ELY-keskukset

Fingrid Oyj:n Alajärvi - Hikiä voimajohtohankkeen ympäristövaikutusten arviointiselostus nähtävillä, yleisötilaisuus 12.12.2022. (Etelä-Pohjanmaa, Keski-Suomi, Häme)

Jaa
Fingrid Oyj on toimittanut yhteysviranomaisena toimivalle Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle (ELY-keskus) Alajärvi Hikiä 400+110 kV kV:n voimajohtohankkeen ympäristövaikutusten arviointiselostuksen.

Ympäristövaikutusten arviointiselostuksessa on esitetty tulokset ja johtopäätelmät hankkeen merkittävistä vaikutuksista sekä ihmisiin että ympäristöön. Voimajohtoreitteihin on tehty joitakin muutoksia vaikutusarvioinnin ja saadun palautteen johdosta vaikutusten lieventämiseksi.

Kuulutus ja ympäristövaikutusten arviointiselostus ovat nähtävillä 5.12.2022 – 3.2.2023 Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (Keski-Suomen ELY-keskus) verkkosivuilla www.ely-keskus.fi/kuulutukset/keski-suomi ja ympäristöhallinnon verkkosivulla www.ymparisto.fi/alajarvihikiavoimajohtoYVA. YVA-menettelyn yhteydessä on laadittu luonnonsuojelulain 65 §:n edellyttämät Natura-arvioinnit. Natura-arviointien tulokset esitetään osana YVA-selostusta. Lausuntopyyntö suojelualueen haltijoille annetaan yleistiedoksiantona Keski-Suomen ELY-keskuksen verkkosivuilla YVA-selostusta koskevan kuulutuksen yhteydessä.

Paperimuodossa oleviin asiakirjoihin voi tutustua Keski-Suomen ELY-keskuksessa (Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä) sekä hankealueen kaupunkien ja kuntien toimipisteissä.

Yleisötilaisuus

Hanketta koskeva yleisötilaisuus pidetään etäyhteydellä maanantaina 12.12.2022 klo 17.30–19.30. Tilaisuudessa esitellään hankkeen ympäristövaikutusten arvioinnin tuloksia ja johtopäätelmiä. Osallistumislinkki tilaisuuteen tulee ennen tilaisuutta ympäristöhallinnon verkkosivulle https://www.ymparisto.fi/alajarvihikiavoimajohtoYVA ja hankkeesta vastaavan sivulle https://www.fingrid.fi/alajarvi-hikia.

Hankekuvaus

Ympäristövaikutusten arviointimenettelyssä (YVA) tarkastellaan uutta Alajärven ja Hausjärven Hikiän välistä 400+110 kV voimajohtoyhteyttä. Lähtökohtana on kantaverkon nykyisten, purettavien voimajohtoreittien ja johtoalueiden hyödyntäminen. Tarkasteltavat voimajohtoreitit sijoittuvat Alajärven, Soinin, Ähtärin, Saarijärven, Multian, Keuruun, Petäjäveden, Jämsän, Kuhmoisten, Padasjoen, Hämeenlinnan, Janakkalan ja Hausjärven kuntien alueille. Rakennettavan voimajohtoyhteyden pituus on noin 272–276 kilometriä toteutettavasta vaihtoehdosta riippuen. Hanke tarvitaan kantaverkolle asetetun käyttövarmuusvaatimuksen turvaamiseksi, kun sähkönsiirto kasvaa.

Jokainen voi esittää mielipiteensä ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta

Mielipiteet ja lausunnot arviointiselostuksesta tulee jättää nähtävillä oloaikana viimeistään 3.2.2023 ensisijaisesti sähköisesti osoitteeseen kirjaamo.keski-suomi@ely-keskus.fi tai kirjallisesti Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen kirjaamoon osoitteella, Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, PL 250, 40101 Jyväskylä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Hankkeesta vastaava:
Satu Vuorikoski ja Eeva Paitula, Fingrid Oyj, etunimi.sukunimi@fingrid.fi, p. 030 395 5000

YVA-konsultti FCG
Leila Väyrynen, etunimi.sukunimi@fcg.fi, p. 040 541 2306

Yhteysviranomainen Keski-Suomen ELY-keskus
Arja Koistinen, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi, p. 0295 024 760

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Norilsk Nickel Harjavalta Oy:n Harjavallassa sijaitsevan nikkelituotannon laajennushankkeen ympäristövaikutukset arvioitu - hanke on toteuttamiskelpoinen (Satakunta, Varsinais-Suomi)29.3.2023 15:32:52 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus on yhteysviranomaisena antanut perustellun päätelmän Norilsk Nickel Harjavalta Oy:n Harjavallan Suurteollisuuspuistossa sijaitsevan nikkelintuotantolaitoksen laajennushanketta koskevasta ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta eli YVA-selostuksesta.

Kohonneet kustannukset ja pienempi rahoitus vähentävät päällystysmääriä Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maanteillä29.3.2023 09:25:20 EEST | Tiedote

Maanteiden päällystysmäärät Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella ovat jäämässä vähäisiksi. Tänä vuonna uudelleen päällystetään tämänhetkisen arvion mukaan 130–150 km maanteitä. Tarkka päällystysmäärä selviää kilpailutusten myötä huhtikuun aikana. Päällystyskilometrien pieneen määrään vaikuttavat kustannusten merkittävä nousu ja edellisvuosia pienempi rahoitus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme