Finanssiala ry

Finanssiala mukana ilmastotalkoissa

Jaa

Suomalainen finanssiala haluaa aktiivisesti toimia sen puolesta, että maapallon lämpötilan nousu saadaan rajoitettua Pariisin sopimuksen mukaan enintään kahteen asteeseen. Finanssiala ry (FA) valmistelee parhaillaan jäsenyritystensä kanssa ilmastotavoitteisiin liittyvää kestävän kehityksen sitoumusta.

”Vastuullisuuden yhtenä kulmakivenä on yhteinen kamppailu ilmastomuutosta vastaan. Ilmastotalkoisiin tarvitaan tänä päivänä mukaan valtioiden lisäksi laajalti eri toimialoja, yrityksiä, kansalaisjärjestöjä ja myös kansalaisia. Sitoumuksen avulla haluamme avata finanssialan yritysten vastuullisuustoimia ilmastomuutoksen torjunnassa. Jokainen jäsenyritys päättää itse omista toimista ilmastomuutoksen hillitsemiseksi”, FA:n hallituksen puheenjohtaja Ari Kaperi sanoi Finanssialan Kesäjuhlan seminaarissa torstaina 14.6. Helsingissä.

Vastuullisuuden pitää Kaperin mukaan olla finanssialan toiminnan läpileikkaava periaate. ”Vastuullisuus tarkoittaa sitoutumista kestävän talouden periaatteisiin sekä hyvän pankkitavan, vakuutustavan ja arvopaperimarkkinatavan noudattamista. Harmaan talouden ja veronkierron kitkeminen on finanssialan etu.”

Suomeen tarvitaan lobbarirekisteri ja laajaa kumppanuutta

Suomeen tarvitaan Kaperin mukaan Euroopan unionin tapaan toimiva ns. lobbarirekisteri, johon lobbausta ammattimaisesti harjoittavat järjestöt ja yritykset voisivat rekisteröityä. Luontevinta olisi, että ylimpänä vallankäyttäjänä eduskunta perustaisi avoimuuteen perustuvan lobbarirekisterin.

”Avoimuus ja läpinäkyvyys ovat kaiken edunvalvontatyön perusta. Lobbaus kuuluu olennaisena osana moniarvoiseen demokratiaan. Viisas päättäjä kuuntelee eri osapuolten näkemyksiä ja asiantuntemusta ennen päätöksentekoa”, Kaperi totesi.

Finanssiala ry:n toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi totesi puheessaan, että suomalaisen hyvinvoinnin menestyksen avaimet löytyvät hyvästä ja rakentavasta kumppanuudesta. ”Tuloksia saadaan aikaan vain aidon yhteistyön voimin.” Tästä on esimerkkinä vakuutusjärjestelmämme, joka on suurelta osin rakennettu yksityisen ja julkisen sektorin sekä työmarkkinajärjestöjen kumppanuudella.

FA:n jäsenistä osa hoitaa sosiaaliturvaan kuuluvia työeläke- ja tapaturmavakuutuksia sekä muita lakisääteisiä vakuutuksia, kuten liikenne-, potilas- ja ympäristövahinkovakuutuksia.

Kauppi toivoo, että sote-uudistus edistää tasapainoista kumppanuutta julkisen ja yksityisen sektorin kesken. ”Muuten emme voi taata hyvinvointimallimme tulevaisuutta.”

Katso myös video finanssialan kestävän kehityksen sitoumuksesta potilasasiakirjojen sähköistämiseksi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Finanssiala ry
Finanssiala ry
Itämerenkatu 11 - 13
00180 HELSINKI

020 793 4200http://www.finanssiala.fi

Finanssiala ry (FA) edustaa Suomessa toimivia pankkeja, henki-, työeläke- ja vahinkovakuutusyhtiöitä, rahasto- ja rahoitusyhtiöitä sekä arvopaperivälittäjiä. Rakennamme jäsenillemme toimintaympäristöä, jossa ne voivat liiketoiminnallaan lisätä suomalaista hyvinvointia.

Finanssiala - Uudistuvan alan ääni

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finanssiala ry

Pankkibarometri: Lainakysyntä hieman alkuvuotta laimeampaa15.6.2018 07:00Tiedote

Finanssiala ry:n tuoreen Pankkibarometrin mukaan kotitalouksien ja yritysten luotonkysyntä on edelleen viime vuotta vilkkaampaa, mutta kasvun arvioidaan hieman laimentuneen verrattuna alkuvuoteen. Heinäkuun alusta kiristyvä asuntolainojen lainakatto on todennäköisesti vaikuttanut pankinjohtajien arvioihin kotitalouksien luotonkysynnän kehityksestä. Barometrikysely II/2018 tehtiin touko-kesäkuun vaihteessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme