Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Finlandia-talo valaistaan tulevaisuudessa juhlien kunniaksi

Jaa

Pormestari Jan Vapaavuoren päätöksellä Finlandia-talon torniosa valaistaan tulevaisuudessa merkittävissä tilanteissa.

Finlandia-talo juhlavalaistuksessa Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. Kuva: Johanna Saario
Finlandia-talo juhlavalaistuksessa Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. Kuva: Johanna Saario

Tunnettujen kiinteistöjen värivalaisua käytetään maailmalla laajasti. Monien kaupunkien ikoniset rakennukset, kuten Sydneyn oopperatalo, Empire State Building, Eiffel-torni ja Varsovan kulttuuripalatsi sekä moni muu tunnettu rakennus ottaa värein kantaa maailman tapahtumiin. Suomen itsenäisyyden juhlavuonna lukuisat maailman kaupungit valaisivat kuuluisia rakennuksiaan Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi.

Helsinki liittyy nyt näiden kaupunkien joukkoon, ja valaisee Finlandia-talon jatkossa erityisen merkittävissä tilanteissa. Valaisulla voidaan huomioida Helsingille merkittävimpiä kaupunkitapahtumia, valtiollisia juhlavuosia tai valaisu voi toimia esimerkiksi solidaarisuuden osoituksena maailman tapahtumiin.

”Lukuisat maat valaisevat tunnettuja rakennuksia ja huomioivat näin värein maailman tapahtumia. Helsingissä Finlandia-talo on kansallinen symboli ja keskeinen valaisukohde. Tämä on hieno tapa kunnioittaa ystäviämme tai markkinoida kaupungin tapahtumia. Valaisu korostaa kaupunkikuvaa, ja somessa leviävät valaisukuvat vievät sanomaa myös Helsingin ulkopuolelle”, sanoo pormestari Jan Vapaavuori.

Ensimmäinen juhlavalaistus nähdään Finlandia-talolla torstaina 15. helmikuuta kiinalaisen uudenvuoden kunniaksi. Finlandia-talo valaistaan myös 16. helmikuuta Liettuan 100-vuotisjuhlan kunniaksi sekä 24. helmikuuta Viron 100-vuotisjuhlan kunniaksi.

”Finlandia-talolla on Suomen taitavimmat valosuunnittelijat, jotka toteuttivat muun muassa paljon huomiota herättäneen Suomi 100 -juhlavalaistuksen. Tulemme jatkossa näkemään mielenkiintoisia toteutuksia, jotka keräävät kansainvälistä huomiota ikonisesti valaistujen rakennusten joukossa”, toteaa Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen.

 


***

Helsingin kaupunginkanslia, viestintä
Mari-Anne Aronen, vastaava tiedottaja, 09 310 36684, mari-anne.aronen@hel.fi

***

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaupunginsihteeri Victor Andersson, puh. 050 358 1271

Kuvat

Finlandia-talo juhlavalaistuksessa Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. Kuva: Johanna Saario
Finlandia-talo juhlavalaistuksessa Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. Kuva: Johanna Saario
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki - Helsingfors stad
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1691https://www.hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Kaksikymmentä Helsingin tekijää palkitaan huomenna / Tjugo skapare av Helsingfors får pris i morgon12.6.2018 00:00Tiedote

Huomenna Helsinki-päivänä kaupunki palkitsee noin 20 eri alojen vaikuttajaa. Palkittavat ovat ansiokkaasti työskennelleet Helsingin hyväksi tai tehneet Helsinkiä tunnetuksi työskennellessään kansainvälisissä tehtävissä. Tunnustukset jaetaan pormestari Jan Vapaavuoren ja apulaispormestareiden isännöimässä Helsinki-päivän kutsujuhlassa Bio Rexissä 12.6. klo 18 alkaen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme