Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus FIMEA

Fimea jatkaa monipaikkaisena virastona

5.7.2017 13:28 | Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus FIMEA

Jaa

Hallitus päätti 5.7.2017 lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean alueellistamispäätöksen muuttamisesta. Fimean päätoimipaikka säilyy Kuopiossa, mutta toiminta jatkuu myös Helsingissä ja Turussa. Virasto toimii monipaikkaisesti ja voi jatkossa palkata osaajia paikkakunnasta riippumatta tapauskohtaisen harkinnan mukaan.

– Olemme tyytyväisiä että asialle saatiin vihdoin päätös. Saamme työrauhan ja voimme keskittyä tärkeään tehtäväämme lääkkeiden ja veri- ja kudostuotteiden valvojana sekä lääkealan kehittäjänä, toteaa Fimean ylijohtaja Sinikka Rajaniemi. – Päätös ei katkaise kasvuedellytyksiämme ja turvaa toimintamme niin henkilöstön, organisaation kuin suomalaisten lääkkeiden käyttäjien ja lääkealan toimijoidenkin kannalta hyvällä tavalla. Hyvin toimiva lääkeviranomainen houkuttelee Suomeen myös kliinisiä lääketutkimuksia, joiden avulla kehitetään uusia lääkeinnovaatioita ja tuetaan terveysalan kasvustrategian toteutumista.

– Nyt keskitymme kehittämään toimintaamme monipaikkaisena virastona. Meillä on ammattitaitoinen ja asiantunteva henkilöstö, joka osaa työskennellä usealla paikkakunnalla hyödyntäen digitalisaatiota ja etätyön mahdollisuuksia. Tavoitteenamme on, että lääketutkimus, lääkkeiden saatavuus, lääkehoitojen turvallisuus ja tarkoituksenmukaisuus Suomessa ovat jatkossakin eurooppalaista huipputasoa.

Brexit tuo lisätöitä

Britannian lääkeviraston MHRA:n jättäytyessä pois lääkevirastoverkostosta muiden maiden tehtäväksi jäävät kaikki heidän vastuullaan olleet tehtävät. – Fimea on omalta osaltaan aloittanut suunnitelmat tämän työtaakan jakamiseksi ja nyt voimme entistä tehokkaammin rekrytoida asiantuntijoita eri puolilta Suomea, sanoo Rajaniemi. – Koska Fimean ja sen asiantuntijoiden maine on erinomainen, mahdollisuudet pärjätä kovassa kilpailussa muiden kansallisten virastojen kanssa ovat hyvät.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Sinikka Rajaniemi, ylijohtaja, p. 02952 23100
Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus FIMEA
Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus FIMEA
PL 55
00034 FIMEA

029 5223341http://www.fimea.fi

Fimea on sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalan viranomainen, joka valvoo lääkkeitä, veri- ja kudostuotteita sekä kehittää lääkealaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus FIMEA

EPIPEN – adrenaliinikyniä vedetään pois kuluttajilta tuotevirheen vuoksi14.3.2017 14:47Tiedote

Meda vetää takaisin Suomessa ja muissa Euroopan maissa 300 mikrogramman Epipen-valmisteen erän 5FA665F (käytettävä ennen 31.3.2017). Epipen on adrenaliinia sisältävä autoinjektori. Sitä käytetään ensiapuna välitöntä hoitoa vaativissa vaikeissa, äkillisissä ja henkeä uhkaavissa allergisissa reaktioissa (anafylaktisessa sokissa), joiden aiheuttaja on esimerkiksi hyönteisen pisto tai purema, ruoka-aine, lääke tai fyysinen rasitus. Takaisinveto tehdään, koska on ilmennyt, että valmistajan mukaan tämän erän autoinjektori ei ole joissakin yksittäisissä tapauksissa toiminut virheettömästi. Tämän vuoksi injektori ei mahdollisesti vapauta henkeä uhkaavissa tilanteissa tarvittavaa määrää adrenaliinia. Jos lääkkeen käyttäjällä on erää 5FA665F oleva Epipen-kynä, tulee se palauttaa apteekkiin. Apteekki toimittaa tilalle korvaavan valmisteen. MEDA:n tiedote

Fimea täsmentää julkisuudessa esitettyjä tietoja10.3.2017 11:16Tiedote

Julkisuudessa on esitetty erilaisia näkemyksiä Fimean roolista lääkeinnovaatioden kehittäjänä sekä vaihtelevia lukuja Fimean henkilöstön vaihtuvuudesta. Fimea tehtävänä on valvoa lääkkeitä, veri- ja kudostuotteita sekä kehittää lääkealaa. Viraston tehtäväkokonaisuuksiin kuuluvat lääkealan lupa- ja valvontatehtävät, tutkimus- ja kehittämistehtävät sekä lääketiedon tuottaminen ja välittäminen lääkehuollon ja lääkehoitojen vaikuttavuuden parantamiseksi. Keskushallinnon viranomaisena Fimea ei voi olla osallisena yksittäisten yritysten lääkekehityksessä. Sen sijaan Fimea antaa asiantuntija-apua lääkekehityksen varhaisvaiheessa (ns. lääkeneuvolatoiminta) sekä myöhemmissä vaiheissa antamalla tieteellistä neuvontaa. Fimea kohtelee kaikkia toimijoita tasapuolisesti. Henkilöstön vaihtuvuus Alueellistamispäätöstä seuranneita vuosia lukuunottamatta henkilöstön vaihtuvuus on pääasiassa liikkunut viiden ja kymmenen prosentin välillä. Alueellistamisen jälkeisinä vuosina Fimeasta irtisanoutui noin 70

Fimea peruutti Renkomäen apteekkarin apteekkiluvan11.11.2016 12:59Tiedote

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea on peruuttanut Lahden 12. apteekin apteekkarin toimiluvan. Päätös peruuttamisesta tehtiin Fimean valvontalautakunnassa 11.11.2016, koska apteekkari oli saanut Fimealta kirjallisen varoituksen apteekin toiminnassa havaittujen laiminlyöntien vuoksi eikä ollut korjannut menettelyään. Tehty päätös tulee viipymättä voimaan, koska päätöksen täytäntöönpanoa ei voida valvontalautakunnan näkemyksen mukaan yleisen edun vuoksi lykätä. Tämä tarkoittaa, että apteekkari ei voi jatkaa apteekin pitämistä. Apteekki on suljettu toistaiseksi. Renkomäen apteekin ollessa suljettuna lääkkeiden saatavuudesta alueella vastaavat muut alueen apteekit. Aiemmat tiedotteet: Fimea pyytää asiakkaita ilmoittamaan Renkomäen apteekin ongelmatoimituksista (4.11.2016) Fimea suosittelee Renkomäen apteekissa asioivia tarkistamaan lääkkeensä (3.11.2016) Lisätiedot: Johtaja Eija Pelkonen, puh. 029 522 3210 Lakimies Paavo Autere, puh. 029 522 3614 viestintäjohtaja Minna Taka

Fimea pyytää asiakkaita ilmoittamaan Renkomäen apteekin ongelmatoimituksista4.11.2016 13:56Tiedote

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea pyytää Lahden Renkomäen apteekin asiakkaita varmistamaan, että heidän saamansa lääke vastaa lääkärin määräystä. Lääkkeen tarkistamisessa voi pyytää apua muista apteekeista tai hoitavalta lääkäriltä. Mikäli lääke tai sen vahvuus on eri kuin reseptiin on merkitty tai lääkkeen toimittamisessa on ollut muita ongelmia, Fimea pyytää ilmoittamaan kirjallisesti osoitteeseen: apteekit@fimea.fi tai Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea, PL 55, 00034 Fimea. Ilmoituksessa pyydetään kuvaamaan ostotapahtuma mahdollisimman tarkasti sekä ilmoittajan yhteystiedot. Mikäli asiakkaalla on saamatta jo maksettuja lääkkeitä kyseisestä apteekista, asiakas saa lääkkeensä korvattuna toisesta apteekista. Kela ohjeistaa apteekit asiasta. Fimean tietoon on tullut tapauksia, että Renkomäen apteekin lääketoimituksissa on ollut epäasianmukaisuuksia ja toiminta ei ole ollut lääkelain mukaista. Fimea on tehnyt apteekin toiminnasta tutkintapyynnön poliisille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme