Vaasan kaupunki - Vasa stad

Fall av coronavirussmitta i skolorna Isolahden koulu, Merenkurkun koulu och Vanhan Vaasan koulu samt i Onkilahden yhtenäiskoulu

Dela

I skolor i Vasa har det 10.9 och 12.9 konstaterats fall av coronavirussmitta.

I Isolahden koulus lägsta klasser har två fall av coronavirussmitta konstaterats. Av eleverna har totalt 33 blivit exponerade. Av personalen har tre försatts i karantän.

I de högsta klasserna i Merenkurkun koulu har ett fall av coronavirussmitta konstaterats 10.9. Av eleverna har 24 blivit exponerade och av personalen två.

I Onkilahden yhtenäiskoulu har ett fall av coronavirussmitta konstaterats i de högsta klasserna 12.9. Av eleverna har 48 blivit exponerade och av personalen tre.

I Vanhan Vaasan koulu har ett fall av coronavirussmitta konstaterats 10.9. Av eleverna har 14 blivit exponerade och av personalen en.

Alla exponerade har försatts i karantän i enlighet med hälsomyndigheternas anvisningar. För övriga elever fortsätter skolgången som normalt.

I alla skolor har alla elevers vårdnadshavare samt personalen informerats om det inträffade.

Kontakter

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Den 18 september är det hälsovårdarnas dag – de vårdar kommunbor från vaggan till graven17.9.2021 11:59:12 EEST | Tiedote

Hälsovårdarnas arbetsinsats för kommunbornas hälsa är verkligen omfattande och mångsidig. Var och en av oss har fått prata med en hälsovårdare, för de har en viktig roll när det gäller att främja kommunbornas hälsa och välmående från vaggan till graven. Hälsovårdare kan arbeta t.ex. vid mödrarådgivningen, barnrådgivningen, skol- och studenthälsovården samt inom den service som främjar seniorers hälsa.

Terveydenhoitajapäivää vietetään 18.9. – he hoitavat kuntalaisia vauvasta vaariin17.9.2021 11:54:49 EEST | Tiedote

Terveydenhoitajien työpanos kuntalaisten terveyden eteen on todella laaja ja monipuolinen. Jokainen meistä on päässyt ”terkkarin” juttusille, sillä he ovat tärkeässä roolissa kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi vauvasta vaariin. Terveydenhoitajat voivat työskennellä esimerkiksi äitiysneuvolassa, lastenneuvolassa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa sekä ikäihmisten terveydenedistämisen palveluissa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum