Finanssiala ry

FA: Sijoitusmuotojen verotuksen vahvistettava kansankapitalismia

Jaa

Finanssiala ry (FA) pitää viisaana valtiovarainministeriön ratkaisua asettaa eri sidosryhmistä ja virkamiehistä koottu työryhmä tekemään selvitys ja mahdolliset uudistusesitykset eri sijoitusmuotojen verokohtelusta.

”Hyvä ja laadukas lainsäädännön valmistelu edellyttää, että valmistelussa ovat mukana myös ne tahot, joiden toimintaan kyseinen lainsäädäntö keskeisesti vaikuttaa”, johtaja Lea Mäntyniemi FA:sta korostaa. Mäntyniemi on FA:n edustaja työryhmässä.

Työryhmän tehtävänä on arvioida nykyisen verokohtelun toimivuutta, ajantasaisuutta ja kannustavuutta sekä eri sijoitusmuotojen verokohtelun neutraalisuutta.

”On tärkeätä, että selvityksessä katsotaan omistamista ja sijoittamista kokonaisuutena.  Kansankapitalismin vahvistamiseksi pitää olla tarjolla erilaisia kotimaisia tapoja sijoittaa. Eri sijoitustuotteilla voi myös olla eri ominaispiirteitä. Tärkein tavoite on oltava se, miten parhaiten kannustetaan suomalaisia sijoittamaan ja vahvistamaan kansankapitalismia”, Mäntyniemi toteaa.

FA pitää erityisen tärkeänä, että työryhmä laatii ehdotuksen kertamaksuisten eläkkeiden verosääntelystä.

”Tehokkaimmillaan eläke on elinikäinen etuus. Sen avulla varmistetaan, että säästöt riittävät elämän loppuun saakka. Rankaisevan verotuksen takia kertamaksuisia eläkkeitä ei ole tällä hetkellä tarjolla. Kertamaksuisessa eläkkeessä eläkesijoitus voitaisiin tehdä yhdellä isolla suorituksella, esimerkiksi asunnon tai muun varallisuuden myynnistä kertyneellä voitolla. Se olisi tarpeen etenkin niille, jotka eivät ole pitkäaikaisesti pystyneet, huomanneet tai halunneet aiemmin säästää eläkettä varten”, Mäntyniemi muistuttaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Finanssiala ry
Finanssiala ry
Itämerenkatu 11 - 13
00180 HELSINKI

020 793 4200http://www.finanssiala.fi

Finanssiala ry (FA) edustaa Suomessa toimivia pankkeja, henki-, työeläke- ja vahinkovakuutusyhtiöitä, rahasto- ja rahoitusyhtiöitä sekä arvopaperivälittäjiä. Rakennamme jäsenillemme toimintaympäristöä, jossa ne voivat liiketoiminnallaan lisätä suomalaista hyvinvointia.

Finanssiala - Uudistuvan alan ääni

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finanssiala ry

Pankkibarometri: Lainakysyntä hieman alkuvuotta laimeampaa15.6.2018 07:00Tiedote

Finanssiala ry:n tuoreen Pankkibarometrin mukaan kotitalouksien ja yritysten luotonkysyntä on edelleen viime vuotta vilkkaampaa, mutta kasvun arvioidaan hieman laimentuneen verrattuna alkuvuoteen. Heinäkuun alusta kiristyvä asuntolainojen lainakatto on todennäköisesti vaikuttanut pankinjohtajien arvioihin kotitalouksien luotonkysynnän kehityksestä. Barometrikysely II/2018 tehtiin touko-kesäkuun vaihteessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme