Fiksuviini.fi

Fiksuviini.fi julkaisee vuoden 2023 parhaan punaisen hanaviinin

Jaa
Fiksuviini.fi julkaisee vuoden 2023 parhaan punaisen hanaviinin 27.04.2023 klo: 08:00. Juha Lihtonen ja Petri Pellinen Fiksuviinin asiantuntijatiimistä maistoivat punaisia hanaviinejä erittäin kattavalla otannalla. Maistelun tarkoituksena oli saada käsitys kokonaistarjonnasta, sekä luonollisesti löytää se kaikista paras hinta-laatusuhteen hanaviini. Haaste oli kova, mutta selvä voittaja löytyi!

Hanaviini, BIB, Bag in box, lootaviini, tonkkaviini, hanapakkaus. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, mutta on selvää, että suomalaiset kuluttajat rakastavat tähän pakkausmuotoon pakattuja viinejä.

"Hanaviinit ja muuhun kuin lasiin pakatut viinit hallitsevat Suomen viinimarkkinaa jo yli 50 % markkinaosuudellaan kaikesta viinimyynnistä. Kuitenkin näillä viineillä on usein laadultaan huonomman viinin maine. Koska on kuitenkin selvää, että kuluttajat pitävät näistä viineistä, niin päätimme lähteä selvittämään, mikä viini on Fiksuviinin kriteereillä arvioituna se kaikista paras. Päätimme antaa tehtävän asiantuntijoillemme Petri Pelliselle ja Juha Lihtoselle. He tarttuivat tehtävään ilolla, vaikkakin hymy hieman hyytyi tehtävän laajuuden selvitessä." Fiksuviini.fi-palvelun perustaja Henry Johansson taustoittaa hymyillen syitä uudelle viinikilpailulle.

"Suomessa on saatavilla Alkon valikoimassa noin satakolmekymmentä erilaista kolmen litran punaista hanaviiniä, joten valikoima on runsas. Esikarsinnan kautta jätimme pois osan viineistä lopullisten maistettavien viinien joukosta. Jätimme pois viinejä, joilla ei ollut saatavuutta verkkokaupassa valintahetkellä, viinejä joiden makuprofiilia dominoi runsas jäännössokeri. Emme myöskään maistaneet uudestaan viinejä, jotka olimme jo maistaneet eri yhteyksissä. Lopputuloksena tiimimme maistoi hieman alle neljääkymmentä erilaista punaista kolmen litran hanaviiniä. Näytteet ostimme Alkon verkkokaupasta aivan samalla tavalla, kuin kuluttajat sen tekisivät." Johansson avaa valintaprosessia.


“Hanapakkausviinitastingissä tarjonta oli muutamaa poikkeusta lukuunottamatta yllätyksetön. Viinit olivat vaatimattomia, samankaltaisia ja valtaosaa leimasi makua pyöristävä makeus. Tunnettujen tuottajanimien viinit olivat järjestäen siistejä ja hyvin tehtyjä, joskin persoonattomia. Hanapakkausviinien kohdalla on myös hyvä todeta, ettei hinta määrittele todellakaan viinien laatua. Joukon arvokkaimmat viinit eivät sijoittuneet omissa arvioissani lähellekään kärkeä." Juha Lihtonen kuvailee tuntojaan maistelun jälkeen.

"Lähtökohtaisesti ei ole kovin yleistä maistella huomattavan suuria määriä erilaisia hanaviinejä kerralla. Tämä toi pruuviin jo oman haasteensa. Viinien samankaltaisuus oli kuitenkin yllätys, vaikka siihen oli osannut valmistautua etukäteen. Yleisesti otten viinit olivat siistejä, hyvin valmistettuja mutta persoonattomuus vaivasi useita, vaikka rehellisyyden nimessä pitää todeta että hanapakkukseen pakatuissa punaviineissä on aina kysymyksessä suhteellisen edullinen viini." Petri Pellinen summaa pruuvista.

Ylipäätään tuon määrän maistaminen analyyttisesti ja yhdellä istumalla on haastavaa. On yksi asia maistaa viinejä pikaisesti todeten pitääkö vaiko ei, mutta ammattimaistamiseen kuuluu analyysi sekä erilaisten johtopäätösten teko. Tällä kertaa tuo tehtävä oli vaativa, sillä niin moni viini muistutti toisiaan.
Miten löytää eroja viineistä, joista pääosa on hillomaisen hedelmäisiä, kevyen paahteisia sekä kevyen mausteisia ja joilla on pehmeät tanniinit ja samankaltainen hapokkuus?

No ei se helppoa ollutkaan, mutta sitä me teemme Fiksuviinissä. Maistelemme paljon viinejä, jotta muiden ei tarvitse tehdä sitä. Meidän onneksi muutama kärkiviini löytyi, sekä yksi selkeä voittaja. Sen paljastamme 27.4. klo 8:00

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Fiksuviini.fi
Fiksuviini.fi
Itälahdenkatu 23 B
00210 Helsinki

https://www.fiksuviini.fi

Fiksuviini.fi-palvelu etsii parhaimmat hinta-laatusuhteen viinit Alkon valikoimasta.Palvelu on suunniteltu suomalaisille kuluttajille, jotka arvostavat parempaa viinilaatua samaan hintaan.

Fiksuviini.fi julkaistiin tammikuussa 2021 – Facebookissa jaettavista viinivinkeistä on nopeasti kasvanut yksi Suomen suurimmista ja vaikuttavimmista viinimedioista yli 30.000 seuraajan muodossa. Autamme kuluttajia, tukemme maahantuojia ja vähennämme viinihävikkiä.

Olemme Alkosta riippumaton toimia, joka kuratoi Alkon valikoimaa, jotta kuluttajien olisi helpompi valita oikeat viinit.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fiksuviini.fi

Maze Shiraz Cabernet Sauvignon vuoden 2023 paras hanaviini!27.4.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Juha Lihtonen ja Petri Pellinen Fiksuviinin asiantuntijatiimistä maistoivat punaisia hanaviinejä erittäin kattavalla otannalla. Maistelun tarkoituksena oli saada käsitys kokonaistarjonnasta, sekä luonnollisesti löytää se kaikista paras hinta-laatusuhteen hanaviini. Selkeä voittaja löytyi huolellisen maistelun, eli pruuvauksen lopputuloksena. “Maze oli se viini, joka nousi selvästi esille. Siitä tuli heti tunne, että ollaan Australiassa ja samoin, että tämä voisi hyvinkin olla laadukkaampi pullotettu viini. Myös Icaro hyvällä tasapainollaan ja hedelmäisyydellään tuli esille, kuten myös ruokaviininä Corte Rossa Barbera." Petri Pellinen summaa.

Fiksuviini.fi palvelun asiantuntijat löysivät Barolon ystävien arkiviinin, joka on todellinen löytö!14.2.2023 12:52:04 EET | Tiedote

Nebbiolo-lajikeesta puhutaan eniten Piemontesta puhuttaessa. Useimmiten kuitenkin juodaan Barbera-lajikkeesta tehtyjä viinejä. Podere Ruggeri Corsini Barbera d'Alba 2020 on helmi kaikkien Barberoiden joukossa, joka Juha Lihtosen mukaan onkin “Barolon ystävien arkiviini.” Se kuulostaa todella suurelta lupaukselta, mutta tämän viinin kohdalla suurilla puheilla on myös katetta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme