Fidelix GroupFidelix Group

Fidelix Group förvärvar EcoGuard och skapar nordisk marknadsledare för att göra byggnader smarta

Dela

Free to use 5.4.2019 at 7.00 CET. Fidelix Holding Oy har den 2 april ingått ett avtal om att förvärva EcoGuard AB, marknadsledande svensk leverantör av molnbaserad mjukvara, sensorprodukter och innovativa lösningar för fastighetsägare inom bostäder.

Signing Björn Fagerdahl (left) _ Tero Kosunen (right)
Signing Björn Fagerdahl (left) _ Tero Kosunen (right)

EcoGuards lösningar möjliggör temperaturmätning och fakturering av vatten och el baserad på individuell konsumtion (IMD), som hanteras och administreras i CURVES - en kraftfull molntjänst för dataanalys och visualisering. Plattformen gör det möjligt för fastighetsägare att analysera, visualisera, optimera och fakturera energi baserad på faktisk användning. Förbrukning av el och vatten kan analyseras av både fastighetsägare och enskilda boende.

"EcoGuard har en imponerande meritlista från att lösa fastighetsägares utmaningar i ett brett perspektiv. Erfarenheterna och betygen vi fått från EcoGuards kunder har varit utmärkta - utan undantag. Det är det bästa beviset på det fantastiska arbetet som hela laget har gjort sedan 2004. "säger Tero Kosunen, VD Fidelix.

"Vi är glada att få vara en del av Fidelix-koncernen. Vi tror att Fidelix är en idealisk partner för att stödja vår tillväxtplan i Sverige, och vi ser också en stor möjlighet för oss att växa med vårt erbjudande till bostadsbyggare och fastighetsägare i Finland och andra nya marknader. Vi kommer att bli ännu starkare tillsammans i digitaliseringen av byggnader i Norden ", säger Björn Fagerdahl, VD EcoGuard.

EcoGuard har idag en omsättning på 100 MSEK och cirka 50 anställda. Förvärvet har ingen inverkan på de anställda i EcoGuard eller Fidelix.

Pro forma nettoomsättning för Fidelix-koncernen är nu över 40 miljoner euro och koncernen sysselsätter 280 personer.

Kontakter

More Information:

Tero Kosunen, Fidelix Oy, CEO
tel. +358 50 444 1200

Björn Fagerdahl, EcoGuard AB, CEO
tel. +46 73 233 0135

Bilder

Signing Björn Fagerdahl (left) _ Tero Kosunen (right)
Signing Björn Fagerdahl (left) _ Tero Kosunen (right)
Ladda ned bild

Länkar

Om

Fidelix Group
Fidelix Group
Martinkyläntie 41
01720 VANTAA

09 250 1288https://www.fidelix.fi

EcoGuard AB grundades 2004 för att hjälpa sina kunder att minska sina energikostnader och nå sina miljömål med mätbarhet som en förutsättning för att nå dessa mål. År 2009 beslutade företaget att uteslutande fokusera på mätning i bostadsfastigheter - och idag är EcoGuard marknadsledaren inom detta segment i Sverige. EcoGuard är engagerade i sina kundrelationer och stödjer fastighetsägare i digitaliseringen och användningen av sensormätningar, vilket återspeglas i fortsatt stora investeringar i nya produkter och tjänster.
www.ecoguard.se 

Fidelix grundades 2002 för att utveckla intelligenta och tillförlitliga system för fastighetsautomatisering. Våra avancerade innovationer och tjänster för fastighetsägare har gjort det möjligt för oss att växa till att bli marknadsledande i Finland. Fidelix huvudkontor, FoU och produktionsenheter ligger i Vanda, Finland. Dessutom erbjuder Fidelix sina kunder servicetjänster genom sina 12 regionala kontor i Finland och ett lokalt dotterbolag i Sverige. Idag har Fidelix en nettoomsättning på 30 miljoner euro och 230 anställda med en passion för att göra nordiska byggnader smartare.
http://www.fidelix.fi 

Följ Fidelix Group

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Fidelix Group

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum