Finanssiala ry

FA: Sijoitusmuotojen verotuksen vahvistettava kansankapitalismia

Jaa

Finanssiala ry (FA) pitää viisaana valtiovarainministeriön ratkaisua asettaa eri sidosryhmistä ja virkamiehistä koottu työryhmä tekemään selvitys ja mahdolliset uudistusesitykset eri sijoitusmuotojen verokohtelusta.

”Hyvä ja laadukas lainsäädännön valmistelu edellyttää, että valmistelussa ovat mukana myös ne tahot, joiden toimintaan kyseinen lainsäädäntö keskeisesti vaikuttaa”, johtaja Lea Mäntyniemi FA:sta korostaa. Mäntyniemi on FA:n edustaja työryhmässä.

Työryhmän tehtävänä on arvioida nykyisen verokohtelun toimivuutta, ajantasaisuutta ja kannustavuutta sekä eri sijoitusmuotojen verokohtelun neutraalisuutta.

”On tärkeätä, että selvityksessä katsotaan omistamista ja sijoittamista kokonaisuutena.  Kansankapitalismin vahvistamiseksi pitää olla tarjolla erilaisia kotimaisia tapoja sijoittaa. Eri sijoitustuotteilla voi myös olla eri ominaispiirteitä. Tärkein tavoite on oltava se, miten parhaiten kannustetaan suomalaisia sijoittamaan ja vahvistamaan kansankapitalismia”, Mäntyniemi toteaa.

FA pitää erityisen tärkeänä, että työryhmä laatii ehdotuksen kertamaksuisten eläkkeiden verosääntelystä.

”Tehokkaimmillaan eläke on elinikäinen etuus. Sen avulla varmistetaan, että säästöt riittävät elämän loppuun saakka. Rankaisevan verotuksen takia kertamaksuisia eläkkeitä ei ole tällä hetkellä tarjolla. Kertamaksuisessa eläkkeessä eläkesijoitus voitaisiin tehdä yhdellä isolla suorituksella, esimerkiksi asunnon tai muun varallisuuden myynnistä kertyneellä voitolla. Se olisi tarpeen etenkin niille, jotka eivät ole pitkäaikaisesti pystyneet, huomanneet tai halunneet aiemmin säästää eläkettä varten”, Mäntyniemi muistuttaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Finanssiala ry
Finanssiala ry
Itämerenkatu 11 - 13
00180 HELSINKI

020 793 4200http://www.finanssiala.fi

Finanssiala ry (FA) edustaa Suomessa toimivia pankkeja, henki-, työeläke- ja vahinkovakuutusyhtiöitä, rahasto- ja rahoitusyhtiöitä sekä arvopaperivälittäjiä. Rakennamme jäsenillemme toimintaympäristöä, jossa ne voivat liiketoiminnallaan lisätä suomalaista hyvinvointia.

Finanssiala - Uudistuvan alan ääni

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finanssiala ry

Pankkibarometri: Yritysten lainankysyntä jatkuu vilkkaana16.3.2018 06:30Tiedote

Finanssiala ry:n tuore Pankkibarometri ennakoi, että keväästä on tulossa vilkas pankkien lainatiskeillä. Pankinjohtajat arvioivat yritysten luotonkysynnän olevan selvässä kasvussa viime vuoteen nähden. Lainaa haetaan nyt erityisesti investointeja varten, mikä on erittäin positiivinen merkki talouskasvun jatkuvuuden kannalta. Myös kotitalouksien luotonkysynnän arvioidaan olevan selvästi viime vuotta vahvempaa. Barometrikysely I/2018 tehtiin helmi-maaliskuun vaihteessa.

Lakiuudistus tekisi suomalaisrahastoista entistäkin paremman vientituotteen15.3.2018 13:33Tiedote

Ehdotus uudeksi rahastolaiksi toisi suomalaisia sijoitusrahastoja samalle viivalle eurooppalaisten kilpakumppanien kanssa. Valtiovarainministeriön työryhmä muuttaisi muun muassa yhtiöiden hallitusten kokoonpanoja ja laskisi osuudenomistajien vähimmäismäärää. Ehdotukset mahdollistaisivat rahastojen entistä selkeämmän ja kustannustehokkaamman toiminnan ja olisivat myös sijoittajien etu.

Konstit on monet talousosaamisessa – kouluyhteistyötä, vanhusten digitaitoja ja videosketsejä14.3.2018 07:57Tiedote

Suomalainen finanssiala edistää talousosaamista lukuisin eri keinoin. Alan yrityksillä on useita eri projekteja, joilla kansalaisten talousosaamista lisätään – tarkoituksena on tehdä ihmisistä osaavampia rahan käyttäjiä, jotka myös varautuvat riskeihin fiksusti. Meneillään oleva eurooppalaisen talousosaamisen viikko kerää erilaisia talousosaamistoimia kokoon.

Rahoitusalan uudet lakot eivät edistä sovun syntymistä12.3.2018 06:00Tiedote

Rahoitusalan sovintoesityksen helmikuun alussa hylänneet Ammattiliitto Pro ja Ammattiliitto Nousu ilmoittivat sunnuntaina 11.3. uusista lakoista rahoitusalalla. Työnantajia edustavat Finanssiala ry (FA) ja Palvelualojen työnantajat Palta pitävät uusia lakkoilmoituksia harmillisina. Uudet lakot hidastavat prosessia entisestään ja viivästyttävät alan koko henkilöstön palkankorotusten voimaantuloa. Tilanne on valitettava kaikkien kannalta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme