Helsingin yliopisto

Filosofisen tiedekunnan promootio jatkaa perinnettä jo 97. kertaa

Jaa
Tällä viikolla, 25.–27. toukokuuta, järjestetään Helsingin yliopiston filosofisen tiedekunnan 97. promootio. Juhlallisessa maisteri- ja tohtoripromootiossa promovoidaan lähes 500 promovendia. Yhteensä promootioon osallistuu noin 900 henkeä. Juhlinta on alkanut jo 13.5. Floran päivänä, kun promootion yleiseksi seppeleensitojaksi valittiin professori Timo Vesalan tytär Jemina Kauristie.

Promootion näkyvin osuus on perjantaina 26.5. n. klo 13.30, kun maisterit ja tohtorit siirtyvät promootioaktin jälkeen kulkueena Tuomiokirkolle. Kulkueessa maisterit ja tohtorit kantavat oppiarvonsa tunnuksia, maisterit laakeriseppelettä ja maisterinsormusta, tohtorit tohtorinhattua ja -miekkaa. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä maisterien ja tohtorien yökulkue kulkee pitkin Helsingin keskustaa ja päättyy yliopiston päärakennukselle, missä tervehditään juhlapuheella nousevaa aurinkoa.

Riemupromovendeja ja kunniatohtoreita

Promootiossa promovoidaan myös 21 riemumaisteria ja kuusi riemutohtoria. He ovat osallistuneet promootioon 50 vuotta sitten. Lisäksi promootiossa vihitään kunniatohtoreiksi 13 tieteen, kulttuurin ja yhteiskunnan eri aloilla ansioitunutta henkilöä. Heidän joukossaan ovat liittokansleri Angela Merkel (poissaolevana) ja kustantaja Touko Siltala. Muut kunniatohtorit edustavat filosofisen tiedekunnan eri tieteenaloja eri puolilta maailmaa. Eniten promootioon osallistuu kuitenkin nuoria maisteri- ja tohtoripromovendeja eri aloilta.

Promootioaktin jälkeen promootioväki siirtyy kulkueessa yliopiston juhlasalista Kielikeskuksen juhlasaliin tunnustuksettomaan tilaisuuteen ja Tuomiokirkkoon promootiojumalanpalvelukseen. Promootiopalveluksessa saarnaa professori Martti Nissinen. Tunnustuksettomassa tilaisuudessa puheen pitää tohtori Syksy Räsänen.

Lisätietoja kunniatohtoreista: http://fil-promootio2017.helsinki.fi/kunniatohtorit/

Filosofisen tiedekunnan promootio on vanhin Suomen akateemisista juhlista

Helsingin yliopiston filosofisen tiedekunnan muodostavat humanistinen, matemaattis-luonnontieteellinen, bio- ja ympäristötieteellinen, kasvatustieteellinen sekä farmasian tiedekunta. Filosofisen tiedekunnan promootio on Suomen akateemisista juhlista vanhin. Ensimmäinen promootio järjestettiin vuonna 1643 Turun Kuninkaallisessa Akatemiassa vanhan eurooppalaisen yliopistoperinteen mukaisesti. Kevään 2017 promootiossa promoottorina toimii professori Patrik Scheinin kasvatustieteellisestä tiedekunnasta, juhlamenojen ohjaajana professori Jouko Rikkinen bio- ja ympäristötieteellisestä tiedekunnasta ja yliairuena yliopistonlehtori Outi Salminen farmasian tiedekunnasta. Juhlintaan osallistuu noin 500 maisteriksi tai tohtoriksi vihittävää promovendia.

Promootioakti alkaa 26.5. klo 10 Helsingin yliopiston Suuressa juhlasalissa (Unioninkatu 34). Lehdistön edustajat ovat lämpimästi tervetulleita tilaisuuteen! Muistattehan kuitenkin, että itse aktin valokuvaaminen tai videoiminen ei ole sallittua. Pressikuvat promootioaktista ovat ladattavissa promootion verkkosivujen kautta.

Jos haluatte saapua promootion tilaisuuksiin, pyydämme ottamaan etukäteen yhteyttä promootiokanslistiin (Tapani Tamminen, p. 02941 23209, fil-promootio@helsinki.fi). Tarkempia tietoja tapahtumista promootion sivuilla: http://fil-promootio2017.helsinki.fi/

Promootioaktia on myös mahdollista seurata verkkolähetyksenä yliopiston sivujen kautta osoitteessa https://www.helsinki.fi/fi/unitube/video/3a09c16d-a86d-42e7-a99b-1f43cc19d72e

Promootion hashtag: #filpromootio17

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Promootion gratista Mari Lehtoruusu
mari.lehtoruusu@gmail.com, puh. 040 561 9929

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye