meddelar om evenemang och att intensifiera verksamheten i kalendernätverket. Gemensamma tjänster stärker livskraften i hela regionen 

”I Esbo anser vi att kunderna är gemensamma för alla och vi vill stå till tjänst till exempel för företagare över kommungränserna. Vi stärker hela huvudstadsregionens livskraft genom att erbjuda tjänster effektivt tillsammans. Därför är det till fördel för företagare och företag i hela regionen att också den digitala evenemangskalendern utvidgas till Helsingfors och Vanda”, säger näringschef Harri Paananen vid Esbo stad. 

De partner som deltagit i kalenderförsöket och som ordnar evenemang för företagare och företag har varit tacksamma över att äntligen ha ett ställe där alla evenemang för målgruppen finns samlade. 

”Jag är glad över att så många satsar på att tillsammans bygga kalendern. Alla vill arbeta tillsammans för att regionens företagare, startupföretag och forskningsinstitutioner ska hitta varandra och nå framgång”, konstaterar projektchef Heli Hidén. 

Information om både fysiska och virtuella evenemang 

Kalendern innehåller information om både fysiska och virtuella nätverksevenemang, företagarutbildningar, seminarier kring ett visst tema eller en viss bransch och till exempel ansökningstider för tillväxt- och acceleratorprogram. 

Kalendern byggs upp av företagstjänstnätverket Business Espoos sju aktörer: Esbo stad, Enter Espoo, Espoon Yrittäjät, Helsingforsregionens handelskammare, Omniaföretagstjänsterna vid Nylands arbets- och näringsbyrå och FöretagsEsbo 

Dessutom har centrala evenemangsarrangörer i Esbo och närområdet inbjudits till att delta i försöket. De ordnar bland annat startupevenemang, seminarier och öppna nätverksevenemang. 

Kalendern och verksamhetsmodellen för den har utvecklats av Teknologiska forskningscentralen VTT, Aalto Startup CenterochUrban Mill. Också ekosystemaktörer och ekosystemskoncentrationer i olika branscher har deltagit i försöket, bland annat Smart Otaniemi, Health Capital HelsinkiHelsinki Business Hub, Business Finland, Kiuas, A Grid och Enterprise Europe Network (EEN). Senaste tillskottet är företagarutbildningsprogrammet Aalto Ventures vid Aalto-universitetet. 

Försöket startade hösten 2020 som en del av Esbo stads digitala agenda, som har som mål att utveckla stadens tjänster och digitala lösningar. Försöket fortsätter till slutet av juni 2021 som en del av 6Aika-projektet Ekosystem för tillväxt. Kalendern har skapats av Siili Solutions som fortsätter utvecklingsarbetet tillsammans med nätverket.

Nyckelord

Kontakter

Evenemangskalendern: projektchef Heli Hidén, Esbo stads serviceutvecklingsenhet, tfn 040 801 9930, heli.hiden@esbo.fi

Försök inom den digitala agendan: utvecklingschef Valia Wistuba, Esbo stads serviceutvecklingsenhet, tfn 043 825 2905, valia.wistuba@espoo.fi  

Om

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Esbo är en ansvarsfull och human föregångare med fem stadscentrum och nätverksstruktur, där det är bra att bo, lära, arbeta och företaga för alla och där invånaren kan påverka på riktigt.

Facebook

Twitter

Följ Espoon kaupunki - Esbo stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Espoon kaupunki - Esbo stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum