Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf

FFC-enkät: Ett gott anseende minskar rekryteringsproblemen för arbetsgivare

Dela

Arbetsgivare med ett gott anseende har mindre rekryteringsproblem, visar en enkät som fackcentralen FFC har gjort bland förtroendemän och arbetarskyddsfullmäktige. Svårast är det att hitta arbetstagare till deltidsjobb.

Det finns ett klart samband mellan rekryteringsproblem och anseendet som arbetsgivare. En enkät som FFC har gjort visar att 59 procent av förtroendemännen och arbetarskyddsfullmäktige på arbetsplatser med ett gott arbetsgivaranseende berättar att den egna arbetsplatsen har haft svårt att hitta nya arbetstagare att anställa. På arbetsplatser som inte har ett gott arbetsgivaranseende är siffran hela 86 procent.

– Anseendet som arbetsgivare är av stor betydelse för företagens och organisationernas konkurrenskraft och framgång. Ett gott anseende är också en betydande konkurrensfördel när man söker ny och kunnig arbetskraft. Organisationer med ett gott anseende får fler och bättre jobbansökningar, säger Eve Kyntäjä som är expert på invandringspolitik på FFC.

Hon betonar att ett gott arbetsgivaranseende framför kan uppnås genom att arbetstagarna behandlas väl, arbetsförhållandena och anställningsvillkoren är i skick och lönerna är anständiga.

Det är mycket vanligt att arbetsplatserna har problem när det gäller rekrytering av nya arbetstagare. Av de förtroendevalda inom FFC:s branscher uppger 68 procent att det har varit svårt att rekrytera personal till den egna arbetsplatsen. Störst har svårigheterna varit inom de privata servicebranscherna, där tre fjärdedelar (75 %) av de förtroendevalda rapporterar om rekryteringsproblem.

De förtroendevalda bedömer att rekryteringsproblemen i synnerhet gäller deltidsanställningar, där två tredjedelar (70 %) rapporterar om rekryteringsproblem. Drygt hälften av de förtroendevalda berättar att rekryteringsproblem också förekommer när det gäller heltidsanställningar och fasta anställningar.

Eve Kyntäjä påpekar att det har blivit klart vanligare med deltidsjobb under det här årtusendet.

– Enligt Statistikcentralen jobbar ungefär 17 procent av de finländska löntagarna deltid. Vanligast är det med deltidsjobb inom hotell- och restaurangbranschen, handeln samt social- och hälsovårdstjänsterna.

Största delen (92 %) av de förtroendevalda som svarade på enkäten berättar att den egna arbetsplatsen har sökt nya arbetstagare under de senaste åren.

FFC:s enkät besvarades av 693 förtroendemän och arbetarskyddsfullmäktige i november.

Mer information:

Eve Kyntäjä, expert på invandringspolitik, tfn 040 051 3162
Riitta Juntunen, forskningsexpert (FFC:s förtroendemannapanel), tfn 040 570 4408 

Nyckelord

Länkar

Om

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf
Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf
Pitkänsillanranta 3
00530 Helsinki

020 774 000https://www.sak.fi

Beställ FFC:s svenskspråkiga nyhetsbrev så får du aktuell information om arbetslivet per e-post varannan vecka: https://www.sak.fi/sv/nyhetsbrev

Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC är förbundens förbund. Vi representerar 17 fackförbund och ungefär 900 000 medlemmar. Kommunala familjedagvårdare, flygvärdinnor, busschaufförer, servitörer, byggnadsarbetare, pappersarbetare och dansare – alla representerar de FFC:s branscher.

Följ Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum