Vaasan kaupunki - Vasa stad

Fåren började på sitt sommarjobb

Dela

Fåren började beta 12.5.2020 på ängen mellan Västra Långgatan och Torggatan mittemot Gamla Vasa ruiner.

Det här är tredje sommaren Vasa stads grönområdesenhet anlitar sommarfår som landskapsvårdare i Gamla Vasa. De ekologiska och varsamma landskapsvårdarna lämpar sig väl för ett område som är kulturhistoriskt och arkeologiskt värdefullt.

De får av finsk lantras som betar på ängen kommer från en fårfarm i Staversby i Korsholm. Man besöker fåren varje dag för att kontrollera att allt är bra med dem och samtidigt får de färskt vatten.

Rör dig försiktigt i närheten av fårinhägnaden. Gå inte in i inhägnaden och mata inte fåren. Du ser väl också till att din hund inte stör fåren. På det här sättet säkerställs att fåren har det bra och att de hålls friska.

Kontakter

grönområdeshortonom Leila Roininen, tfn 0400 959 179

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Den ena körfilen stängs vid Kvarngatan 14 29.5.2020 09:40:41 EESTTiedote

På grund av gatuarbeten måste den ena körfilen vid Kvarngatan 14 stängas 1.6. Körfilen från Kvarngatan till Smedsbyvägen är stängd i ungefär en vecka. Körfilen i andra riktningen är öppen som normalt. Körning till tomterna är tillåten. – I det här skedet utförs schaktningsarbeten och grunden för gatan jämnas ut. De egentliga körfilerna anläggs inte ännu i det här skedet, berättar ansvariga byggarbetsplatschefen Tiina Skön. Bilaga: Karta över trafikregleringarna vid Kvarngatan 14

Toinen ajokaista suljetaan Myllykatu 14 kohdalla  29.5.2020 09:38:08 EESTTiedote

Myllykatu 14 kohdalla toinen ajokaista joudutaan sulkemaan 1.6. lähtien kadunrakentamisen työmaan ajaksi. Ajokaista Myllykadulta Sepänkyläntielle päin on suljettu noin viikon ajan. Toiseen suuntaan ajokaista on auki normaalisti. Tonteille ajo on sallittu. – Tässä vaiheessa tehdään louhintatyöt ja katupohjan tasaus. Varsinaisia ajokaistoja ei muokata vielä tässä vaiheessa, työmaan vastaavana toimiva työmaapäällikkö Tiina Skön kertoo. Liite: Kartta liikennejärjestelyt Myllykatu 14

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum