Keskuskauppakamari

Fabrik ja Aromtech ensimmäisinä mukaan Keskuskauppakamarin Ilmastositoumukseen

Jaa

Keskuskauppakamarin vastuullisuuslautakunta on hyväksynyt ensimmäiset hakemukset hiilineutraaliutta tavoittelevaan Ilmastositoumus-järjestelmään. Ensimmäisinä hakemuksen jättivät viestintä- ja markkinointiyhtiö Fabrik Oy sekä terveystuotteiden valmistukseen erikoistunut Aromtech Oy. Molempien yritysten hakemukset hyväksyttiin ennen vappua.

Keskuskauppakamarin vastuullisuusasiantuntija Eero Yrjö-Koskinen. Kuva: Kimmo Penttinen.
Keskuskauppakamarin vastuullisuusasiantuntija Eero Yrjö-Koskinen. Kuva: Kimmo Penttinen.

”Olemme todella tyytyväisiä näiden yritysten aloitteellisuuteen päästövähennysasioissa. Se osoittaa, että ilmastotyö tukee yritystoimintaa toimialasta riippumatta. Toivomme että mahdollisimman moni yritys seuraisi Fabrikin ja Aromtechin esimerkkiä”, sanoo Keskuskauppakamarin vastuullisuusasiantuntija Eero Yrjö-Koskinen. 

Yrjö-Koskinen uskoo, että vähähiilisyys on tulevaisuudessa olennaisen tärkeä menestystekijä yritystoiminnan kannalta. Molemmat Ilmastositoumusta hakeneet yritykset uskovatkin vähähiilisyyden tuovan myös kilpailuetua liiketoiminnassaan. 

Fabrikin hiilijalanjälki oman toiminnan osalta oli suhteellisen helppoa selvittää ja pystymme sitä myös pienentämään jo tämän vuoden aikana. Olemme koko henkilökunta innoissamme mahdollisuudesta vaikuttaa tulevaisuuteen positiivisesti ja tyytyväisiä Keskuskauppakamarin kanssa tehtävästä yhteistyöstä. Kehitämme voimakkaasti myös palvelujamme auttaaksemme asiakkaitamme vastuullisuuden hyödyntämisessä kilpailuetuna”, sanoo Fabrik Oy:n toimitusjohtaja Perttu Kouvalainen.  

”Kiertotalouden yrityksenä toimintaperiaatteissamme ympäristöasiat ovat aina olleet osana päätöksentekoa ja yksi keskeisiä arvojamme. Ilmastositoumuksessa mukanaolo tuo lisää tavoitteellisuutta hiilijalanjäljen minimoimiseen, ja antaa käytännön työkaluja sidosryhmäviestintään. Uskomme, että myös kuluttajat pitävät tätä asiaa tärkeänä, joten sitä kautta se tuo myös kilpailuetua liiketoiminnassa ja mahdollisesti myös säästöjä, kun kaikki on tarkkaan harkittua ja laskettua”, sanoo Aromtech Oy:n toimitusjohtaja Helena Korte. 

Keskuskauppakamari lanseerasi Ilmastositoumuksen nimellä tunnetun päästövähennysjärjestelmän syksyllä 2019. Järjestelmän avulla yritykset sitoutuvat tavoittelemaan hiilineutraaliutta vuoteen 2035 mennessä sekä raportoimaan vuosittain vastuullisuuslautakunnalle päästövähennystyön edistymisestä. 

Koronavirustilanteen vuoksi Keskuskauppakamari tarjoaa mahdollisuutta hakea Ilmastositoumusta ilman hakemuksesta perittävää käsittelymaksua.  

Keskuskauppakamari järjestää myös maksuttomia tietoiskuja Ilmastositoumuksesta. Seuraava tietoisku järjestetään keskiviikkona 13.5. klo 8.30. Tietoisku toteutetaan etäyhteyksin. Lisätietoja oheisessa linkissä. 

Keskuskauppakamarin päästövähennyskoulutukset jatkuvat toukokuussa 19.5., 26.5., 27.5. ja 28.5. Koulutukset järjestetään etätilaisuuksina, ja niihin voi ilmoittautua oheisesta linkistä. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Keskuskauppakamarin vastuullisuusasiantuntija Eero Yrjö-Koskinen. Kuva: Kimmo Penttinen.
Keskuskauppakamarin vastuullisuusasiantuntija Eero Yrjö-Koskinen. Kuva: Kimmo Penttinen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Keskuskauppakamari
Keskuskauppakamari
PL 1000
00101 Helsinki

http://kauppakamari.fi/

Keskuskauppakamari työskentelee valtakunnallisesti elinkeinoelämän hyväksi, elinvoimaisen Suomen puolesta. Haluamme helpottaa yritysten toimintaedellytyksiä verotuksen, liikenteen ja lainsäädännön saralla sekä kansainvälisessä kaupassa. Edistämme yritysten itsesääntelyä sekä tarjoamme monipuolisia asiantuntijapalveluja elinkeinoelämän tarpeisiin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keskuskauppakamari

Hallituksen lisätalousarvio on kaksiteräinen miekka3.6.2020 12:33:38 EESTTiedote

Hallitus päätti vuoden neljännestä lisätalousarvioesityksestä 2.6.2020. Hallituksen lisätalousarvio on poikkeuksellisen suuri. Lisätalousarvioesityksellä käynnistetään 5,5 miljardin euron toimenpidekokonaisuus, jolla pyritään tukemaan talouden elpymistä. Lisätalousarviossa esitetään sekä akuutteja kriisinhoidollisia, että taloutta elvyttäviä toimia. Esimerkiksi akuuttia tilannetta helpottamaan tarkoitettua kustannustukea koskevaan lakiesitykseen varataan 300 miljoonaa euroa.

Kauppakamarikysely: Paikallisen sopimisen lisääminen ja työvoimakustannusten alentaminen parasta lääkettä Suomen kilpailukyvylle3.6.2020 00:01:00 EESTTiedote

Paikallisen sopimisen laajempi mahdollistaminen sekä työvoimakustannusten alentaminen nousivat selkeästi parhaiksi keinoiksi, kun yritykset arvioivat, mitkä vaikuttaisivat myönteisesti Suomen kilpailukykyyn ja elinvoimaisuuteen. Kauppakamarien jäsenyrityksilleen tekemässä kyselyssä paikallista sopimista piti myönteisenä tai erittäin myönteisenä 92 prosenttia yrityksistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme