Vaasan kaupunki - Vasa stad

Felparkerade bilar äventyrar säkerheten vid Fiskstranden 

Dela

Fiskstranden är en byggarbetsplats där felparkerade bilar utgör en stor risk för säkerheten. För att situationen ska kunna åtgärdas utökas parkeringsplatserna vid Strandgatan, och parkering på de förbjudna områdena bötfälls. Trafikmärkena ändras så att de stämmer överens med den nya regleringen.

Kommunteknikdirektör Jukka Talvi är glad över att Fiskstranden som ska förnyas är så populär. – Till området kommer man också längre ifrån, och då vill man parkera bilen så nära målet som möjligt. Samtidigt är situationen med felparkerade bilar oroande. Vi har förlorat kontrollen över parkerings-situationen. Just nu är stranden en byggarbetsplats, och de felparkerade bilarna måste fås bort med tanke på säkerheten, säger Talvi 

Vid Fiskstranden är parkering tillåten endast på de platser som har märkts ut för parkering. I övrigt är parkering förbjuden i området.    

För att situationen ska kunna åtgärdas utökas parkeringsplatserna längs Strandgatan. På Strandgatan tillåts parkering också på strandsidan under den snöfria tiden. Under vintern kräver gatuunderhållet mera utrymme. På Fiskstranden sätts områdesparkeringsförbud ut i varje färdriktning, och märkena förses med klargörande tilläggsskyltar. För felparkerade bilar blir det böter.  

Vid renoveringen av Fiskstranden kommer den nuvarande sjösättningsplatsen att tas ur bruk. Den närmaste sjösättningsplatsen medan byggarbetena pågår finns på Smulterö. I höst tas en ny sjösättningsplats i bruk på Fiskstranden på andra sidan om fängelset. Genom parken går en tillfällig körrutt på grund av byggarbetsplatsen. Den kommer att återställas som park när byggarbetena är klara.  

 

Kontakter

kommunteknikdirektör Jukka Talvi, tfn 040 831 1550 
trafikregleringschef Jori Löfbacka, tfn  040 354 3494 

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum